De vriendschat, het klinkt gewoon al fantastisch. Vind ik. Want wie wil er nu geen vrienden. De meeste kinderen maken heel makkelijk vrienden, maar soms wil het niet zo lukken. Dan is dit een fantastisch boek. Over een egeltje dat zich een beetje eenzaam voelt. Dan hoort ze over de vriendschat en gaat opzoek.

Waar gaat het verhaal over?

Het verhaal gaat over egeltje. Ze is wat eenzaam. Dan hoort ze over de vriendschat en gaat op reis. Met haar zeilboot. Ze varen overal heen en vragen steeds weer of de dieren de vriendschat hebben gevonden. Helaas is het antwoord steeds nee. Maar de dieren willen wel mee om die schat te zoeken. Zullen ze hem ooit vinden?

Moraal van de vriendschat

In dit mooie prentenboek zit een mooi moraal van het verhaal. Toen ik hem voorlas aan de kinderen vroeg ik het aan hun. ‘Waar konden ze de vriendschat vinden?’ Enthousiast riep de jongste ‘voor hun neus!!’. En ja, dat was ook zo. Zo zit het in het echte leven natuurlijk ook. Soms ben je zo op zoek naar iets dat je niet ziet dat jij precies onder je neus te vinden is.

een boot vol vrienden

Wat vinden wij van de vriendschat?

Het gaat hier om een prentenboek. Meestal vind de oudste dat niet heel leuk meer. Hij is met 9 jaar toch echt wat te groot aan het worden. Maar deze vond hij wel leuk. De kleuren zijn zacht en vrolijk, het verhaal is goed geschreven. Als ik dan toch een klein puntje moet noemen, er is 1 bladzijde waar je de tekst niet goed kunt lezen. De achtergrond is daar donkerder blauw en de tekst zwart. Het kan wel, maar het gaat wat lastiger. Dat is het enige aan het boek. Het doet niets af aan het verhaal verder.

De vriendschat- pinterest

Wil je met de feestdagen ook gebruikmaken van de regel van 4? Of geef je graag een prentenboek? Maak je misschien een adventskalender met boeken? Zet deze dan in elk geval op je wensenlijstje. Wat ons betreft een aanrader!

ISBN: 9789045327143
Prijs: 14,99 euro
Uitgeverij: Flamingo
Je kunt het boek via deze link voor 14.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: