Yes, de leukste tijd van het jaar breekt weer aan. De tijd waarin we kunnen stemmen op de winnaars van speelgoed van het jaar. Vandaag zijn de winnaars van speelgoed van het jaar 2023 in de 17(!) categorieën bekendgemaakt. Ik kan je vast verklappen, daar zitten zo veel mooie parels tussen. Ik laat je dan ook graag alle winnaars zijn in dit artikel. De artikelen staan voor Goed Speelgoed. Dat betekend: Veilig & getest, Origineel & geen namaak, Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend en Duurzaam mogelijk. Goed Speelgoed sluit niemand uit. En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Winnaars speelgoed van het jaar - uitgelichte afbeelding
Winnaars speelgoed van het jaar 2023

Speelgoed van het jaar 2023

Elk jaar wordt deze speelgoed van het jaar verkiezing gehouden. Super leuk, want zo heb je een indicatie voor de feestdagen die eraan komen. Een indicatie met speelgoed dat super leuk is. En echt, dat is het. Neem bijvoorbeeld Dodo, een spel dat wij mochten testen. Het is echt super leuk en we doen het nu nog regelmatig. Wat mij als moeder zo aanspreekt is dat we samenwerken om het ei te redden. En dat ei rolt soms best wel hard naar beneden. Er zijn dit jaar 17 categorieën waarin per categorie 3 winnaars zijn. Wij kunnen nu gaan stemmen via de website van speelgoed van het jaar om de publiekswinnaar te kiezen. Stemmen kun je hier doen tot en met 29 oktober. Op 9 november worden de publiekswinnaars bekend gemaakt.

De winnaars in de verschillende categorieën

Hieronder kun je vast alle winnaars zien in de verschillende categorieën. Wanneer je gaat stemmen kun je kiezen uit 1 van de 3 genoemde winnaars. Bij het stemmen kun je ook je adresgegevens achterlaten, dan kun je een prijs winnen. Extra tof dus. Ik laat je niet langer in spanning. Dit zijn de winnaars van speelgoed van het jaar 2023!

Bouw en constructie

Bouwwerken maken blijft altijd leuk. Van klein tot groot en van jong tot oud. Je kunt er uren zoet mee zijn. Je hebt dus lang speelplezier met een super tof resultaat. Met bouw en constructie speelgoed wordt geduld, inzicht en motoriek gestimuleerd. Bouwwerken komen tot leven wanneer elektronica en digitale combinaties worden toegevoegd. Het speelgoed stimuleert ook de creativiteit van kinderen. De winnaars in deze categorie zijn:

LEGO® DREAMZzz™ Mevrouw Castillo’s schildpadbusje

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle
MEGA Bloks First Builders Move ‘N Groove Caterpillar

LEGO DREAMZzz Mevr. Castillo's Schildpadbusje_box_back_71456

Knutsel en Creatief

Bij onze jongste is Knippen, plakken, vouwen, tekenen en schilderen favoriet speelgoed. En terecht, wie wil er geen artiest zijn? Iets creëren is een hele leuke tijdsbesteding. Een creatie afmaken en laten zien aan iedereen of cadeau geven aan iemand, is een mooie beloning. Een toffe manier ook van kinderen om te laten zien dat je belangrijk voor ze bent. Ze hebben geen geld om een cadeau te kopen, dus maken ze zelf een cadeau (of plukken een bloem uit de berm). Iedereen is creatief, geef die ontwikkeling een kans! De winnaars in deze categorie zijn:

Miniverse – Make It Mini Food Diner
Dessineo Sticker Studio
Fabulus Potium

Fabulus Potium

Buitenspelen

Ik als moeder vind buitenspelen heel belangrijk. Lekker actief bezig zijn, vitamine D aanmaken door de zon en even geen scherm. Het liefst Laat ik de kinderen elke dag naar buiten gaan, zeker als het weer dat toelaat. Voor buiten spelen is er speciaal speelgoed, geschikt voor zand, gras, vaak met wat grotere onderdelen en lekker stevig. Houten materialen komen vaak voor. Nog beter is het als het buitenspeelgoed de spelers ook echt aanzet tot actief bewegen. Dit zijn de winnaars in deze categorie:

X-Shot Insanity Motorized Rage Fire
Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster
Waboba Voli Paddle Game

Kinderspellen

Kinderen leren enorm veel van het spelen van spellen. Ze leren samen spelen, vooruitdenken, opletten, lezen, tellen, winnen, verliezen en zelfs opruimen; het is slechts een greep uit de vele pluspunten van het spelen van een spel. Gelukkig zijn er ook speciaal voor kinderen vele soorten spellen. Dit zijn de winnaars in deze categorie:

Magische Berg
Bende op de Boerderij
Cats and Boxes

Mama Surprise Cavia_Spectron - speelgoed van het jaar

Pluche

De meeste kinderen hebben wel een favoriete knuffel. Jij misschien ook wel. Pluche heeft zich ontwikkeld, van beren en konijnen tot ook onderdeel van grotere speelvormen. Veel pluche kan bewegen, lachen en geluidjes maken. Er worden hele verhalen mee gespeeld hier thuis. Tegenwoordig komt pluche ook terug in verrassingsspeelgoed en zelfs als onderdeel van een magisch product! Het voordeel is dat kinderen er ook alleen mee kunnen spelen, ideaal wanneer ze even geen vriendje mee naar huis nemen. Dit zijn de winnaars in deze categorie:

Rainbocorns – Fairycorns
Squishmallows – Roboyo the Water Alien (30 cm)
Mama Surprise Cavia

Poppen

Favoriet van onze dochter, poppen. Ze speelt er enorm graag mee. Poppen als speelgoed gaan ook al eeuwen terug. Onze overgrootouders hadden ze wellicht van porselein, niet direct handig om mee te spelen. Gelukkig is de ontwikkeling is hard gegaan. Er kan nu gespeelt worden met de poppen en veel komen met tal van mode-accessoires en opties voor het wisselen van kleding, opmaken en verzorgen van haar en het aandoen van sierraden. Realisme en inclusiviteit komen tot uiting in veel poppen, zo zijn er verschillende versies van babyborn en verschillende poppen bij L.O.L. surprise bijvoorbeeld. Zo spelen zij zelfs een rol in het verkrijgen van een beter kloppend wereldbeeld. De winnaars in deze categorie zijn:

LEGO® Friends Autumns paardenstal
L.O.L. Surprise Swap Tots
Transformers Convertible 2-in-1 Masks

Peuter

Wij zijn zelf een beetje uit deze fase, maar we hebben nog wel neefjes en nichtjes die jonger zijn. Zij spelen graag met ons (de volwassenen) of met hun oudere neef en nicht. Zo ontdekken zij de wereld. Speelgoed voor peuters is gericht op het bevorderen van de motoriek, blokjes pakken, teruggeven, herkennen, kleuren, geluidjes maken zonder een overdaad. Het is belangrijk om hier herhaling in te blijven aanbieden. Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van het brein. Sommige peuterspeelgoed doet volwassen gereedschap na, of andere ‘grote mensen dingen’. Spelen in bad blijft ook een topper! Peuters zijn gewoon enorm dol op samen spelen. De winnaars in deze categorie zijn:

Safari Park Jr.
LEGO® DUPLO® Biotuintje
Waterbaan Blauw en Roze

Familie spellen tot 12 jaar

Oudere kinderen vinden het ook leuk om samen te spelen. Al zijn dit meer de spelletjes. Een potje Ganzenbord en Monopoly is voor iedereen wel herkenbaar denk ik. Toegankelijkheid, snel spelen, vaak educatief, vrolijk vormgegeven en zo gemaakt dat kinderen willen winnen is de overeenkomst in al deze spllen. In de praktijk geeft het een hogere geluksfactor als kinderen winnen. Spellen spelen is superleuk en leerzaam op vele fronten. Voor de jongere spelers zijn er veel actiespellen, waarmee vaak meerdere potjes worden gedaan, eventueel zonder de ouders. De winnaars in deze categorie zijn:

Mycelia
Dixit Disney
Kites

Familie spellen vanaf 12 jaar

Ook hier geldt weer dat het super leuk is om met kinderen spellen te spelen. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer ze tegenwoordig aan een scherm vast zitten. Persoonlijk vind ik dit dan ook een hele fijne rubriek. Op naar veel spelletjes avonden met onze tieners! De winnaars in deze categorie zijn:

Betoverde Torens
Akropolis
Skull

01-De_Betoverende_Torens_HOTGames_lb_box_front

Voertuigen

Bij onze zoon zijn er eigenlijk twee dingen waar je hem blij mee maakt: voetbal (met stip op 1 eigenlijk) en auto’s. Dan kan het zijn formule 1, hotwheels om mee te spelen of een rondje voetbalstadions in de auto. Spelen met auto’s kan al vanaf jongs af aan. Wat zijn de eisen aan voertuigen om mee te spelen? Vaak realisme, de kwaliteit en natuurlijk beweeglijkheid en snelheid. Hele avonturen kan jezelf creëren tijdens het spelen met voertuigen. Wie weet win jij wel een Grand-Prix? Dit zijn de winnaars in deze categorie:

LEGO® Technic NASA’s Mars Rover Perseverance
Hot Wheels® City T-Rex Chomp Down™
Spidey Webstrike 2 n 1 Vehicle

Hot_Wheels_City_TRex_ChompDown_Mattel_lb_box_front

Electronica

Steeds vaker zie je elektronica voor kinderen als speelgoed gebruikt worden. Het spreekt enorm tot de verbeelding. Daarnaast combineert dit speelgoed vaak interesse in techniek en elektronica. De simpele vraag ‘hoe werkt iets’, kan er mee beantwoord worden. De steeds andere ervaring bij elektronisch speelgoed zorgt voor het vermaak. Het rollen, vliegen of geluidjes maken, gebeurt niet steeds op dezelfde manier. Let op: vaak zijn er batterijen vereist. Meestal worden deze niet meegeleverd. De winnaars in deze categorie zijn:

Bitzee
Pets Alive Pooping Puppies
Cre-A-tures – Olifant & Unicorn

STEAM

Ik voelde me ineens even heel oud toen ik moest opzoeken waar STEAM voor staat. Het staat voor Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics, dus: wetenschap, technologie, ontwerp, kunst en toegepaste wiskunde. Hiermee worden competenties als programmeren, samenwerken, creatief denken en onderzoeken gestimuleerd. Spelenderwijs leren programmeren, ontwerpen, berekenen en combineren zijn belangrijke vaardigheden in deze tijd. In iedereen schuilt een nieuwsgierige wetenschapper! De winnaars in deze categorie zijn:

History of Life on Earth
SmartMax My First Build & Drive
Ik leer ontdekken het lichaam

Beast_Lab_Spectron Lab3

Actiefiguren en speelsets

De meeste ouders zijn wel bekend met Pokémon inmiddels. Het is een ware hit op de basisschool van onze kinderen. Daarnaast kent ook iedereen wel de actiefiguren van Disney en Marvel. Want ook onder volwassenen zijn deze enorm populair. De winnaars in deze categorie zijn:

HORSE CLUB Paardenvrachtwagen
Beast Lab
Fingerlings Aapje – Charli

Kidult

Weer een benaming die ik even moest checken. Kidult is een samentrekking van Kids en Adults; speelgoed voor volwassenen. En waarom niet, waarom stoppen met speelgoed als je ouder wordt. Spelen is ook voor ons als volwassenen goed. Bordspellen hebben daarin de toon gezet, momenteel gevolgd door merken die tevens speciale collector items maken. Vaak zijn de opdrachten bij deze spellen moeilijker, de stukjes van de puzzel kleiner en de speeltijd langer. Maar we blijven spelen. Bouw -en knutselspeelgoed is er in vele soorten en maten voor volwassenen. Nadenken, creatief zijn, de hersens laten kraken is goed voor alle leeftijden. Spelen houdt ons fit! De winnaars in deze categorie zijn:

Party Co. Extreme
LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen
De Verraders

Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker topic in de samenleving. Zo ook voor speelgoed. Bijna alle speelgoedbedrijven doen hun best om zo duurzaam mogelijk te opereren. Minder plastic bijvoorbeeld. Of het weglaten van verpakkingsmateriaal. Daarnaast komen er steeds meer inruilprogramma’s van de grond (wat er voor kleding al veel is). Duurzaamheid is ook een thema om speelgoed mee te maken. Zo leren de spelers over duurzaamheid en wat zij kunnen doen. De winnaars in deze categorie zijn:

Mijn eerste wereldbol
Onderwater avontuur

OnderwaterAvontuur_Biobuddi_box_packshot

Kennersspellen

Ben jij een echte spelletjes fanaat? Kan een spel jou niet lang genoeg duren? Dan zijn deze kennersspellen echt iets voor jou. Kenmerken van kennerspellen zijn veelal een langere speeltijd, een langere opzettijd, alsmede inzicht krijgen in een te volgen tactiek. Een goed kennerspel win je nooit de eerste keer van geoefende spelers. Deze spellen zijn vaak ook wat duurder door de vele onderdelen, ze volgen een bepaald verhaal en de spelregels zijn omvangrijker. Verlies je? Prima, denk na hoe je de volgende keer wel kan winnen. Dát is een goed kennerspel! De winnaars in deze categorie zijn:

Heat
Wolven
Evergreen

Puzzels

Puzzels is naast poppen en creatief bezig zijn een van de hobby’s van onze dochter. In tegenstelling tot nu, werden legpuzzels vroeger vooral educatief ingezet. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende puzzels dat er altijd wel iets te vinden is dat past bij jouw zoon of dochter. Puzzels geven urenlang speelplezier, met als resultaat iets moois om neer te zetten of te laten zien! De winnaars in deze categorie zijn:

Tower Stacks
Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED
3d puzzle Apollo Saturn V

Winnaars speelgoed van het jaar 2023

Dat waren alle winnaars van speelgoed van het jaar 2023. Een hele lap tekst, dus super tof als jij tot hier leest. Heb je iets gezien dat je zeker in huis wilt hebben om cadeau te geven? Hier kun je alle winnaars vinden en direct bestellen. Super handig! Je kunt ook op de link hierboven klikken, dan kom je bij het betreffende product uit. Er is weer zo veel leuks bij gekomen. Dat worden weer verlanglijstjes maken voor de feestdagen. Ongetwijfeld komen daar een aantal winnaars op te staan. Wat is jouw favoriete winnaar?

Winnaars speelgoed van het jaar - pinterest
Winnaars speelgoed van het jaar 2023
footer geen samenwerking 2
*Afbeeldingen van de spellen komen van speelgoed van het jaar

1 thought on “Winnaars van speelgoed van het jaar 2023 zijn bekend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: