De zomer ligt net achter ons. Om ons heen zag ik verschillende kinderen met een naamarmbandje lopen, inclusief telefoonnummer. De webshops met zulke armbandjes schoten weer als paddenstoelen uit de grond. Met een goed reden wel. Want zo kunnen anderen jou bereiken als je zoon of dochter je kwijt is. Toch doe ik dit niet meer. En dat is niet zonder reden.

Naamarmbandje als hulpmiddel

Naamarmbandjes worden vaak als hulpmiddel gebruikt. Handig wel zeggen veel ouders. Wanneer je zoon of dochter de weg of jou kwijt is kunnen ze anderen aanspreken, weten hoe ze heten én hoe ze jou als ouder kunnen bereiken. Er zijn verschillende soorten te koop, van een papieren versie van de action tot een duurdere bij een kleine webshop. Hier komen ze er niet meer in met naam. Waarom niet? Ik leg het je graag uit.

Hoi (naam kind) kom je mee?

We mogen niet altijd van het slechtste scenario uit gaan en toch doe ik dat hier. Wanneer je zoon of dochter een armband met naam draagt weet een potentieel ‘verkeerd’ persoon hoe ze heten. Ze kunnen je zoon/dochter dan aanspreken met hun naam en zeggen dat ze hen van mama/papa moesten ophalen. Nog een lekker snoepje en het feest is compleet. Ik moet er niet aan denken.

Waarom geen naamarmband - pinterest

Wat kun je dan wel doen?

In plaats van ‘naam kind en telefoonnummer’ kun je op het armbandje ‘mama en nummer’ erop zetten wanneer het nummer van mama is. Of papa bij het nummer van papa. Wanneer een kind zijn of haar naam moet vertellen is het al minder vertrouwd. Toch kunnen mensen die willen helpen jou als ouder wel bereiken. Het gaat tenslotte om het nummer, niet om de naam van je zoon of dochter.

Welke manier kies je dan?

Hier is geen goed, fout of beter, best in. Het maakt niet uit. Je doet het altijd met de beste intentie. Net als dat het niet fout is om de naam van je zoon of dochter erop te zetten. Dat deed ik eerst ook. Net als op de stickers voor in bakjes en dergelijke. Maar ik leerde en geef dit advies graag door. Je kunt ook het nummer met watervaste stift op de arm schrijven. Of kies een leuke armband bij een kleine shop. Kies wat goed voelt.

Wanneer je het met de beste intenties doet doe je het goed ♥️

1 thought on “Waarom mijn kinderen geen naamarmbandje hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: