Je wordt er mee om de oren geslagen op sociale media. Reizen. En dan het liefst met een camper. Met een naam. Zelf verbouwd ook graag. Of gepimpt eigenlijk. Met natuurlijke kleuren en materialen. Bijna het #sadbeige, al moet ik zeggen dat ik best houdt van rustige en natuurlijk kleuren. Maar wat als je dit nu niet wilt? Als dat geen doel is wat je nastreeft. Het voelt bijna alsof je dan iets te kort komt. Of je kinderen iets te kort doet. Iets mist. En oh boy, ik wil niets missen in dit leven. Maar dat reizen met een camper? Laat mij maar gewoon thuis.

Reizen met een camper - uitgelichte afbeelding

Reizen met een camper

Het lijkt tegenwoordig wel de normaalste zaak van de wereld. Een camper kopen. Beetje opknappen in natuurlijke kleuren en stijl. Duurzaam ook graag. En reizen. Met het hele grut. Kinderen worden van hot naar her meegesleept. En echt. Ik was er van overtuigd dat dat het was. Dat dat was wat we nodig hadden. Want tja, ik wilde niets missen en dit was helemaal het einde als ik alle verhalen en plaatje moet geloven. Nou, berg je maar.

Reizen met een camper is niet voor iedereen geweldig

Toen gingen we op reis. Naar Frankrijk, Disneyland Parijs. Zal ik later nog wel eens iets over delen. En toen kwam ik tot de conclusie, dat reizen is ook niet alles. Reizen moet wel bij je passen. Zeker wanneer je zo vaak, ver en/of veel van huis bent. Want wanneer dat niet past bij jou of je gezin doe je er niemand een plezier mee. Hoewel ik reizen best leuk vind. Of eigenlijk er samen op uit gaan. Vind ik nieuwe dingen niets. Net als verrassingen. Verschrikkelijk dat altijd maar spontaan doen. En dat geldt ook voor een van onze kinderen. We houden het liever lekker vertrouwd. Dus dat is al reden nummer 1 waarom dat hele reizen met een camper niets voor ons gaat zijn.

We hebben onze eigen ruimte nodig

Daarnaast is reizen met een camper natuurlijk leuk om verschillende plekken te ontdekken. Maar de ruimte die je hebt is beperkt. En echt, dat is niet voor alle gezinnen fijn. Gewoon in zijn algemeen niet voor alle mensen. Ik heb echt mijn ruimte nodig. Een stacaravan kan, maar is eigenlijk ook wat klein. Zeker wanneer het weer niet zo mee zit en we meer binnen dan buiten zijn. Ontprikkelen, ontspannen en opladen doe ik toch graag met iets meer ruimte dan een halve vierkante meter voor mezelf. Dus, hierbij reden nummer 2 waarom dat reizen met een camper niets voor ons gaat zijn.

Reizen in Tuinesië en een staycation

We blijven dus lekker veel thuis. Met een reis naar Tuinesië, je weet wel onze eigen achtertuin. Een rondje dierensafari in de buurt, de plaatselijke kinderboerderij of de dierentuin in de buurt. En heerlijke staycation met onze eigen spullen. Met fijne zomerse geuren uit de diffuser, fijne mocktails die we zelf maken en lekker veel ijsjes. Gewoon zo hop uit de vriezer gepakt. Goedkoop en lekker, want ik haal natuurlijk precies wat we lekker vinden. Een ijs la in de vriezer vol met onze favoriete ijsjes. En dat is helemaal niet erg. Het is prima. Kunnen we weer uitgerust aan een nieuwe periode beginnen na de zomervakantie.

Tips voor jouw staycation

  • Bioscoop dagje thuis met chips, popcorn en m&m.
  • Pjyamadag met een bestelde maaltijd.
  • Lekker samen bakken van een taart en uitdelen in de buurt (of opa/oma).
  • Spelletjes dag met allemaal spelletjes die je leuk vind zoals dobble, dodo, doolhof, bank attack, beer is kwijt.
  • Een nieuwe legoset kopen (lego dreamzzz bijvoorbeeld) en samen bouw. Kan voor een klein prijsje bij prijsmepper of big bazaar. Maar makkelijk en snel via bol.com.
  • Dagje weg naar een andere stad.
  • Naar een binnenspeeltuin.
  • Naar een pretpark. Hier zijn de Efteling, Hellendoorn en Julianatoren favoriet.
  • Naar een museum zoals oude ambachten en speelgoed museum.
Reizen met een camper - pinterest
footer geen samenwerking 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: