Wie houdt er nu niet van dino’s? Misschien een deel van de volwassenen, maar kinderen zijn er vaak dol op. Thuis oefenen met lezen houden we graag zo leuk mogelijk. Mijn eerste dino leesboek is dus echt een uitkomst daarin. Een boek met als onderwerp dino’s én voor beginnende lezers. Hij is niet te dik en lettertype is lekker groot. Daarbij komt nog 1 heel fijn pluspunt. Ben je nieuwsgierig wat dat is? Lees dan snel deze recensie.

Mijn eerste dino leesboek - uitgelichte afbeelding

Mijn eerste dino leesboek

In mijn eerste dino leesboek maak je kennis met Bonk, Hoorntje en Kwak. Zij zijn vrienden en gaan samen op avontuur. Maar dan komen ze op een plek waar ze eigenlijk niet mogen komen. Daar komen namelijk de grote dino’s die ze kunnen opeten. Dan bedenken de drie vrienden een plan om de boze roofdino’s zoals de T-rex weg te jagen. Gaat het ze lukken? Met als extraatje leuke leesraadsels achterin het boek om begrijpend lezen te oefenen.

Boos

Voor wie is dit eerste leesboek geschikt?

Op het boek staat dat het geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. De titel geeft aan dat het een eerste leesboek is. Toch zou ik hem niet direct aan onze dochter geven om te lezen. Zij zit nu in eind groep drie en zal best al een heel eind komen. Toch staan er naar mijn idee een aantal woorden in die niet helemaal bij haar leesniveau passen. Terwijl het boek verder qua verhaal en illustraties juist heel geschikt is voor deze leeftijd. Aan de andere kant geeft het ook niet aan een avi leesboek te zijn, maar ‘gewoon’ een eerste leesboek.

het is af

Hoe herken je een avi leesboek?

Het is toch wel belangrijk dat je zoon of dochter in avi leesboeken blijft lezen. Natuurlijk kan dit boek tussendoor samen gelezen worden. Ook echt een aanrader omdat je dan een fijn moment samen hebt. Een avi leesboek op M3 niveau herken je aan het volgende:

  • De zinnen zijn kort.
  • Elke zin begint op een nieuwe regel.
  • Er komen geen hoofdletters voor.
  • Tekst bestaat uit korte woorden als zon, koe en uit. Ook woorden met sch- en -ng mogen hierin voorkomen.
  • Enkele bekende woorden waarin twee medeklinkers na elkaar voorkomen als spin en rent mogen voorkomen.

Natuurlijk wordt het moeilijker hoe hoger je gaat lezen. Maar dit is voor de start zeker een goede indicatie.

opdrachten achterin het boek

Wat vinden wij van mijn eerste dino leesboek?

Mijn eerste dino leesboek is echt een aanrader voor dino liefhebbers. De kleine dino’s beleven een leuk avontuur. Het avontuur is herkenbaar. Welk kind komt niet graag op de plaatsen waar mama en papa niet willen dat je alleen komt? Daarnaast heeft het echt al de vorm van een boek met 4 verschillende hoofdstukken. Er is niet heel veel tekst en dit wordt mooi afgewisseld met de illustraties. Daarnaast hebben de leuke oefeningen die achterin het boek staan echt een goede toevoeging. Het is lastig begrijpend lezen te oefenen en dat is precies wat je leuk doet op deze manier.

Mijn eerste dino leesboek - achterkant

Specificaties mijn eerste dino leesboek

Auteur: Martin Klein | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: 15 mei 2023 | ISBN: 9789044765113 | 48 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Bekijk ook dit artikel voor meer leuke leestips voor jonge kinderen

Mijn eerste dino leesboek - pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: