Ik hou van lezen, heerlijk om weg te dromen bij een nieuw avontuur. Deze liefde voor lezen heb ik, helaas, niet echt doorgegeven aan onze kinderen. Of nog niet in elk geval. We blijven gewoon steeds opzoek naar de juiste boeken. Maffe muffins is een nieuw avontuur van Geronimo Stilton. Een van de weinig die onze oudste aan het lezen krijgt. En eerlijk, ik snap het wel. Er zijn verschillende avonturen in verschillende genres. Voor eigenlijk iedereen is er wel een mooi boek te vinden. En dit nieuwe boek? Tja, dat is weer een pareltje!

Maffe Muffins Geronimo Stilton - uitgelichte afbeelding

Maffe Muffins

De titel van het boek verklapt natuurlijk al waar het over gaat, Maffe Muffins. De illustratie op de kaft verklapt ook al dat het niet allemaal goed zal gaan. Hoe kan het ook anders? Een verhaal dat lijkt op de bakwedstrijden van Heel Holland Bakt, maar dan net even anders. Met veel humor, avontuur en zelfs tips van Geronimo voor het maken van de perfecte muffin. Met Rebella en Duifje in de hoofdrol, Geronimo die achter de feiten aanloopt en een keuken vol bloem, glazuur en beslag. Zullen de deelnemers van de muffinwedstrijd het opgeven?

Al 20 jaar leesplezier met Geronimo Stilton

Geronimo Stilton bestaat al 20 jaar, een hele tijd. Helaas net te jong voor mij met mijn 33 jaar inmiddels. Maar weet jij welke boeken er inmiddels zijn uitgebracht? Bij het boek zit een prachtige poster inclusief een ‘Geronimo Stilton Bibliotheek’. Opgeschreven per niveau én leeftijd. Ideaal, wat niet elke 8 jarige leest op hetzelfde niveau natuurlijk. Van de AVI start boeken tot de basisreeks met wel 92 boeken en van Avi Thea Stilton tot reis door de tijd. Alles staat erop én je kunt afstrepen welke je gelezen hebt. Voor de échte fans en voor iedereen die het leuk vind om bij te houden welke boeken er al gelezen zijn. Ook handig om te kijken welk boek je nog wilt vragen voor je verjaardag bijvoorbeeld.

Geronimo Stilton bibliotheek

Overeenkomsten met Heel Holland Bakt

Ik hou van bakken en de kinderen vinden het ook leuk om dat te doen. Vooral de jongste. Eten doet het gewoon eigenlijk altijd wel goed. Het is leuk om de herkenning te zien in het verhaal, terwijl het toch echt heel anders is. Er zijn namelijk niet 10 deelnemers, er hoeft geen ‘auditie’ gedaan te worden én er is aan het einde van de wedstrijd direct een winnaar. Of nou ja, als ze allemaal mee blijven doen dan. Want er gaat natuurlijk een hoop mis. Net als bij Heel Holland Bakt, maar dan net nog een stapje erger. Tja, dat hoort ook wel bij een boek natuurlijk.

Op naar het volgende avontuur

Wij zijn toch zeker wel een beetje groot fan van Geronimo Stilton. Ook Maffe Muffins stelt niet teleur. Er zit humor in het verhaal, spanning en het is goed leesbaar. Daarnaast zijn er illustraties, verschillende woorden zijn op een grappige manier geschreven én er zitten lijstjes in het boek. Door de afwisseling en de illustraties wordt dit boek ook door heel veel kinderen gewaardeerd. Zeker wanneer lezen niet direct favoriet is zijn deze boeken aan te raden. Niet voor niets dat ik vaak deze boeken meeneem bij de bibliotheek als ik alleen ga. Het blijkt altijd weer een succes te zijn.

Specificaties Maffe Muffins – Geronimo Stilton

Auteur: Geronimo Stilton | Uitgeverij: Pelckmans | Eerste uitgave: 10 maart 2023| ISBN: 9789463373609 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: