Sinds dit jaar is onze jongste ook meer bezig met het leren van letters. We zijn daarmee begonnen in groep 2 om haar voor te bereiden op groep 3. Heel fijn dat school dit deed en doet. Ik merk ook echt vooruit gang. Een paar weken terug kwam ze thuis dat ze kon lezen en dat ook wilde doen. Dat kan super goed met de boekjes van Geronimo Stilton.

Ik kan al lezen!

‘Mama, ik kan al lezen’ riep de jongste een paar maanden terug blij uit. Ik had niet echt een idee wat ik me daar bij voor moest stellen. Ze zat in groep 2 en de oudste leerde toch echt in groep 3 pas lezen. Ze kwam een boekje over de dierentuin tegen en begon enthousiast te lezen. Tja, dat was wat moeilijk nog. Maar ik had een leuke oplossing.

Naar de bibliotheek

Als je wilt leren lezen zijn daar natuurlijk speciale boekjes voor. Van avi-start tot steeds hoger. Elke keer een stapje erbij. Dus samen met de kinderen ging ik naar de bibliotheek. Daar vonden we naast een aantal leuke prentenboeken ook een boekje van Geronimo Stilton, is dat rat?. Ik herkende het, want we hebben er thuis ook een namelijk Hap Hap. Dit is perfect dacht ik.

Kaas leren lezen geronimo stilton

Samen leren lezen

In het boekje ga je samen leren lezen. Er zijn ballonnen met letters, hele woorden en plaatjes. Alles om duidelijk te maken over welk woord het gaat. Soms één en soms twee woorden per bladzijde. Links kan je zoon/dochter de woorden letter voor letter lezen en dan aan elkaar plakken. Rechts staat een kort verhaaltje wat je als ouder kunt lezen, op de rode woorden na. Dat zijn de woorden van de linker bladzijde die je zoon/dochter zelf mag lezen. Er zijn verschillende boekjes van Geronimo Stilton om te leren lezen. De hierboven al genoemde, maar bijvoorbeeld ook op weg. Ze zijn wat lastig te vinden helaas, maar zeer de moeite waard.

Moet ze dan al lezen?

Laat ik duidelijk zijn. Mijn dochter hoefde nog niet te lezen. Niet van mij, niet van haar vader en niet van school. Ze heeft er wel interesse in en vraagt er zelf om. Dan biedt ik dit aan op een wijze die past bij haar en die het voor haar ook leuk maakt. Ik merk grote sprongen in wat ze al kan. Wil ze straks niet meer lezen? Dan doen we het niet meer. Nu ze in groep 3 zit heeft ze alle tijd om te leren lezen.

Boom leren lezen geronimo stilton

Jonge kinderen leren lezen met Geronimo Stilton

Super leuke boekjes om samen met je zoon/dochter te leren lezen. Je leest eigenlijk samen. Het grootste gedeelte wordt door de ouder/opvoeder/juf gelezen en een klein gedeelte door het kind zelf. Dit maakt het behapbaar en leuk voor kinderen die wel willen lezen, de letters al kennen maar het lezen nog wat moeilijk vinden. Het gaat hier om avi start en avi m3 boekjes. Niet te dik maar erg tof. Wordt dit te makkelijk? Dan zijn de boeken van juf Fiep een echte aanrader.

2 thoughts on “Leren lezen met Geronimo Stilton

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: