Het nieuwe schooljaar gaat van start. Dat brengt elk jaar toch weer wat stress met zich mee en er is altijd één ding dat ik vergeet te kopen. Of standaard vergeet te kopen, want ik vergeet wel meer. Mombrain enzo. Je herkent het vast wel. Dit jaar vergeet ik het niet, want ik maak gewoon een lijstje wat ik moet bekijken en eventueel nieuw moet halen. Wat vergeet jij standaard elk jaar te halen voor het nieuwe schooljaar?

Het nieuwe schooljaar- uitgelichte afbeelding

Het nieuwe schooljaar gaat van start.

Hoewel ik vaak een beetje van ‘mijn kop in het zand steken’ ben kan ik er nu echt niet meer onderuit. Dinsdag 22 augustus mogen de kinderen weer naar school. Nu zag ik dat de kinderen op de eilanden al weer naar school zijn gegaan deze week en de rest van Nederland volgt nog 1 of 2 weken later. De laatste week is altijd een week van regelen, bekijken en opstarten. Dat regelen hebben we vorig jaar eens aan het begin van de vakantie gedaan, toen was de jongste zo hard gegroeid in die weken dat de gymkleding al weer aan de kleine kant was. Dus nu lekker aan het einde van de vakantie. Maar jeetje, wat moeten we dan allemaal halen?

Dit moet je checken en eventueel nieuw halen

Ik heb bedacht om maar gewoon een lijst te maken met wat we moeten bekijken en eventueel nieuw moeten halen voor het nieuwe schooljaar. Praktische dingen, noodzakelijke dingen en gewoon dingen die we vinden dat ze nodig hebben. En dat lijstje deel ik graag met jou. Hoef jij het niet te bedenken.

 • Gymspullen –> kleding, schoenen en tas
 • Schooltas
 • Broodbakje
 • Drinkfles
 • Spelletjes –> voor onderdelen dat ze moeilijk vinden denk aan tiptoi of maximaal tafels
 • Boeken –> Op hun leesniveau en wat hoger –> we hebben Thomas en Rutger deel 2 voor de oudste en 1 april met Meester Bil voor de jongste (de opvolger van juf Fiep)
 • schoenen –> check vooral de dichter schoenen/laarzen want in de zomer lopen ze hier vaak op slippers of sandalen. Zijn die dichte schoenen zo maar ineens te klein. Tja dat vergeet ik dus altijd.
 • Spullen voor de sport –> gaat ook weer beginnen, misschien zijn ze al wel begonnen. Onze oudste is in elk geval weer aan het trainen. Moesten we ook ‘ineens’ even een dag ervoor nieuwe voetbalschoenen halen – oeps.
 • Genoeg fruit, koekjes, drinken in huis voor mee naar school?
 • Regenlaarzen –> helaas, met het starten van het nieuwe schooljaar komt ook de herfst in zicht
 • Kidpower, Tummygize, Refresh en Genyus aanvullen –> de oliën voor ondersteunen van moed en concentratie, heel fijn als school weer begint.
geneyus en tummygize

Laarzen bij de start van het nieuwe schooljaar

Het klinkt natuurlijk een beetje bijzonder. Bij de start van het nieuwe schooljaar opzoek naar laarzen. Maar echt, het beste advies dat ik je kan geven. Want op het moment dat je ze nodig hebt zijn ze nergens te krijgen (been there, done that). Dus zoek vooral nu naar die leuke laarzen. En vergeet direct de regenlaarzen niet. Meisjes laarzen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze gaan van maat 20 t/m 38 (wie weet kun je twinnen met je dochter als je zelf, net als ik, een kleine schoenmaat hebt). Van bikerboots tot enkellaarsjes en Chelsea laarsjes tot regenlaarzen. Onze favorieten? De canvasboots, een laars met toffe details en de roze laars met teddievoering. Tip: zet het filter op de maat die jouw dochter heeft, zo kom je niet voor de verrassing dat de maat die je nodig hebt er niet is.

Last minute shoppen

Nu de kinderen komende week naar school moeten is het wel wat last minute shoppen natuurlijk. Gelukkig kun je ook prima online shoppen bij Shoesme. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met dit merk was voor onze kinderen toen ze mini waren. En met mini bedoel ik de eerste schoenen voor onze kinderen. Heel fijn, met een flexibele zool. Ze hebben, als ze toch schoenen aan moesten, heel goed leren lopen daarop. En ze hebben zo veel leuke prints dat er voor iedereen iets is dat je mooi vind. En waarom je dan een flexibele zool wilt? Dan wikkelen de voeten goed af, wat de ontwikkeling bevordert en er voor zorgt dat de voetjes voldoende bewegingsruimte hebben. En die bakjes, bekers en tassen? Check even bol.com voor een groot assortiment.

Klaar voor de start van het nieuwe schooljaar

De gymkleding zit in de tas, de gymschoenen zijn gehaald. We hebben broodbakjes, bekers en tassen. Het enige dat we nog moeten doen. Je raad het vast wel. Juist, schoenen passen. Want dat ben ik dus vergeten. Fijn dat ik dit nog even schreef voordat de scholen daadwerkelijk zijn begonnen. Kunnen we zelf ook nog even op jacht voor nieuwe schoenen als ze te klein zijn. Want hoe ze het doen weet ik niet, maar in de zomer groeien ze altijd weer enorm. Letterlijk. Dus is er toch altijd nog wat nieuwe kleding en nieuwe schoenen nodig.

het nieuwe schooljaar - pinterest
*advertorial*

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: