Bidden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er voor mezelf best een druk op leg. Of legde. Want als ik soms zie hoe anderen dat doen online. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen. Maar draait het daar om? Is de essentie van het bidden niet dat we Hem meenemen in onze dag. In onze onzekerheden, vragen en levenslessen? Dat we alles bij Hem neer leggen? Niet zo zeer hoe we dat doen. Meer dát we het doen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig laat je zien wat de kracht is van bidden.

Wat kun je in het boek vinden?

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Deel 1 gaat over het reageren op de roeping om te bidden. Daarin vind je een stuk over een lied van gebed, een overtuigd bidder worden en levensveranderend gebed. Deel twee gaat over bidden volgens de vier stappen. Daarin vind je meer over lofprijzen, schuldbelijdenis, dankzegging en voorbede. Deel drie gaat over bidden vanuit de grond van je hart, voor de hele wereld. Daarin vind je meer over bidden in overeenstemming met Gods beloften, eensgezind gebed, klaar voor de strijd: biddend vechten, bidden voor onze scholen en wat er ook gebeurd altijd blijven bidden!. Er staat ook een nawoord in van moeders in gebed (de Nederlandse tak). Ook zijn er gebedslijsten en gebedsschema’s te vinden.

Amerikaanse oorsprong

Wat mij in eerste instantie opvalt is het Amerikaanse karakter van het boek. De teksten zijn natuurlijk vertaald en de oorsprong ligt in Amerika. Met sommige dingen vind ik dat jammer. Zoals een groep met moeders om te bidden, ik vind het hier eigenlijk niet. Sommige dingen hoeven niet direct een op een over genomen te worden. Het voelt dan voor mij wat ongemakkelijk, maar dat ligt meer aan mijzelf dan aan die mensen natuurlijk. Dat is gewoon omdat we het hier niet gewend zijn. Of ik althans niet. Dat geldt over het praten over het geloof ansich, maar ook over bidden. Er wordt in mijn omgeving niet over gesproken dus dat openlijk doen, vragen om een moeder die met mij wil bidden voelt wat ongemakkelijk.

Waarom heeft elk kindeen biddende moeder nodig?

Toen ik dit artikel ging schrijven vroeg onze oudste waarom elk kind een biddende moeder nodig heeft. De titel van het boek zegt het natuurlijk, maar waarom is dat zo? Hij keek me echt heel vragend aan. Ik scheepte hem af met ‘vraag dat maar aan opa, hij heeft er vast al eens vaker over na gedacht’. Tja, ik was druk en wilde graag dit artikel schrijven. Moest op hetzelfde moment een droge onderbroek en handdoek voor de jongste halen én er stond een oudergesprek op school op de planning. Maar beter had ik zelf kunnen reageren. Achteraf makkelijk praten natuurlijk.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig - pinterest

Daarom heeft elk kind die ‘moeder’ nodig

Gebed heeft kracht. Dat is ook de reden dat elk kind een biddende moeder (of vader) nodig heeft. Dat we kunnen bidden voor hun veiligheid, school, sport en hun geloofsleven. We mogen alles neerleggen bij onze hemelse Vader. Dat kunnen we zelf doen. En dat is ook echt heel goed. Maar nog meer kracht gaat er uit van gezamenlijk bidden. Samen bidden voor de school van de kinderen. Samen bidden voor een kind dat het ergens moeilijk mee heeft. Het door de week nog eens meenemen van deze school, dat kind of een andere situatie in je gebed. Zodat onze kinderen zich gedragen voelen. Zodat ze weten én ervaren dat ze niet alleen zijn. Daarom heeft elk kind een biddende moeder nodig. Of vader, want in mijn beleving kan dat ook. Al zal het in de praktijk misschien vaker een moeder zijn of jullie als ouders samen.

Bemoediging in je eigen geloof

Daarnaast geeft bidden ook bemoediging voor je eigen geloof. Voor mij toch zeker wel. Ik leer enorm veel uit het lezen van boeken. Krijg nieuwe inzichten en verbind Bijbelteksten met elkaar. Ik leer te bidden met of aan de hand van verschillende Bijbelteksten. Ik leer te kijken zoals Hij dat zou doen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig. Zij weet en ervaart zelf de kracht van geloof en bidden. Mooi om dit door te geven aan je kinderen. Of aan de kinderen om je heen. Je neefjes, nichtjes, buurjongens of buurmeisjes. De vrienden van je kind(eren). Je hoeft niet enkel voor je eigen kinderen te bidden. Je mag voor alle kinderen bidden.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Een boek dat je mee neemt in de start van Moms in prayer. Dat je leert over bidden, over bidden voor je kind. Je teksten uit de Bijbel geeft. Waar mee je mag groeien in je eigen geloof en je kind(eren) mag ondersteunen. Een boek dat je graag nog eens terug leest. Dat je aanzet tot handelen. Want ook wij mogen, vanuit de Nederlandse tak, een groep moeders vinden om samen te bidden. Want gebed heeft kracht, maar gebeden van meerdere moeders hebben nog zo veel meer kracht. Verwonder je over alle mooie dingen die gaan gebeuren.

ISBN: 9789033803123
Prijs: 20 euro (ook al ebook voor 12,99
Uitgeverij: 
Arkmedia/Jongbloed
Je kunt het boek via deze link voor 20 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: