Kerstpakketten. Stiekem heb ik er een beetje een haat/liefde verhouding mee. Waarom? Omdat je als moeder vaak niets krijgt. Zeker als thuisblijfmoeder niet. En echt, dat geeft niet. Maar iedereen zou iets met kerst mogen krijgen. Ook die opa die met pensioen is. Of die mama die voor de kinderen zorgt en veel op school helpt. Zo ook kinderen. Die krijgen vaak niets en ik gunde mijn kinderen ook een pakket. Dus ik pakte mijn cadeau van vrijwilligerswerk en shopte een pakket voor hen en mezelf bij elkaar. Een kerstpakket voor de kinderen. En een beetje voor mezelf.

een kerst cadeau voor de kinderen - cadeaukaart

Een kerstpakket voor de kinderen

Hebben de kinderen dit nodig? Nee zeker niet. Ze zijn al meer dan genoeg verwend. Hebben ze er om gevraagd? Nee ook niet. Natuurlijk vinden ze het leuk om te krijgen, maar ze weten hier (nu) nog niets vanaf. Maar ik wilde het ze zelf graag geven. En mezelf. Dingen die leuk zijn, die nodig waren en ook wat lekkers. Gewoon, omdat het nu kon. Ik had cash en een cadeaubon gekregen, als bedankje. Een soort kerstpakket. Super tof trouwens, die cadeaubon die je in de gemeente Barneveld kunt besteden. Lekker lokaal shoppen.

Cadeaus voor mezelf

Unboxing van wat ik kocht

Wat kocht ik en waar?

Om het makkelijk te maken vertel ik je graag wat ik kocht. Ik kocht de Bijbel in een jaar in BGT vertaling voor 28 euro. Deze kocht ik bij de Wedloop in Barneveld. Bij de Bruna in Barneveld haalde ik een nieuwe kalender. Die hadden we nog nodig. Die koste 9.99 euro. Bij de action kocht ik wat meer, namelijk:

 • hypoallergeen hoofdkussen 7,95
 • bak it cookie 1,49
 • waterverf in blik 36 kleuren 1,99
 • disney puzzel 2,99
 • grafix nummerspel (rummikub) 4,99
 • hot wheels race rally 8,95
 • gezelschapsspel speedy en bluf beide 2,99
 • milka winter snowballs 4 st. 2,99
 • escape room game 2,99
 • warm water kruik 2 liter 2,99
 • panasonic batterij 6.96 voor 6 stuks
Een puzzel van de action

In totaal was ik 38.99 euro kwijt in Barneveld van de bon. Daar staat nog een klein beetje op nu. Bij de action was ik 50.25 kwijt. Het kussen, de kruik en de batterijen hadden we nodig. We hebben nu 1 kruik voor 4 personen. Dat is wel echt wat weinig. Dus een tweede was wel erg fijn. Natuurlijk laten we die niet bij de kinderen in bed liggen. Maar gewoon om het bed wat voor te verwarmen als het zo koud is. Mijn hoofdkussen moest ook echt vervangen worden, de gaten zaten er in. Dus dat was geen overbodige luxe. Ik slaap er nu een aantal nachten op en dat gaat best goed. Ik ben best wel gehecht aan mijn kussen dus was wel wat benauwt hoe dat zou gaan. Maar het valt me allemaal mee.

Volle kar cadeautjes

Lees je mee met de Bijbel in 1 jaar?

Ik ga dus komend jaar de Bijbel in 1 jaar proberen te lezen. Daarvoor gebruik ik de Bijbel in een jaar in de vertaling Bijbel in gewone taal. Je hebt hem ook in de NBV21 vertaling. En uitgeverij Royal Jongbloed heeft er ook in uitgebracht in de HSV vertaling. Zelf koos ik dit keer niet direct voor de kaft (ik vind die van de NBV mooier namelijk), maar voor de vertaling. Ik lees ook gewoon graag in de BGT vertaling. Doe je mee? Je kunt ook mee lezen via de app, luisteren via de podcast of gewoon je eigen Bijbel gebruiken.

Een kerstpakket voor de kinderen

De kinderen krijgen dus, in tegenstelling tot andere jaren, een kerstpakket dit jaar. Mijn idee is nu om het meeste kerstdag in de avond onder de boom te leggen. Als ze dan tweede kerstdag wakker worden liggen al deze spullen er. Niet ingepakt maar gewoon als leuk onder de boom. Wij vieren kerst namelijk niet met cadeaus verder. Maar voor nu lijkt dit me echt super leuk om te doen. Houdt mijn instagram in de gaten (@mama.minke) als je nieuwsgierig bent hoe de kinderen het vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: