Vroeger, na mijn belijdenis, kreeg ik een handboek cadeau. Ik heb het stuk gelezen. Zo fijn boekje was het. Dat leek me you God this ook. Dat is het ook, maar anders dan ik had verwacht. Een handboek maar zo veel meer. Herkenning, erkenning en tips. Ondersteunt met teksten uit de Bijbel en eigen ervaringen. Een must have voor jouw tienerdochter. Want reken maar dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is op die leeftijd.

You God This - uitgelichte afbeelding

You God this

Een, zoals op de voorkant te lezen staat, handboek voor een leven met God. Een boek waarin Jolet en Anouk, de schrijfsters, hun zoektocht naar hoe je als jonge christelijke vrouw steeds meer op Jezus kan gaan lijken met je delen. Ze zijn al jaren vriendinnen, de ene christelijk opgevoed en de andere later het geloof gevonden. Het boek is geschreven met de vraag ‘Wat zouden we tegen de jongere versies van onszelf willen zeggen?’ en dat merk je.

inhoudtsopgave

Leren gaat met vallen en opstaan. Zo ook het leren te leven zoals Jezus en God dat bedoeld hebben. Het handboek gaat in op allerlei onderwerpen waar de dames dagelijks mee geconfronteerd worden, zoals onzekerheid, roddelen, uitgaan, seks, sociale media en modesty. Aan de hand van anekdotes, bijbelteksten en inspiratie van andere auteurs schrijven ze hierover aan meiden die willen leven met God en meer over Hem willen weten. You GOD this! geeft antwoord op de vraag: Hoe kan ik leven met God in deze tijd? Hoe word ik van Hem en niet van de wereld?

Voor welke leeftijd is geschreven

Hoewel you GOD this duidelijk geschreven is voor meisjes die een stuk jonger zijn dan ik ben met mijn 33 jaar vind ik het een fantastisch boek. Een aanvulling op de boeken die er zijn voor deze doelgroep. Een prachtig cadeau voor jouw tienerdochter. Voor haar zelf om te lezen, maar ook zeker om samen te lezen. Er staan gespreksvragen in soms ook een qr-code voor meer verdieping. Een mooi moment om samen te beleven met je dochter en samen te groeien en leren.

Door de vragen eerlijk te beantwoorden merkt jouw dochter dat ook jij als volwassene moeite hebt met bepaalde dingen. Want eerlijk, we roddelen allemaal wel eens toch? Het is goed je hier bewust van te zijn. Het is voor je dochter ook goed om te merken dat perfect niet bestaat. Dat haar eigen mama ook niet perfect is. Streven naar perfectie lijd namelijk niet tot een gelukkig leven in Zijn eer. We zijn wonderbaarlijk mooi gemaakt, met al onze talenten én gebreken. En juist in die gebreken mogen we Gods genade ontvangen. En onze talenten mogen we inzetten tot eer van Hem.

summerbody

Wanneer kun je dit boek cadeau geven?

You GOD this leent zich uitstekend om het cadeau te geven aan jouw dochter. Dat hoeft natuurlijk niet op een speciaal moment, maar kan wel. Denk aan de belijdenis of doop van jou dochter. Haar verjaardag op een bepaalde leeftijd (10 is misschien nog wat jong, maar kijk vooral of het past bij je dochter. Maar 12 en 16 zijn ook mooie leeftijden). Je kunt het ook in een cadeau mand stoppen voor wanneer je dochter ongesteld wordt. Dit is een mand met producten die je nodig hebt (maandverband, menstruatie ondergoed, tampons, kruik, ppp en endoflex olie met rollerdop) en dingen die fijn zijn (chocola, leesvoer, een Pathé thuis cadeau bon, lekkere deken).

bemoediging

Niet uitgelezen na you GOD this?

Ben je nog niet uitgelezen na het boek? Dan kun je terecht op het platform Sis you God this, waarop jonge vrouwen je meenemen in hun struggels en lessen. Daarnaast zijn de verdiepings qr-codes in het boek een waardevolle aanvulling op het boek. Ook hebben zij een account op instagram. Een waardevol account om te volgen. Ben je iets ouder en interesse in meer, specifiek op ouderschap gerichte content? Dan kun je, naast mijn eigen account, ook Power to the mama’s (met super leuke powerbooks) en Zij lacht (met verschillende mooie boeken en Bijbels) volgen. Beide accounts op instagram hebben ook een eigen website waarop mooie stukken staan om te lezen.

You God this - achterkant

Specificaties You God this

Auteur: Jolet Scheper en Anouk Timmer | Uitgeverij: Jongbloed media/sestra | Eerste uitgave: 1 juni 2023| ISBN: 9789464250848 | 144 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

You God this - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: