Nu wil ik mezelf best als creatief omschrijven. Maar soms heb ik gewoon geen idee wat ik wil maken of hoe. Nu we gaan verbouwen heb ik ook niet alles bij de hand. Maar ik kreeg wel het grote creachick doeboek met 50 creatieve opdrachten. Dan kun je dus ineens wel vooruit die komende weken.

Laat je verrassen

Wellicht weet je niet waar je moet beginnen of heb je wat ‘begin angst’ zoals ik dat noem. Duik dan eens in het grote creachick doeboek. Laat je verrassen door de verschillende tekenopdrachten, challenges, oefeningen, uitleg en voorbeelden van creachick herself. Ze geeft je de nodige handvatten en deelt haar tips en trucs om de opdrachten te maken.

Wat kun je van het doeboek verwachten?

In het doeboek sta je er niet alleen voor. Het idee van het grote creachick doeboek is niet om het te vullen met proffesionele illustraties. Juist niet. Het is een boek om lekker te oefenen en experimenteren. Fouten maken mag! Wanneer je start in een nieuw schetsboek kan een witte pagina soms overweldigend zijn. Omdat je bang bent dat het niet wordt zoals je wilt of als het mislukt. Nou dat is dus de reden van het boek. Oh en is tekenen nu niet jouw ding? Dan kun je ook schilderen of met een collage techniek of mixed media aan de slag.

Wat heb je allemaal nodig?

Iedereen kan tekenen. Echt, jij ook! Maar wil je graag de producten gebruiken die Maris a.k.a. creachick ook gebruikt? Dan zijn pagina 4 tot en met 7 precies wat je zoekt. Alles wat je nodig hebt kun je daar vinden. Heel praktisch. En weet je nu niet wat je wilt maken nadat je dit doeboek hebt doorgewerkt? Dan vind je achterin een lijst met allemaal ideeën die je kunt gebruiken. Super leuk. Teken jezelf eens en maak het extra schattig bijvoorbeeld. Of maak een filmposter met je favoriete eten. Ideeën genoeg in elk geval.

Wat zijn de onderwerpen?

Wat ga je dan zoals tekenen in het creatieve doeboek? Je start met een collega over jezelf. Het is tenslotte jouw boek. Een regenboog-, drie-markees- een-kleur- en dobbelsteen-challenge. Een ‘wat zie jij hierin?’ en 10 minuten, 1 minuut en 10 seconden. En dan heb ik enkel de eerste 20 bladzijden gehad. Het einde is op bladzijde 110, dus nog genoeg pagina’s met veel leuks te ontdekken. De laatste pagina’s kun je je pennen testen. Heel belangrijk zodat je weet welk door drukt en hoeveel.

Het grote creachick doeboek

Een doeboek met 50 opdrachten. Heel verschillende en leuke opdrachten. Om er zo echt je eigen boek van te maken. Voor jou en door jou. Met een beetje hulp van creachick. Door haar tips en trucs wordt je enkel beter. Wat oefening baart kunst. Zeker met creatief bezig zijn. Een aanwinst wat mij betreft. Zeker wanneer je even wat beperkt bent qua middelen. Het enige wat je nodig hebt is potloden, dit boek en een fineliner. Dan kom je al een heel eind.

ISBN: 9789045327044
Prijs: 16,99 euro
Uitgeverij: MUS
Je kunt het boek via deze link voor 16.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

1 thought on “Het grote creachick doeboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: