Dodo, een leuk spel voor kinderen vanaf 6 jaar is genomineerd voor speelgoed van het jaar. Wij mochten het testen. Het is een heel bouwpakket en ik vertel je er graag mee over. Ken jij de Dodo al? Een vogel die inmiddels al jaren is uitgestorven. Wij hadden hem in de eindmusical van groep 8. Dus ik moest daar eigenlijk direct aan terug denken. Super leuk. Maar goed, terug naar het spel want het is natuurlijk het allerleukst als dat ook zo leuk is.

Is het spel voor christenen?

Laat ik maar gewoon direct met de deur in huis vallen. In de eerste zinnen die ik las in de uitleg van dit spel stond het volgende: “Je moet daarom weten dat voor hen de Dodo heilig is.” Nu kunnen we er van alles van vinden, maar ik geef maar gewoon mijn mening. Voor ons is niets heilig, behalve God. Dus ook geen dier. Nu betreft dit ook niet ons, maar de Hagulaminapiyopasi-stam waar dit spel om draait. Toch kan ik me voorstellen dat je nu als christen denkt ‘Nee laat maar, ik kies voor een ander spel’. Daarom wilde ik het ook al zo vroeg in dit artikel schrijven. Voor ons zelf laat ik dit gewoon niet lezen/horen aan de kinderen en gaan we door. Maar die keus is aan jou als ouder.

Hoe gaat het spel Dodo?

Het is een heel bouwpakket, dit spel. Je mag de berg waar de Dodo zijn ei legt zelf in elkaar gaan zetten. Maar die berg is niet zo geschikt om het ei te leggen. Het gebeurd dan ook regelmatig dat een onhandige dodo zijn ei uit het nest tikt. Dat ei rolt dan naar de stijle rotswand en je kunt vast raden wat er dan gebeurd. De eilandbewoners bouwen tijdens het ‘wiebelende ei’ ritueel bliksemsnel bruggen zodat het ei veilig naar beneden kan rollen. En nu mag jij gaan helpen.

Hoe gaat het verder?

Je kunt het spel Dodo met 2 tot 6 spelers spelen. De jongste mag beginnen en start het spel door de Dodo naar voren te duwen. Zo kijkt hij naar beneden en gaat het ei rollen. Maar schiet op voordat het ei te pletter valt! Je gooit met de dobbelsteen en draait een fiche om. Is het hetzelfde of toont het een Hagulaminapitopasi? Dat is goed! Je mag het op een aflegveld leggen. Zijn alle aflegvelden van een brug gevuld? Dan mag je de brug in de rotswand steken. Alle aflegvelden van de ligplaats gevuld? Leg dan direct de boot op de ligplaats. Je kunt je vast voorstellen hoe hilarisch dit is. Er is zelfs een variant voor gevorderden. Maar eerst deze variant maar eens onder de knie krijgen.

Waarom speelgoed van het jaar verkiezingen?

Er is inmiddels enorm veel leuk speelgoed. Het ene is nog goedkoper dan het andere. Maar is het ook goed speelgoed? Daar wordt, onder andere, naar gekeken bij deze verkiezing. Je kunt bij heel veel (web)shops speelgoed halen, maar weet je ook 100% zeker of dit speelgoed aan de strenge Europese standaarden voldoen? Ik schreef er al eens over, over het speelgoed van hubelino. We willen gewoon het beste voor onze kinderen. Speelgoed van het jaar helpt hierbij. Met dit keurmerk weet je dat je goed en veilig speelgoed koopt, dat voldoet aan de Europese standaarden. Daarnaast is dit speelgoed ook origineel, geen namaak producten, biedt het optimaal veel speelplezier en draagt het bij aan de ontwikkeling.

Stem ook op jouw favoriet!

De winnaars van de vakjury zijn inmiddels bekend gemaakt. Maar wist je dat er ook een publiekswinnaar is? Tot en met 28 oktober kunnen stemmen op jouw favoriete speelgoed. In elke categorie kun je jouw favoriet kiezen en stemmen (je bent niet verplicht in alle categorieën te stemmen). Daarmee maak je kans op een heel tof prijzenpakket. Ga snel naar de website van speelgoed van het jaar en breng je stem uit!

2 thoughts on “Red het wiebelende ei van Dodo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: