Zomervakantie betekend toch ook vaak een dagje uit met de kinderen. Super leuk natuurlijk, maar de prijzen lopen aardig op. Via de agenda van de postcode loterij hadden we wel korting op een aantal uitjes, onder andere dierenrijk. We besloten daar heen te gaan. De laatste keer was ik nog zwanger van de jongste. Dus leuk om daar weer eens heen te gaan. Ik neem je mee hoe wij het hebben ervaren.

Wat mij opvalt bij dierenrijk

Het is duidelijk dat de dieren het hier goed hebben. De verblijven zijn groot en ze hebben veel ruimte. Ook zijn er verblijven (bij de apen en vogels) waar je tussen de dieren kunt lopen. Dat kan niet in veel dierentuinen zo, dus dat is een leuke afwisseling. De visjes die aan je handen kriebelen was bij beide kinderen wel favoriet.

aap dierenrijk

Geen echte shows in de dierentuin

Wij zijn zelf gewend aan Ouwehand. Daar heb je een show die je kunt bezoeken van, op dit moment, bamboo Bill. Altijd erg leuk ook. Dat heb je bij dierenrijk niet. Wel zijn er een aantal momenten dat je iets kunt leren over de dieren of kunt kijken bij het voederen. Dat vind ik zelf ook leuk. We zijn bij de olifanten wezen kijken. Daar hadden ze fijn een schaduwdoek gespannen, zo konden veel mensen ook in de schaduw zitten.

Olifant dierenrijk

Spelen, spelen en nog meer spelen.

Er zijn veel speelplekken in de dierentuin. In het begin heb je een grote buitenspeeltuin en een grote binnen speeltuin. Super leuk voor de kinderen én nu hadden we ook geen last van wespen bij de binnenspeeltuin. Fijn om even rustig wat te eten daar. Onderweg op de route kom je ook verschillende kleinere speeltuintjes tegen. Erg leuk vinden wij. Zeker wanneer je een kind hebt dat niet direct van lang dierenkijken houdt. Dan is de afwisseling heel fijn. Op de meeste plekken kun je ook zitten als ouder.

binnenspeeltuin dierenrijk

Mama ik moet plassen!

Tja met kinderen kan het zo maar ineens zijn dat ze moeten plassen. Dat geeft niet natuurlijk. Alleen in het park waren er maar op 3 plekken wc’s. Kleine benen lopen niet altijd even snel. Dus het was aardig doorlopen om een wc te vinden. Neem erbij dat we zonder plattegrond waren en dus wellicht ook niet direct de snelste route namen. Maar goed, we waren op tijd. Toch zou er van mij wel op meer plekken een wc mogen staan.

Dag dierentuin

Dag dierenrijk, je was gezellig!

Met een uurtje of 4 á 5 heb je alles wel gezien en hebben de kinderen heerlijk kunnen spelen. We hebben het rustig aan gedaan en gekeken naar waar de kinderen behoefte aan hadden. Een fijne dag samen, met heerlijk weer. Waar de oudste met papa lekker alles kon bekijken bij de dieren en ik met de jongste veel speeltuinen kon bekijken. Zo heeft iedereen echt een leuke dag gehad.

Ken jij deze dierentuin al?

Dierenrijk in Nuenen
Heiderschoor 24, 5731 RG Mierlo

dierenrijk - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: