Een dagje naar de dierentuin doet het altijd goed bij kinderen. Zeker als er ook leuke plekken om te spelen zijn en veel mooie dieren om te zien. Voor de wat oudere kinderen kunnen ze heerlijk spelen met water bij deze dierentuin in Rhenen. En voor de kleinere zijn er een aantal leuke glijbanen. Wij hebben zelf een abonnement op Ouwehands Dierenpark in Rhenen, maar ik vind het zeker een dagje uit waard. De dierentuin is geen heel goedkoop uitje, maar dit is waarom je hier zeker eens heen moet.

De panda’s Xing Ya en Wu Wen

Het is je vast niet ontgaan dat de eerste panda’s in Nederland in deze dierentuin te bewonderen zijn. Eerlijk gezegd snapte ik de heisa er omheen niet helemaal. We mochten soms niet naar de panda’s in het begin, ondanks dat we een abonnement hadden. Maar nu het weer ‘normaal’ is dat ze er zijn merken we er weinig van. Meestal liggen ze ook maar te slapen. Toch zijn het wel hele mooie dieren om eens te zien. Ze hebben een hoog knuffel gehalte, maar echt lief zijn ze niet als je bij hen in het hok zou komen.

Panda in de dierentuin, mooie dieren

Kijk hier voor het leukste dagje uit op dinsdag en woensdag; prinsen- en prinsessendagen bij Paleis het Loo.

Binnenspeeltuin ravotapia

Augustus staat volgens mij dit jaar niet bekend om zijn hele hete dagen. De temperatuur is op zich wel goed hoor, maar er is ook veel regen en veel wind. Beetje jammer. Maar dat hoeft je dagje uit niet in het water te laten lopen. Gaat het regenen dan schuil je gewoon bij ravotapia. Je kunt er eten en spelen. Voor groot en klein is er wel iets te doen. Het treintje rijd even niet vanwege de bouw van een nieuwe verblijf voor de bonobo apen, maar de rest is gewoon toegankelijk. De kinderen vinden het daar altijd erg leuk om te spelen.

Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke bij de pinguin

Avonturiers en dokter dodo show

Je hebt misschien al eens van de avonturiers gehoord. Bamboo Bill had zelfs eens zijn eigen show bij telekids geloof ik. Maar ze zijn er nog steeds en lopen dus gewoon rond in de dierentuin. Inmiddels hebben ze een nieuwe show, dokter Dodo. Een erg leuke show. Deze is in de tent en echt het bekijken waard. Mocht het te warm zijn dan is de show buiten naast de tent. Goede oplossing! Verder zijn er door het park heen nog momenten waar je de avonturiers kunt ontmoeten.

Show dokter Dodo

Het is zomer, vergeet dan ook niet goed te smeren met zonnebrandcrème

Zeeleeuwenshow

Er is ook een zeeleeuwenshow die je kunt bekijken. Ook een aanraders, ga wel vanaf rij 4 of hoger zitten anders zit je in de spetterzone. En met spetteren bedoel ik echt golven water. Wij zaten de laatste keer met Luca op de voorste rij en ik was, zoals Luca dat zo leuk zei, zeik nat. Gelukkig scheen de zon en deed die zijn werk. Wat ik ook goed vind is de aandacht voor het afval in de zee (wat ze dus niet willen) en de bedreigde diersoorten. De zeeleeuwen vallen daar niet onder, want zij worden beschermd door Amerika. Maar andere dieren wel en daar zie je ook een filmpje van. In de show van Dokter Dodo heb ik trouwens ook eens een liedje daar over gehoord toen deze buiten werd gehouden.

Giraf en zebra Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke, mooie dieren

Berenbos

Er zijn veel mooie dieren te zien in de dierentuin. Veel zul je in andere dierentuinen ook zien natuurlijk. Maar bij de beren is er wel iets speciaals. Zij zijn gered uit een leven dat je niet wilt voor dieren (kunstjes opvoeren e.d.). Nu mogen zij komen genieten van de rest van hun leven in een prachtig verblijf. Voor de kinderen is er een klimparcours over het berenbos heen. Altijd een succes bij onze kinderen. Bij de beren leven ook de wolven, mooi om deze dieren ook eens te zien. Ze hebben een prachtige schutkleur. Het is heerlijk een beschut plekje waar je meer over de beren kunt leren. Een aanrader!

Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke, prachtige dieren

Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke bij het berenbos

Zo veel moois te zien en een aantal speeltuinen, plus een groot springkussen op het speelveld. Dat maakt dat wij graag bij deze dierentuin komen (oke, plus dat het niet heel ver rijden is voor ons). Ben jij wel eens bij ouwehands dierentuin geweest?

Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke, prachtige dieren Ouwehands Dierenpark Rhenen, vakantietip mama Minke instagram

Vakantie tip 3 voor een dierentuin met bijzondere dieren & shows.

2 thoughts on “Vakantietip 3: dagje dierentuin Ouwehands Dierenpark voor mooie dieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: