In de zak van Sinterklaas zat dit leuke boek voor onze jongste dochter. Aan tafel met de zoete zusjes is hun nieuwste kookboek. Ze is gek op de zoete zusjes en vind helpen in de keuken fantastisch. Een kleurrijk boek vol met fijne recepten die ook leuk zijn voor kinderen. En onze jongste? Ze stond al klaar in de keuken om aan de slag te gaan.

borrelbol

Aan tafel met de zoete zusjes

Dit is hét kookboek voor gezinnen van nu! Gezond, snel, eenvoudig en kidsproof: Aan tafel met de Zoete Zusjes heeft voor iedere dag een lekker en gezond recept. Met meer dan 30 heerlijke recepten voor o.a. hoofdgerechten, ontbijt, toetjes en natuurlijk snacks is het een zeer compleet kookboek. De recepten zijn allemaal gebaseerd op succesrecepten van jonge ouders. Van zelfgemaakte loempia’s tot een hippe vlaflip en van stevige noedelsoep tot gezonde mac ’n’ cheese: er is voor ieder wat wils. Met kinderen in huis is dat echt een must. En dan snel met z’n allen aan tafel!

Samen de keuken in

Aan tafel met de zoete zusjes is een perfect kookboek voor kinderen en ouders. Als de kinderen willen helpen in de keuken: dat kan altijd, want zelfgemaakt smaakt alles nog lekkerder! Als ze niet willen helpen is dat ook helemaal goed. Je hebt het gerecht snel zelf op tafel gezet. Laat je zoon en/of dochter vooral ook zelf bepalen en maak er verder geen strijd van.

Pasta schelpen uit de oven

Leerde ik uit het boek jagen, verzamelen, opvoeden. Verbeter ze ook niet wanener ze helpen als het niet helemaal goed gaat. Ze leren vaak door nadoen, dus zien doen doet doen zeg maar. Voor mij nog steeds een leer puntje, maar zulke kookboeken als deze maken dat wel makkelijker. Omdat de recepten makkelijk en toegankelijk zijn is het makkelijk om een kind te laten helpen. Hun gevoel van eigenwaarde en behulpzaam zijn groeit enorm. En voor jou als ouder is een fijn om in kleine stapjes te leren loslaten. Het hoeft niet perfect (waar het heen gaat ziet toch niemand het meer).

Allemaal met een blij gezicht aan tafel

Het kookboek van de Zoete Zusjes zorgt gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Dat is erg fijn, want vaak hebben kinderen een bijzondere smaak qua eten. De ene week lusten ze geen spruitjes, de volgende week is het hun lievelingseten. De ene week eten ze je arm aan appels en de week erna is dat echt het meest vieze fruit dat je kunt bedenken. Samen iets nieuws uitzoeken om te maken, samen de ingrediënten kopen, samen in de keuken om het te maken. Het geeft iedereen een fijn gevoel. Samenhorigheid, gezinstijd en heerlijk eten samen. Ik zie het dus helemaal voor me. En ik gun het jou ook. Dus hup naar de winkel en snel samen aan de slag.

Appel-frambozen crumble

Onze favorieten uit aan tafel met de zoete zusjes

Natuurlijk kun je niet alles lekker vinden. Dat hoeft ook niet, want we zijn allemaal verschillend. Ik geef je graag onze favoriete recepten uit aan tafel met de zoete zusjes.

  • ontbijt & lunch: bananenbrood met wortel en around the clock tosti’s
  • Tussendoortjes & snacks: Luxe borrelplank en helemaal los met eierkoeken
  • Hoofdgerechten: pastaschelpen uit de oven
  • Drankjes & toetjes: Yoghurt-aardbeien ijsjes en appel-frambozen crumble
Aan tafel met de zoete zusjes - pinterest

Specificaties aan tafel met de zoete zusjes

Auteur: Hanneke de Zoete |illustraties: Iris Boter | Uitgever: Kosmos Uitgevers | oktober 2022 | 144 pagina’s | 9789043925105 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: