De zoete zusjes hebben een nieuw boek. Voor ons dan, want vorig jaar is dit boek uitgebracht. De zoete zusjes vieren kerst. Een boek over ‘hun’ kerst, geschreven voor de moeder van het stel. Je kent ze wellicht van hun familievlogs, maar er zijn inmiddels al veel producten te verkrijgen. Is dit boek net zo leuk als de andere boeken die we van ze gelezen hebben?

wie doet er mee

De zoete zusjes vieren kerst

‘De Zoete Zusjes vieren Kerst’ is hét kerstboek voor alle kinderen die niet kunnen wachten tot de kerstman en zijn rendieren in Nederland aangekomen zijn. Natuurlijk helpen de Zoete Zusjes mee met het versieren van de kerstboom, vieren ze kerst op school, gaan ze naar de kerstmarkt en spelen ze het kerstverhaal na. Dit jaar vieren ze kerst wel op een heel bijzondere manier. In de wijk is een lichtjestocht en een levende kerststal en zij mogen meedoen. Maar er komt een grote sneeuwstorm aan! Zal het Saar en Janna lukken om het kerstfeest te redden?

kerststal

Gezellig voorlezen aan de kinderen

Ik hou van voorlezen aan de kinderen. Ik doe het eigenlijk minder vaak dan ik zou willen. Het is toch heerlijk als zij lekker aan het knutselen zijn en jij op de bank zit, met een dekentje, en dan een fijn boek voorleest. De boeken van de zoete zusjes zijn daar heel geschikt voor. De verhalen zijn zo gewoon dat ook onze eigen kinderen dat mee kunnen maken. Dat maakt de verhalen heel herkenbaar. Daarnaast zijn ze beide van een andere leeftijd, Saar en Janna, én hebben ze nog een grote broer. Leuk dus voor verschillende leeftijden.

Het leukste om voor te lezen vanaf 4 jaar. Zelf lezen kan natuurlijk ook, vanaf een jaar of 7 a 8 is dat heel goed te doen. Ligt er een beetje aan hoe ver ze zijn qua leren lezen. Onze jongste is nu 7 en zit in groep 3. Haar zou ik dit nog niet zelf laten lezen. Ze heeft net alle letter geleerd, maar dit is echt nog net een stapje te moeilijk. De oudste werd eind groep 3 en was dus al een stuk verder qua leren lezen. Dan is het beter te doen om het verhaal zelf te lezen. Ook leuk om een ouder kind het voor te laten lezen aan een jonger broertje of zusje.

Samen eten

Ook leuk voor christenen!

Hoewel het boek voornamelijk gaat om gezelligheid en samen leuke dingen doen, staat kerst ook centraal. En dan de kerst van de geboorte van Jezus. Beknopt komt het verhaal langs van de geboorte van Jezus, Zijn geboorte en de herders en wijzen die naar hem toe kwamen. Zelfs de cadeaus die Jozef en Maria kregen komen voorbij. Leuk om het in een niet direct christelijk boek terug te lezen. Super leuk dus wanneer je en kerst boek wilt lezen, maar niet direct het kerstverhaal an sich. Een aanrader!

De zoete zusjes vieren kerst - pinterest

Specificaties de Zoete zusjes vieren Kerst

Auteur: Hanneke de zoete | Illustrator: Iris Boter | Uitgeverij kosmos | 9789043923088  | oktober 2021  | 93 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Footer

1 thought on “De zoete zusjes vieren kerst

  1. Ik heb het boek al van de zoetezusjes vieren kerst en het is een heel leuk 🙂 boek zeker dat jullie aan de Groote tafel zaten met vriendelijke groeten 🖖 van Annabelle Frank en haar familie en ik ben heel benieuwd naar jullie volgende boek van de zoetezusjes en dit boek is het super leukste boek van dit jaar en ik vind het ook wel leuk dat jullie moeder het voor ons schrijft enkele leuke dingen doen met jullie vrienden en familie .🦄

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: