– door Ilona –

Lieve lezers,

Wederom 2 weken voorbij, dit keer ben ik het niet vergeten! De afgelopen weken waren zo te lezen al heel spannend, maar ik ben bang dat ze nog spannender gaan worden! Hoe? Dat ga ik jullie zo vertellen.

Babyshower
Eerst ga ik jullie bijpraten over mijn babyshower. Oh ik heb genoten!! Mijn lieve ouders waren begin die week al langs gekomen om te helpen met schoonmaken en opruimen, dat was hard nodig want ik kom daarin nu gewoon te kort. Daarnaast was mijn vervangende gastouder uitgevallen wegens ziekte, dus ik had helaas ook geen handen vrij gehad om maar iets te kunnen doen.Op dit moment hangt heel m’n woonkamer nog vol met roze versiering, en dat houden we nog even zo. Zou gekkenwerk zijn om dat weg te halen en over een paar weken weer op te hangen. Dus we genieten nog even van alle mooie roze versieringen.

Alle aandacht voor de baby en mij
Hele dag door lekker snoepen, veel cadeautjes krijgen en enorm verwend worden is voor iedereen geweldig. Het gaf mij echt weer even wat hoognodige positieve energie.  We hebben zelfs de naam bekend gemaakt!
Dit mede omdat we al meer dan genoeg verrassingen gehad hebben maar ook omdat ik.een kettinkje van mijn man gekregen heb met beide namen erin.
*tromgeroffel*
Ze gaat Charlotte heten!
Ze krijgt nog wel een tweede naam, die houden we nog wel even stil. Die gaan we ook niet standaard gebruiken.

Groeiecho
Nu stond er voor maandag een groeiecho ingepland, wederom zijn we hier verrast. Nouja, we.. ik ging alleen. Mijn man kon helaas geen vrij regelen en mijn zoontje zat weer bij de gastouder (een nieuwe en hopelijk even de laatste.) Hoewel ze over het algemeen redelijk groeit, is haar buikje van de curve geschoten. Deze stond eerst op lijn p25 (dan is 75% van de kindjes op datzelfde termijn groter) en is nu naar lijn p6 (nu is 94% van de kindjes met dat termijn groter) geschoven. Dat betekend dat ze het niet prettig heeft in mijn buik en dat alle hoognodige voedingsstoffen naar het hoofdje gaan en niet zo zeer naar het buikje, wat minder belangrijk is qua prioriteit. Flink schrikken..

Verloskundige en gyneacoloog
Diezelfde middag nog contact gehad met mijn verloskundige en ik heb nu over 10 dagen weer een groeiecho. Dat is het minimale wat er tussen groeiecho’s mag zitten waarbij er nog groei waargenomen kan worden. En die zelfde dag heb ik dan ook een date met de gynaecoloog over het vervolgplan. Het is niet nieuw voor me, zo ging het eigenlijk ook precies als bij mijn zoontje.

 

Check, check dubbel check
Het wordt nu dus goed de groei in de gaten houden en bij het minste of geringste kan ik worden opgenomen. Dat is nu wel even wat anders, want ik heb nu een dreumes rondhobbelen die ik toen niet had. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen!

Tot over een spannende 2 weken!!

liefs Ilona

1 thought on “Zwangerschapsupdate: babyshower, groeiecho en de naam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: