Doolhof, dé Ravensburger klassieker onder de bordspellen, betovert wereldwijd al 35 jaar miljoenen mensen. Niet voor niets, want door het eenvoudige spelprincipe van gangen verschuiven, figuren zetten én schatten vinden, is het speelbord altijd weer verrassend anders. En… wie jarig is, trakteert! Want bij aankoop van het spel, dat een complete restyling heeft ondergaan en is voorzien van prachtige afbeeldingen, kun je via de website www.labyrinth35.eu de kassabon uploaden en heb je altijd prijs in de vorm van een tegoed van € 10,- voor een fotoalbum bij Pixum voor het bewaren van je mooiste vakantieherinneringen. Bovendien maak je ook nog eens kans op één van de drie goudstaven t.w.v. € 35.000,- of één van de 350 iPhones!

Steeds weer verrassend

Doolhof is een geweldig bordspel vol verrassingen. Lukt het jou om als eerste de mysterieuze voorwerpen en wezens te vinden? Het lijkt zo gemakkelijk; door een gangkaart slim in het doolhof te verschuiven ga je rechtstreeks op je doel af. Maar… niets is minder waar. Vaak is een speler bijna bij zijn doel en dan verandert het doolhof weer in zijn nadeel. Het is om gek van te worden! De speler die uiteindelijk al zijn schatkaarten in de juiste volgorde heeft gevonden én zijn speelfiguur weer naar het startveld heeft kunnen leiden, is de winnaar. Echter, hier komt wel een flinke dosis behendigheid, ruimtelijk inzicht en een beetje geluk bij kijken.

Variant voor jonge kinderen

Speciaal voor de jongere kinderen is er ook een spelvariant, waarbij de regels eenvoudiger zijn en het niet nodig is om de schatten in de juiste volgorde te zoeken. Op deze manier trainen ze spelenderwijs ook nog eens hun concentratievermogen. Overigens zijn er in al die jaren dat het aloude bordspel bestaat, ook andere Doolhof spellen uitgebracht zoals ‘Mijn eerste Doolhof’ voor kinderen van circa 5 en 6 jaar. Of wat dacht je van Paw Patrol Junior Labyrinth voor kinderen vanaf 4 jaar. Door slim te schuiven ontstaan er nieuwe wegen die naar de heldhaftige pups leiden.

Pokémon doolhof en doolhof 3D

Ook voor de fans van Pokémon is er goed nieuws, want Ravensburger heeft nu ook een Pokémon Doolhof in de collectie. Ga als Pikachu, Bulbasaur, Charmander of Squirtle op zoek naar bekende Pokémon figuren in een betoverd doolhof en… ‘Gotta catch ‘em all’. Klik HIER voor nog meer Doolhof spellen. Doolhof 3D is bij ons thuis een veel gespeeld spel. In plaats van platte kaartjes die je verschuif zijn het nu echte torens. Zowel de jongste als de oudste speelt dit graag.

Christen en Doolhof spelen

Hoewel ik in de review over het doolhof 3D spel al ingegaan ben op de vragen of dit wel kan, doe ik dit nu nogmaals kort. Als christen hoor ik ook geluiden dat dit spel niet zou kunnen vanwege de ‘magie’ die er bij zou worden gehaald. Tja, het gaat inderdaad om een soort heksen die ook een drankje zoeken als schat. Aan de andere kant kunnen we nu mooi uitleggen dat het nep is. Dat dit niet is hoe het in het echt leven gaat en het gewoon ‘maar’ een spel is. Dat wij geloven in een God van liefde. In een God die naar ons luistert door middel van gebed. Lijkt me ook een waardevolle les om mee te geven aan mijn kinderen, als ouder zijnde.

Doolhof is een echt familiespel en speel je met 2 – 4 spelers vanaf 7 jaar. Het is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 34,99 (er zijn verschillende prijzen voor de verschillende versies. Dit is de duurste prijs die ik kon vinden). Voor meer informatie over het spel kun je op www.ravensburger.nl kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: