Een nieuwe korte serie op mijn blog dit jaar. De beste 12 van 2022 in verschillende categorieën. Je kon eerder al lezen over de best gelezen artikelen dit jaar op mijn site, de leukste spelletjes en de leukste uitjes en vakanties. Vandaag neem ik je mee in de leukste boeken. Dat zullen boeken van mij en van de kinderen door elkaar heen zijn. Ik ben ook nieuwsgierig welk boek jij graag las dit jaar. Maar eerst onze best 12 of 2022: boeken. Deel je het in de comments wat jouw favoriet is?

Best 12 of 2022 boeken

Best 12 of 2022: boeken

Met de kinderen lazen we altijd al veel. Voorlezen vind ik gewoon leuk. Dat hoop ik ook mee te geven aan de kinderen. Ik ben zelf ook meer gaan lezen, ideaal op een ereader vind ik. Ik deel dan ook graag mijn favoriete boeken van dit jaar met je. Ik heb zelf niet meer dan 12 boeken gelezen dus ik doe de boeken van de kinderen en van mijzelf door elkaar heen. Want ook bij de boeken van de kinderen heb ik zo mijn favorieten.

lezen sfeer

De favorieten van 2022

Dit zijn onze favoriete boeken van afgelopen jaar. In willekeurige volgorde genoemd. Dit zijn onze 12 favorieten:

lezen met dyslexie

Ik vind het belangrijk om het leesplezier vast te houden. Het komt dus voor dat onze kinderen boeken lezen die boven of onder hun eigen leesniveau zijn. Waarom? Omdat ik leesplezier belangrijker vindt dan precies hun lijn te volgen. Is dat altijd makkelijk? Nee zeker niet. Omdat boven je eigen niveau lezen veel vraagt van je doorzettingsvermogen. Woorden zijn soms te moeilijk. Dat ligt het ene kind beter dan het andere. Kijk dus gewoon goed naar je eigen zoon of dochter. Zo lang ze maar ervaren dat lezen leuk is, ook wanneer je dyslexie hebt (yes been there done that).

boeken tips voor kinderen om zelf te lezen avi M4

Best 12 of 2022: boeken

Dit zijn ze dan. De boeken die wij dit jaar het leuks vonden. Of dit we gelezen hebben. Met dyslexie lees ik niet zo snel en duurt het vaak lang (langer dan ik zou willen) voordat een boek uit is. Maar ik laat me daar niet door tegen houden. En zo ontdek ik toch mooie pareltjes. Het ene boek leest makkelijker dan het andere, maar het is altijd leerzaam. En ik heb echt hele leuke boeken ontdekt dit jaar. Wat wat jouw favoriete boek afgelopen jaar?

Best 12 of 2022 boeken - pinterest
footer geen samenwerking 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: