Ja jullie lezen het goed,  een surprise! Ook ik mag vandaag iets bekend gaan maken. Na als die zwangerschapsblogs die als paddendoelen de grond uit lijken te schieten kon ik niet meer achterblijven toch? Er is een ware babyboom gaande in mamablogland. Daarom hebben wij een tijdje gewacht met deze bekendmaking. Het voelde gewoon niet zo goed, maar vandaag deel ik het graag met jullie!

Hoeveel kindjes?

Toen ik nog jong was, voor dat ik Mark kende, wilde ik eigenlijk helemaal geen kinderen. Dus het aantal dat ik toen voor ogen had was gewoon 0. Simpel en snel. Mark veranderde alles en ik wist, hij wordt de vader van mijn kinderen. Gelukkig voor mij is dit ook het geval. Wat een top vader hebben mijn kinderen. Zo trots op hem hoe hij alles doet voor mij en de kinderen. Hoe we dat voor ons zagen? Nou eigenlijk hadden we het er niet zo over. Eerst kwam Luca, met een eerste periode van depressie. Daarna kwam Nola, met een grote periode van vermoeidheid. En daarna? Een derde is toch wel heel leuk nog.

Een keus gemaakt.

We hebben de knoop doorgehad, zoals ze dat zeggen. Niet letterlijk hoor, maar figuurlijk wel. Is het een eigen keus? Ja en nee. We gunnen de kinderen die we hebben alle liefde, geluk en kansen die we ze kunnen geven. Met twee ouders die goed kunnen functioneren. Dat lijkt ons voor de kinderen het fijnst. Gezellig een dagje uit met beide ouders. Leuke dingen doen samen na schooltijd.

De big surprise!

Daarom blijven wij een heerlijk, liefdevol en compleet gezin van 4. Ja, dat is mijn bekendmaking. Wij blijven precies zo als we nu zijn. Met onze prachtige kinderen. Een koningskoppel. Dat laatste maakt het overigens niet makkelijker om zo’n keus te maken. Daar zal ik later misschien nog eens iets over schrijven. Voor nu laat ik jullie bij komen van deze big surprise (of niet natuurlijk).

Hoeveel kinderen zagen jullie voor je? Hebben jullie uiteindelijk ook dat aantal kinderen gekregen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

liefs Minke

7 thoughts on “Surprise surprise, big announcement!

 1. Ik ben ook begonnen met ‘ik wil er geen’.

  En uiteindelijk zijn het er 3 geworden. En ik heb moeten ‘werken’ voor de derde – want mijn man vond het koningskoppel ook voldoende in het begin.
  Ik had gewoon het gevoel dat het nog niet compleet was, ons gezinnetje.

 2. Leuk geschreven! Ik droomde altijd van drie kindjes en die heb ik ook 😀 Imke, Thor en Emily…de laatste tijd begint het bij mij toch te kriebelen voor 4 kindjes maar mijn man zegt ; nope wahaha dus ik denk dat het bij mijn 3 schatten zal blijven

 3. Ik wilde er altijd twee of vier. Dus toen de derde na veel
  Moeite eindelijk kwam was het alleen maar hopen dat een vierde keer ons gegund was. En Yes Yes Yes eind september komt ook onze vierde ter wereld

 4. ik had 5 in gedachten , en heb er 4 gekregen (gekozen) en ja jongste 19 jaar en toen verongelukt ( momenten gekend van wat heb ik fout gedaan of gekozen of wat is hier de bedoeling van …
  er was een gezicht over me geweest 1995 door gebed dat ik veel met kinders te maken zou krijgen en ja de vraag hoeveel was dan de bedoeling ,, nu weet ik ,,er zouden al is het van anderen veel kinderen om me heen zijn !!! en ondanks alles blijven vertrouwen op de hulp van God onze Vader. met Jezus Zijn Zoon

 5. Ik wilde er altijd graag 3, maar na de komst van de 2e waren we toch klaar. Ze zaten erg dicht op elkaar en net wat jij ook zegt: de ruimte voor 1 op 1 tijd, zo lief als ze samen spelen, niet weer die gebroken nachten, deze zijn in ieder geval gezond en we zijn er heel blij mee dus het is goed zo. Bovendien moet ik niet denken aan de kosten die een 3e met zich mee zou brengen… ik heb alle babyzooi al weggedaan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: