Een paar maanden geleden had ik het er voor het eerst met een moeder van school over. Positief denken. Ja, gesprekken op, of naast in deze tijden, het schoolplein kunnen heel fijn en goed zijn. We wisselden tips uit en spraken over de kunst van positief denken. Toen ik deze titel bij uitgeverij deltas zag moest ik hier direct aan denken.

Positief denken en christen zijn

Er wordt vaak gedacht dat christenen niet veel mogen. Er zijn ook idd waarden en normen die we nastreven. Maar goed, we zijn ook mensen. En God heeft altijd het beste met ons voor. Onszelf onderwijzen lijkt mij dan ook zeer goed. Dat we opletten waarmee we onszelf onderwijzen ook. Maar positief denken lijkt me echt, ook voor christenen, heel waardevol. Wel rekening houdend dat we de normen en waarden uit de Bijbel blijven volgen.

veranderingen door positief denken

Negativiteit en depressie

Ik heb zelf een postnatale depressie gehad. Ook merk ik dat ik gevoeliger ben voor negativiteit dan bijvoorbeeld mijn man. Daarbij houdt hij me regelmatig een spiegel voor, maar ik zou er zelf ook graag iets mee doen. En dat ‘iets’ is dan dus positiever denken. Dat doe ik zelf, maar ook met behulp van God. In het begin van het boek las ik dat negatieve mensen gevoeliger zijn voor een depressie. Extra goed dus om er bij stil te staan.

quote positiviteit

Opbouw van het boek

Er zit een hele fijne opbouw in het boek positief denken. Je start met het onderzoeken waar je nu naar opzoek bent. Wat hoop je dat positief denken voor jou gaat doen? Je leert wat positiviteit is en je kunt berekenen wat je positiviteit score is. De hoofdstukken erna ga je de verdieping opzoeken. Je leert steeds iets meer over positiviteit én je wordt aan het werk gezet. Dat herken je makkelijk aan de zin ‘nu is het jouw beurt en de 3 driehoekjes voor de zin.

opdrachten in het boek

Fijn boek om erbij te pakken

De kunst van positief denken is een fijn boek om te lezen. Afwisselend dingen leren en zelf toepassen (vragen beantwoorden/invullen). Het boek heeft een fijne opbouw en gaat steeds verder, de hoofdstukken vullen elkaar goed aan. Niet een specifiek christelijk boek (mindfulness is niet iets wat ik direct uitoefen) maar er zijn heel veel dingen die je wel kunt toepassen. En vervang mindfulness dan door bewust stille tijd te nemen en jouw bevindingen in gebed bij God te brengen. Een aanrader wat mij betreft.

Je kunt het boek bij je plaatselijke boekhandel of via deze link bestellen voor 18,95 euro. Bestel je via de link dan help je mij ook om mijn blog te onderhouden. Dat kost jou verder niets en je maakt mij er enorm blij mee.

de kunst van positief denken
ISBN: 9789044760101
Prijs: 18.95 euro
Uitgeverij: Deltas uitgevers
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

1 thought on “De kunst van positief denken (boek)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: