Het duurt nog zo’n 6 weken en dan hebben de kinderen hier zomervakantie. Maar hoe maak je deze vakantie nu tot een succes? Voor jezelf en voor de kinderen. Want jij hebt ook vakantie, al voelt dat niet altijd zo met kinderen in huis. Dus ik heb een aantal tips waardoor je samen kunt bewegen, makkelijk en lekker kunt koken en je fijn samen creatief bezig kunt zijn. En voor die regendagen heb ik ook nog wel wat leuke tips. Met deze 5 tips om de zomervakantie een succes te maken kan het niet meer mis gaan, toch?

7 tips voor de zomervakantie - uitgelichte afbeelding

7 tips om de zomervakantie een succes te maken

Als eerste wil ik je mee geven; laat het los! Want weet je. Een succes is niet wanneer je kinderen 6 weken geen ruzie maken. Een succes is het niet wanneer je 6 weken tropische temperaturen hebt zonder regen. Een succes is het niet wanneer alles van een leiendakje gaat en je geen moeilijkheden tegen komt. Wanneer is het wel een succes? Als je na 6 weken zomervakantie terug kunt kijken op leuke weken, met herinneringen die jullie samen gemaakt hebben én kinderen die leven (oké geintje he, want onze kinderen kunnen we prima verzorgen qua voedsel e.d. en een ongeluk zit in een klein hoekje).

Yoga voor Kinderen in de zomervakantie

Een leuke box met kaarten vol yoga oefeningen. Ideaal om samen met je kinderen te doen. En het leuke is dat jij ze ook prima mee kunt doen. Samen bewegen en lol hebben. Maar ze kunnen ook zelf aan de slag, onze jongste is helemaal fan. In het informatieboekje staat alles wat je als ouder wilt weten. Wat is yoga? De voordelen van het regelmatig beoefenen van yoga. Een handleiding voor het gebruik van de kaarten. Wist je dat je er ook verschillende spelletjes mee kunt doen? Daarnaast kan het helpen het zelfvertrouwen te vergroten bijvoorbeeld. Hoe fijn is dat! Daarnaast staan er ook nog tips in voor het verloop, het opzetten en de vooruitgang volgens de leeftijd van je kind.

kinder yoga

Er zijn drie verschillende niveau’s qua moeilijkheid. Dit wordt aangegeven door sterren op de kaarten. 1 ster is makkelijk, 2 gemiddeld en 3 gevorderd. Daarnaast zijn er een aantal voordelen die bij de verschillende houdingen horen. Deze staan aangegeven op de voorkant van de kaart. Het gaat dan om ontspanning, concentratie, evenwicht, lenigheid, sterke spieren en humor. De kaarten kun je indelen op basis van drie hoofdgroepen. De eerste groep houdt verband met de verbetering van de mentale en psycho-emotionele toestand, de tweede met fysio-motorische voordelen en de derde groep verzamelt leuke en speelse houdingen. Daarnaast zijn ze ook gegroepeerd volgens thema. Denk dan aan Springen, klauteren, in de dierentuin en natuur.

Meer informatie over dit te leuke spel voor bewegen? Bekijk dan deze link bij bol.com. Je kunt hem daar ook makkelijk bestellen. Een leuk cadeau om vlak voor de zomervakantie te geven.

Het onmisbare Camping kookboek

Een kookboek vol met makkelijk te maken recepten zonder ingewikkelde ingrediënten. Ideaal in de zomervakantie, want jij hebt ook vakantie mama. Dus maak het jezelf gemakkelijk in de keuken. Ga je niet helemaal uitsloven, dat doe je op de camping ook niet. Dus waarom doe je dat in huis wel? Dit wordt net zo goed gegeten door de kinderen (of misschien nog wel beter). Van ontbijt tot diner en van lunch tot tussendoortje. Alles staat er in. Geen idee wat je nodig hebt om met een klein beetje te kunnen koken? Er staat voorraadlijst voor in de kampeerkeuken in. Daarin staat voorraden en smaakmakers. Ideaal ook voor thuis natuurlijk.

Zomervakantie het onmisbare camping kookboek

Onze ideale recepten als ik geen zin heb om te koken? Tosti met soep, niet echt een recept eigenlijk. Maar gewoon makkelijk en de kinderen eten dit prima op. Broodje hamburger met patatjes van zoete aardappelfriet. En favoriet uit het onmisbare campingkookboek is toch wel de banaffee pie met zoute karamel. Of misschien toch de koekjes van zoete aardappel en spinazie. Maar de kaneelbroodjes uit de koekenpan is ook een super gaaf idee. Nou, je merkt al wel. We hebben wat te doen deze zomer!

Specificaties het onmisbare camping kookboek

Auteur: Ira König & Maike Jessen| Uitgeverij: Deltas | Uitgave: 15 april 2023| ISBN: 9789044764000  | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Kinderkookdag in de zomervakantie

Het leukste is natuurlijk als de kinderen mogen koken. Uiteraard onder begeleiding van jou als volwassenen. Er zijn natuurlijk dingen die ze misschien nog niet kunnen. Maar ze kunnen vast wel een menu samenstellen, boodschappen bedenken én samen gaan halen. En helpen kan altijd. Ik las het boek ‘Verzamelen, Jagen, opvoeden’ en dat was echt een eyeopener voor mij. Laat kinderen helpen op hun manier. Het hoeft niet altijd op jouw manier. Ze doen hun best en leren ervan. Daar gaat het om. Goed terug naar waar we mee bezig waren. Samen ga je dan de maaltijd voorbereiden/koken. En een extra voordeel; de kans is groot dat ze het nu wel allemaal opeten omdat ze het zelf gekozen én gemaakt hebben.

Stap voor stap kawaii leren tekenen

Super tof om lekker creatief bezig te gaan. In dit boek leer je stap voor stap tekenen, die leuke kawaii figuurtjes. Extra voordeel; even geen scherm nodig. Onze jongste zocht vaak filmpjes op waarin werd uitgelegd hoe ze iets kon tekenen. Heel leuk natuurlijk, maar ze zit met tekenen nog steeds achter een scherm. Dus stap voor stap kawaii leren tekenen krijgt een prominente plek deze zomer. Ook ideaal als activiteit om samen te doen.

kawaii leren tekenen

Samen iets leuks doen in de zomervakantie hoeft helemaal niet zo veel geld te kosten. Als je wel iets kunt/wilt uitgeven koop dan een schetsboek bij de action bijvoorbeeld. Iedereen die mee doet 1. En ga dan samen tekenen uit het boek. Begin vooraan of kies allemaal iets wat je graag wilt tekenen. En zo ga je een x aantal dagen in de week tekenen. Of misschien wel elke dag. Aan het eind van de vakantie heb je dan een leuk boek vol met mooie tekeningen. Zie je hoe je vooruit gaat als je oefent? Mooi leerproces ook voor kinderen.

Specificaties Stap voor stap kawaii leren tekenen

Auteur: | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: 15 maart 2023 | ISBN: 9789044763935 | 64 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Blijf samen lezen en maak een uitje naar de bieb

Wanneer de kinderen (zomer)vakantie hebben willen ze vaak alles wat maar met school te maken heeft laten voor wat het is. Dat is niet verstandig, zeker met lezen niet. Aan het begin van het schooljaar zie je ook altijd dat kinderen er weer even in moeten komen. Geef je kinderen dus een kleine voorsprong door goed te blijven lezen. Je kunt prachtige ‘reizen’ maken met boeken en veel leren over de wereld. De bibliotheek is ook altijd een leuk uitje met de kinderen. Twee vliegen in 1 klap dus eigenlijk. Geen idee wat je zoon of dochter leuk vind om te lezen? Check de vele recensie op mijn blog of bij stoerleesvoer eens. Er staat vast iets tussen wat jullie leuk vinden.

Tips:

 • leesfeest
 • Juf fiep
 • maffe meester Daan
 • Geronimo Stilton
 • Zookids omnibus
Leesfeest - De leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen

Abonnement op een dierentuin, pretpark of een museumjaarkaart

Ga je niet op vakantie dit jaar? Misschien is het wel mogelijk om een abonnement op een dierentuin, pretpark of een museum jaarkaart aan te schaffen voor in de zomervakantie. Zo kun je toch, goedkoop(er), een uitje doen met de kinderen. Het voordeel van de museumjaarkaart is, dat deze in verschillende musea geldig is. Nadeel is dat het dus wel allemaal musea zijn en geen pretpark tussendoor. Het nadeel van een abonnement op een dierentuin of pretpark is toch dat het voor 1 park geldig is. Soms krijg je kortingsbonnen bij je abonnement, maar dan nog kost het extra geld om ergens heen te gaan. Maar ik kan uit ervaring zeggen dat het heel leuk is om even naar een andere omgeving te gaan. Wij hebben al jaren een abonnement op ouwehands dierenpark bijvoorbeeld. En ook hebben we eens een jaar een abonnement op de julianatoren gehad.

Trampoline julianatoren

Maar het regent in de zomervakantie, wat nu?

Dit is niet waar we op hopen natuurlijk, maar zomers in Nederland kunnen nog al eens verregenen. Ook daar heb ik een aantal tips voor:

 • Doe een picknick in huis. Verzamel lekkere hapjes, doe boodschappen als dat nodig is en leg het picknickkleed in de woonkamer. Doe samen spelletjes en eet gezellig alles op.
 • Maak een bioscoopmiddag. De meeste hebben wel een abonnement op een streamingdienst of huur een film via Pathé. Een stuk goedkoper dan naar de bioscoop gaan en je kunt de film op pauze zetten om even naar de wc te gaan.
 • Samen iets bakken (dat je tijdens de film kunt opeten) is ook altijd een goed idee.
 • Spelletjes middag is altijd heel tof.
 • Zwembadje in de kamer/badkamer, een hele boel handdoeken en gegarandeerd pret voor 10.
 • Maak een tutmiddag met je dochters (of zoons als ze dat leuk vinden). Haal maskertjes (bij young living hebben we ook fijne en troep vrij!), ga lekker douchen en ga relax liggen op bed.
 • Lak de nagels (met troepvrij nagellak) en doe de haren mooi. Er zijn daar heel veel video’s voor te vinden op instagram.
 • Zoek samen het speelgoed uit en zet wat dingen te koop, van het geld kunnen jullie later een ijsje gaan halen.
 • Kleuren kan gelukkig ook binnen, net als yoga.
 • En maak tussen de buien door even een wandeling buiten. Beweging is altijd goed.
 • De hele dag regen? Ga dan samen dansen in de regen, pak daarna een douche en drink warme chocolade melk met slagroom en marshmallows.

Dus, wat ga jij doen in 6 weken zomervakantie?

7+ tips om te doen tijdens de zomervakantie - pinterest
Uitgelichte afbeelding + pinterest afbeelding: van Gundula Vogel via Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: