Wij houden van juf Fiep, we hebben haar echt in ons hart gesloten. Ik kan je dan nu ook vast verklappen dat er weer een omnibus aan komt! Hoe leuk is dat?! Maar nu eerst over Stier op de weg. Een leuk verhaal in echte juf Fiep stijl weer. Over fietsen, bergen, een zieke hond en een stier. Die juf Fiep maakt wel echt van alles mee zou je zeggen. Dat klopt en het gaat niet altijd goed. Maar het loopt wel goed af, gelukkig.

Stier op de weg - uitgelichte afbeelding

Stier op de weg

Stier op de weg gaat over juf Fiep die een sponsortocht organiseert. Waarom? Voor haar zieke hond. De operatie die de zieke hond moet ondergaan is erg duur. Super hoe de kinderen hun juf helpen en bijstaan. Maar zou alles wel goed gaan tijdens de fietstocht? Juf Fiep haalt hier namelijk het geld voor de operatie mee op. Als de juf de berg af komt staat er ineens een stier op de weg. En die stier komt op haar af. Als daar maar goed gaat!

Een leuk, maar toch ook spannend verhaal. Komt het allemaal goed met de hond van juf Fiep? En hoe gaat dat met de stier die op de weg loopt? Weet je misschien ook al hoe de schrijfster aan het idee van stier op de weg kwam? Het is gewoon echt gebeurd! Wim van Est was een wielrennen, een best wel bekende wielrenner. We hebben het bij de papa van mijn kinderen gevraagd, hij houdt van wielrennen. Die maakte bijna hetzelfde mee als juf fiep. Net als de stier die op de weg staat. Dat is in 2022 in Amerika echt gebeurd. Maar hoe het allemaal precies zit verklappen we natuurlijk niet. Dat mag je zelf lezen.

inhoudsopgave

Samen lezen om te oefenen

Kinderen in groep 3 moeten veel leeskilometers maken. Dat gaat het fijnst met boeken die ze echt leuk vinden. Ik was al fan van de boeken van juf Fiep toen onze oudste in groep 3 zat en nu nog steeds. Stier op de weg is op E3 niveau geschreven, het leesniveau waar de meeste kinderen van groep 3 nu op lezen. Ook als ze eigenlijk nog op M3 niveau lezen kunnen ze soms toch al dit boek lezen. Interesse helpt ze daarbij echt! Ik lees het dus met onze dochter. Ze miste alleen iets in de boeken. Kleur! De tekeningen zijn in zwart/wit namelijk. Dus dat heb ik eens met de schrijfster, Corien Oranje, gedeeld. Super leuke vrouw om te volgen op instagram.

hond is ziek

Kleur in de boeken van juf Fiep

Maar goed, kleur dus in de boeken. Tja, dat wordt hem niet. Want kleur betekend een hogere prijs. Logisch want de kosten van een kleuren druk zijn hoger dan een zwart/wit druk. Dat vond onze jongste toch wel jammer. Waar onze oudste daar dus niets om gaf. Maar ze begreep het wel na wat uitleg. ‘En’, zei ze toen ‘nu is er ook al geen juf Fiep knuffel mee. Dat is echt niet leuk’! Het kan niet altijd mee zitten. Ze had bij Corien een knuffel van juf Fiep in stories gezien. Maar ook deze is, helaas, niet meer te koop. We zullen het dus moeten doen met de zwart/wit boeken van juf Fiep. Ook enorm leuk en leerzaam.

hoofdstuk 4

Meer lezen over juf Fiep?

Specificaties stier op de weg

Auteur: Corien Oranje | Uitgeverij: Jongbloed Media | Illustraties: Marja Meijer | Eerste uitgave: | Originele titel: | ISBN | pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Stier op de weg - pinterest
footer

3 thoughts on “Stier op de weg – juf Fiep boekrecensie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: