Heel veel later dan jullie gewend zijn komt deze happy moments toch online. Gewoon van afgelopen week (dus tot en met zondag). Wij waren het weekend in Rotterdam vanwege de marathon en ik was maandag zo moe dat ik weinig heb gedaan. Toen mocht ik ’s avonds nog naar de osteopaat en ook daar heb ik wel wat gevolgen van ondervonden. Ik heb dus maar gewoon even mijn rust gepakt. Kijken jullie mee wat ik nog meer heb gedaan?

Mijn schatje! Ze was zo echt een kopietje van mij (dat mag ik wel zeggen toch?). Zo leuk om te zien. 

De paashop kwam 1 april online en je kunt nog t/m de 15e mee doen. Doe jij al mee? 

Soms is het opvoeden niet altijd even leuk kan ik je vertellen. Ik was continu politieagentje aan het spelen. Een beroep wat mij niet zou liggen overigens. Toen ik de bijbel open sloeg om even een momentje voor mezelf te nemen kwam ik deze tekst tegen. Precies het goede op het juiste moment!

Dus vol goede moed ging ik verder en legde wat knuselspulletjes klaar om met Luca te gaan doen. Resultaat 1, een mooi schaap. Dit hoort bij het vve-thuis programma.

En resultaat 2. Ook dit hoort bij het vve-thuis programma. Daar doen wij aan mee vanwege de verklaring die Luca heeft gehad op het cb. Hier mocht hij moeder en kind herenigen. Nu alleen nog inkleuren, want meneer had het wel weer gezien met plakken.

Dit stickerboek kreeg hij als cadeautje, een stuk leuker vond hij.

Mijn moppie! Het is, net als haar broer, een echt buitenkind. Met een jas en schoenen maak je haar gelukkig.

 

Als Nola op bed ligt pakken wij de loopfiets er weer eens bij. Luca heeft nu echt door hoe het werkt en (loop)fietst er hard op weg. We besloten daarna om samen met Nola een rondje te gaan lopen. Papa ging toch weg om hard te lopen dus wij ook een rondje.

Tussendoor even spelen. Ik ben echt geen fan van deze houtsnippers. Kinderen stoppen het in hun mond (bleh hout, als er dan wat in moet toch liever gras) en er zitten gewoon splinters aan. Hopelijk komt er eens een alternatief voor.

Luca zocht weer allemaal spulletjes uit en ging op verzameljacht.

De volgende dag moesten we boodschappen doen. We zijn even bij de fietsenmaker geweest om de fiets van Mark weg te brengen en rijden dan meteen langs de AH XL. Samen nog snel even in het bootje voor we naar huis gaan. Luca liet Nola even het eten zien dat in de tas bij de hamster zat.

Mijn dare devil, lekker klimmen op de bank. Fijne van een grotere maat is nieuwe kleertjes. Gelukkig voor ons valt het redelijk met seizoenswissel samen en heb ik voor alle weertypes voldoende in de kast liggen.

Luca had het bouwen helemaal ontdekt en maakte deze toren. Ik mocht hem bewaken want Nola mocht hem niet omgooien. Wat uiteindelijk toch wel gebeurt is. Ik ben geen goede bewaker.

Donderdagavond ga ik bij iemand van de journaling bible groep lekker aan de gang. Ik besluit de tekst die ik eerder deze week tegen kwam in de bijbel voor Nola te zetten. Ik gebruikte hiervoor free printables die ik via pinterest had gevonden.

Vrijdag zijn we er vroeg bij, Luca had geen zin meer om te slapen. Dan maar samen ontbijten. Niet helemaal de rust die ik me had voorgesteld, maar ach. Wel gezellig zo samen.

Als Luca naar school is ga ik snel naar de boekenwinkel. Er is nu een actie met een prentenboek (geef mij een prentenboek). Dit boek van de gruffalo kost nu maar 2 euro. Het is een super leuk boek, op rijm met prachtige platen erbij. Dat is het zeker waard!

Nola wil ’s middags niet wakker worden. Om er ’s avonds geen drama bij te hebben besluit ik haar toch maar wakker te maken. Wat een schatje is het zo toch. 

Luca vind levensweg super leuk om te doen. Een hele versoberde en aangepaste versie (draaien en lopen met de auto). Wel gezellig zo samen als Nola slaapt.

Hebben jullie de big announcement al gelezen?

Nog even een tussendoortje eten en het mooie boek bekijken dat ik kreeg. 100% puur (op)voeden. Echt een super boek, later kunnen jullie hier meer over lezen.

We brengen de kinderen naar mijn ouders om te gaan logeren. Mark en ik gaan namelijk naar Rotterdam. Morgen (zondag) gaat hij daar de marathon lopen en we gaan er vast heen. Een beetje rust zo op de dag zelf. Eerst nog even een spelletje doen met Luca.

En we kijken welke moestuintjes we hebben. We moeten er nog drie; tijm, radijs en rodebiet. Wie helpt ons?

In het hotel legt Mark al zijn spullen vast klaar voor de volgende dag. Het hotel viel ons een beetje tegen. Wel goed opgelost, maar er waren natuurlijk geen kamers meer vrij dus moesten we wel op deze, naar mijn mening, niet verhuurbare kamer blijven. Dat was wel even jammer. Gelukkig heeft Mark er niet minder door geslapen. Daar ging het uiteindelijk om.

Voor de wedstrijd nog even op de foto samen. Ik was samen met mijn schoonvader in Rotterdam om Mark aan te moedigen.

En dat heeft geholpen! Wat een top prestatie van mijn lieverd. Ik ben zo trots op hem dat hij het gehaald heeft. Het was een drukke dag voor ons en de dagen erna hebben we gebruikt om bij te komen. Maar dit pakken ze hem niet meer af. Petje af! En nu weer terug in de relax modus, niet meer trainen volgens een schema gelukkig.

Dat was het weer voor deze week. Een geweldige afsluiter van deze week. Hoe was jullie week?liefs Minke

1 thought on “Happy moments: knutselen, spelletjes en de marathon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: