Met nog maar een korte tijd tot de verbouwing is het tijd samen wat terug te kijken. De keuken moest worden uitgezocht én gekocht. De loodgieter, schilder en elektricien kwamen kijken wat er zoals moet gebeuren. De trap moest worden ingemeten. En we moesten een vloer uitzoeken. Dat werkt toch een beetje op mijn zenuwen allemaal. Je leest een alles in deze verbouwing #3 update.

Jullie hebben nog nooit een keuken gekocht of wel?

Daar zitten we dan, voor de afspraak bij de keuken winkel. Een grote showroom, dat vroeger een autogarage bleek te zijn geweest, met enorm veel keus. Maar wij willen al die poespas niet. Ondanks dat we toch best wat wensen hebben. Tja als we dan toch nieuw gaan. Maar wat een prijzen joh. Ik schrok best wel. Het bedrag wat we begroot hadden bleek toch ruim onder het totale bedrag te zitten.

Is dit wel de goede keus?

De keuken wordt fantastisch. Echt ik ben er enorm blij mee. Maar ik maak me dus ook zorgen. Dus ik kwam thuis na de aankoop. Daar zat ik dan met mijn dubbele gevoelens. En een hooggevoelige voelt nogal veel. Was dit de juiste optie? Volgens de mensen die ik gesproken heb wel. En volgens mij ook. Maar ik krijg toch wat buikpijn van al die kosten. Gelukkig hebben we nog een laatste afspraak. Daarin wordt het gevoel bevestigd (en stijgen de kosten maar amper).

Wat wil je allemaal hebben en waar?

De dag breekt aan dat de aannemer langs komt met een schilder, loodgieter en elektricien. Super fijn, want zo kunnen we wat details doorspreken. Hoeveel stopcontacten, hoeveel lampen en vooral de plek. Er zit nog wat werk aan de winkel. Iedereen dacht heel fijn mee en ik heb er echt alle vertrouwen in dat het goed komt. Maar wat moet er dan ineens een hoop gebeuren.

Verbouwing #3- pinterest

Je kruipruimte staat vol water

We dachten eerst nog dat de loodgieter een grapje maakte. De kruipruimte is in die 11 jaar dat we hier wonen namelijk altijd kurkdroog geweest. En dat checken we zo’n 2 keer per jaar. Dus dat er nu een laag van zo’n 10 cm stond was wel even schrikken. Gelukkig was de loodgieter er al en bleek er geen lek te zijn. Blijkbaar staat het grondwater nogal hoog. En ligt het huis dus nogal laag. En staat zo de kruipruimte dus vol water. Weer wat geleerd.

Over een paar weken van start

Over een paar weken gaan we van start. Ruim 2 maanden verbouwen. Iets langer dan gedacht, gehoopt ook. Maar dat komt goed. Na 2,5 maand hebben we hier dan een droom plekje van gemaakt. Ga ik nu even bedenken of we toch nog ergens kunnen (en willen) bezuinigen. Met de stijgende prijzen is dat misschien wel noodzakelijk.

Op naar een fantastische woning. Ik neem je binnenkort weer mee in een vervolg op Verbouwing #3 update. Op naar de verbouwing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: