Oh we zijn hier echt aan het genieten hoor. Even helemaal niets doen en alleen wat we leuk vinden. Mark heeft nu ook eindelijk vakantie dus echt even tijd samen. We kunnen lekker om het huis wat doen en maken nog wat uitstapjes. En natuurlijk komt de op een paarse wolk markt ook steeds dichterbij. Super leuk om daar ook mee bezig te zijn. Ik merk wel dat ik wat minder foto’s maak. Dus dit dagboek is niet zo vol helaas.

Maandag

Het schijnt de rest van de week niet zulk mooi weer te worden dus we gaan vandaag naar buiten. Samen met een vriendin en haar kinderen spelen we lekker op het schoolplein. Mooi de ruimte voor iedereen om te doen wat hij/zij wil en ze kunnen ook niet zomaar weglopen. Ook wel eens fijn. Zij spelen lekker samen en wij kunnen lekker kletsen. In de middag is Mark er weer, even tijd samen met z’n viertjes.

buitenspelen

Dinsdag

Op naar een meting in de sportschool. Ik vond het toch wel spannend, want we hebben 3 weken vakantie gehad. Maar jeetje, wat gaat het goed. Ik ben nu bijna 14 kilo kwijt! Nooit verwacht toen ik 5 maart besloot dat het genoeg moest zijn. Daarna snel naar huis, met Luca naar de huisarts. Hij heeft last van krentenbaard dus krijgt een zalfje. Dan gaan we, de kinderen en ik, met mijn moeder winkelen in Utrecht. Mijn zusje trouwt binnenkort dus we hebben kleren nodig. Wat ben ik blij dat ik gewacht heb met kleding halen. Want ik pas nu gewoon een maat kleiner!

Woensdag

Mark heeft avonddienst, zijn laatste voor zijn vakantie. We kijken er allemaal naar uit. Nog wat klusjes die we willen doen in huis. En vooral een grote zooi op zolder die ik wel op zou willen ruimen (gaat niet met twee kinderen om je heen). Plus we zouden nog wel graag ergens heen gaan met de kinderen, avonturenboerderij Molenwaard staat hoog op mijn lijstje om eens heen te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heer geef mij de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Vaak weet je wel wat je niet kunt veranderen. Dat accepteren is een ander iets. Een hele weg en soms zelfs gevecht met jezelf. Of tegen jezelf. Het voelt niet eerlijk of het strijkt zo in tegen jou levensstijl en hoe jij denkt. Dan is accepteren soms lastig. Maar acceptatie kan rust brengen. En met rust weer ruimte, ruimte voor andere dingen. Voor belangrijke dingen. Dus leg je zorgen en struggles bij je Vader neer. Vraag hem om acceptatie, rust en wijsheid. Want Hij zal je geven wat je nodig hebt. Niet altijd zoals jij het graag ziet, maar wel volgens zijn plan. Dit mooie kaartje zat bij mijn bestelling van @lifeprints.nl. #christen #acceptatie #leven #levenvaneenmama #levenvaneenkind #geloof #geloven #christelijkemama #bijbellezen #geloofsgroei #geloofsbemoediging #geloofsopbouw #geloofsopvoeding #gebed #bidden #vader #hemelsevader

Een bericht gedeeld door Samen groeien in geloof (@mamaminkegelooft) op

Donderdag

De kinderen worden opgehaald door mijn moeder en gaan daar logeren. Dat vinden ze erg leuk en wij hebben even tijd samen. We gaan naar de wedstrijd van PSV en besluiten al vroeg te gaan. Even winkelen, terrasje pakken en lekker uit eten in de avond. Heerlijk even zo samen en we konden vast wat dingen bespreken over onze eigen bruiloft. Hoeveel gasten, waar een feest, hoelang het feest en, belangrijk, wat eten we? Het was een heerlijke dag, al speelde PSV erg slecht helaas. Gelukkig goed genoeg om naar de volgende ronde te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Datenight is zo belangrijk. Altijd, maar zeker wanneer je kinderen hebt. Anders kun je zo opgaan in alles wat er gebeurd in je gezin en het huishouden dat je elkaar vergeet. Dat geeft niet. Want ook dat gebeurd wel eens als je jonge kinderen hebt. Maar bid er over. Bid voor je partner. Dat hij of zij een goede ouder voor je kind mag zijn. Dat jullie goede ouders voor jullie kind of kinderen mogen zijn. Want jeetje, het is dat we er geen opleiding voor hoeven te volgen en er geen handleidingen bestaan. Soms is het zwaar en lastig. Zeker met zo’n lange vakantie en regen wordt je soms op de proef gesteld. Wat doe je dan? Bid! Leg het bij je Hemelse Vader. Het geeft rust. En soms is het nodig je Bijbel erbij te pakken. De Bijbel kan je voorzien van antwoorden en bemoediging. Probeer het eens! Pak jij wel eens je Bijbel juist als je het moeilijk hebt? Ps ook evenen hoi naar alle volgers. Dit ben ik. Op datenight gisteravond. We waren bij de wedstrijd van psv. Helaas speelden ze niet al te best, maar goed genoeg voor de volgende ronde. #bijbel #bijbellezen #bijbelleeschallengemamaminke #geloof #geloofsgroei #geloofsopvoeding #geloofsbemoediging #geloofsopbouw #bemoedigen #christen #christelijkemama #christelijkeouders #bidden #bid #hoop #antwoord #rust #psv #psveindhoven

Een bericht gedeeld door Samen groeien in geloof (@mamaminkegelooft) op

Vrijdag

Uitslapen zit er niet echt in, al is alles uitslapen als de kinderen normaal om 7 uur aan je bed staan. Mark moet om half 10 bij carglass zijn, toen we gister wegreden kwam er een steentje op ons voorruit en maakte een putje. In het nieuwe raam dat er net een maand of 3 in zit. Beetje jammer. Ik ga nog wat opruimen en ik verkoop het meeste van toet toet auto’s. Minnie Mouse hebben we nog, maar de rest wordt niet echt mee gespeeld. Zo kan een ander kindje er nog mee spelen. Ik kreeg vandaag ook een pakketje binnen. Te leuk tafelzeil voor een blog voor jullie. Het is zo tof!

Dagboek tafelzeil.nl

En nu gaan we lekker genieten van de laatste vakantieweken met ons gezin. De kinderen hebben nog 2 weken vrij. Het weer schijnt beter te worden dus hopelijk kunnen we lekker naar buiten. Picknicken bijvoorbeeld.

instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: