Bidden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er voor mezelf best een druk op leg. Of legde. Want als ik soms zie hoe anderen dat doen online. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen. Maar draait het daar om? Is de essentie van het bidden niet dat we Hem meenemen in onze dag. In onze onzekerheden, vragen en levenslessen? Dat we alles bij Hem neer leggen? Niet zo zeer hoe we dat doen. Meer dát we het doen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig laat je zien wat de kracht is van bidden. Daarbij geeft het boek je ook informatie over Bijbels bidden en hoe je dat doet.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Een heel informatief boek over Bijbels bidden voor je kinderen, hun vrienden en je gezin. Eigenlijk voor iedereen die je tegen komt dus. Tips, tricks en voorbeelden van de uitkomst van vasthoudend bidden. Elk kind heeft een biddende moeder is opgebouwd uit drie delen. Elk deel heeft zijn eigen onderwerp, maar het gaat mooi in elkaar over en vult elkaar goed aan.

  • Reageren op de roeping om te bidden
  • Bidden volgens de vier stappen
  • Bidden vanuit de grond van je hart, voor je hele wereld.

In deel één vind je informatie over hoe je een overtuigd bidder kunt worden en hoe je levens veranderend kunt bidden. Daarnaast hebben ze het over jouw lied van gebed. In deel twee lees je vervolgens door de 4 stappen van gebed. Een gebed kun je opdelen in 4 verschillende onderwerpen; Lofprijs, schuldbelijdenis, dankzegging en voorbede. Soms komen ze alle 4 aan de orde en soms is de focus meer op een van de vier gebieden. Toch is het fijn om een richtlijn te hebben. Deel drie vind je informatie over bidden in overeenstemming met Gods beloften en biddend vechten. Want we mogen vechten voor onze kinderen, biddend. De rest doet Hij voor ons. Ook mogen we, bijvoorbeeld, bidden voor de scholen van onze kinderen. Het boek is oorspronkelijk in Amerika verschenen en daar heb je vaak te maken met schietincidenten op scholen. Hier gelukkig amper, maar laten we wel bidden voor het klimaat waarin onze kinderen opgroeien.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig - uitgelichte afbeelding

Samen bidden voor onze kinderen

Elk kind heeft een biddende moeder nodig heeft het over gebedsgroepen. Moeders die samen komen, eens per week bijvoorbeeld, om samen te bidden voor hun kinderen. Daarnaast bidden ze ook voor de scholen van de kinderen en andere zaken die hun aandacht vragen. In Nederland is ook een tak van deze organisatie te vinden bij Moeders in gebed. Het lijkt mij zelf heel waardevol om samen te bidden. Mocht je nu net als ik alleen zijn geef de moed dan niet op. Want als wij niet bidden voor onze kinderen en ons gezin, wie doet het dan wel? Achter in het boek staan gebedslijsten en schema’s die je kunt gebruiken. Je kunt ook het boek Bijbels bidden voor je kinderen gebruiken.

Waarom heeft elk kindeen biddende moeder nodig?

Toen ik dit artikel ging schrijven vroeg onze oudste waarom elk kind een biddende moeder nodig heeft. De titel van het boek zegt het natuurlijk, maar waarom is dat zo? Hij keek me echt heel vragend aan. Ik scheepte hem af met ‘vraag dat maar aan opa, hij heeft er vast al eens vaker over na gedacht’. Tja, ik was druk en wilde graag dit artikel schrijven. Moest op hetzelfde moment een droge onderbroek en handdoek voor de jongste halen én er stond een oudergesprek op school op de planning. Maar beter had ik zelf kunnen reageren. Achteraf makkelijk praten natuurlijk. Want waarom heeft elk kind dan een biddende moeder nodig?

Daarom heeft elk kind die ‘moeder’ nodig

Gebed heeft kracht. Dat is ook de reden dat elk kind een biddende moeder (of vader) nodig heeft. Dat we kunnen bidden voor hun veiligheid, school, sport en hun geloofsleven. We mogen alles neerleggen bij onze hemelse Vader. Dat kunnen we zelf doen. En dat is ook echt heel goed. Maar nog meer kracht gaat er uit van gezamenlijk bidden. Samen bidden voor de school van de kinderen. Samen bidden voor een kind dat het ergens moeilijk mee heeft. Het door de week nog eens meenemen van deze school, dat kind of een andere situatie in je gebed. Zodat onze kinderen zich gedragen voelen. Zodat ze weten én ervaren dat ze niet alleen zijn. Daarom heeft elk kind een biddende moeder nodig. Of vader, want in mijn beleving kan dat ook. Al zal het in de praktijk misschien vaker een moeder zijn of jullie als ouders samen.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig - pinterest

Bemoediging in je eigen geloof

Daarnaast geeft bidden ook bemoediging voor je eigen geloof. Voor mij toch zeker wel. Ik leer enorm veel uit het lezen van boeken. Krijg nieuwe inzichten en verbind Bijbelteksten met elkaar. Ik leer te bidden met of aan de hand van verschillende Bijbelteksten. Ik leer te kijken zoals Hij dat zou doen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig. Zij weet en ervaart zelf de kracht van geloof en bidden. Mooi om dit door te geven aan je kinderen. Of aan de kinderen om je heen. Je neefjes, nichtjes, buurjongens of buurmeisjes. De vrienden van je kind(eren). Je hoeft niet enkel voor je eigen kinderen te bidden. Je mag voor alle kinderen bidden.

Specificaties Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Auteur: Fern Nichols | Uitgeverij: Arkmedia/Jongbloed | Vertaling: Tobya Jong | mei 2022 NL | Originele titel: Every Child Needs a Praying Mom | ISBN 9789033803123 | 432 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bestel hem bij bol.com

footer geen samenwerking 2

2 thoughts on “Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: