Er is weer een ‘dikke juf fiep’ uitgekomen een tijdje terug. Boeken die wij maar al te graag lezen. Ze zijn leuk, spreken de kinderen aan én zijn goed te lezen voor de kinderen. De verhaallijnen die er in zijn hebben altijd een spannend element erin, de ‘zal het wel goed komen’, maar het is niet te. Zeer geschikt voor de jonge lezers waar ze voor bedoeld zijn. Pssst weet je dat voor alle kinderen die hier geen genoeg van kunnen krijgen er nu ook boeken van Meester Bil zijn? Die gaan verder waar de boeken van juf fiep ophouden. Dikke tip dus. Maar terug naar de dikke juf fiep 2, want ook dit is weer een aanrader.

Dikke juf fiep 2 - uitgelichte afbeelding

Wat is een dikke juf fiep 2?

De dikke juf fiep is eigenlijk een omnibus met 4 verhalen van juf fiep. Al eerder verscheen de dikke juf fiep, vandaar het cijfer 2 erachter. De boeken die je hierin kunt lezen zijn ‘hier met dat geld’, ‘eet juf niet op!’, ‘stop die haai!’ en ‘Vlieg niet weg, juf!’. Stuk voor stuk weer super leuke verhalen. Het is enorm fijn dat ze nu in deze omnibus zijn verschenen, want ze vinden in de winkel blijkt lastiger dan je denkt. Maar nu dus niet meer, gewoon opzoek naar dikke juf fiep 2!

inhoudsopgave

Welke AVI-niveaus staan in dikke juf fiep 2?

De meeste boeken van juf fiep zijn geschreven voor de jongste lezers, de kinderen in groep 3. De verhalen beginnen om AVI-niveau M3 en groeien dan door naar E3. Er zijn een aantal verhalen van juf fiep op AVI-niveau M4 en E4 geschreven, maar dit is in een boek gebundeld genaamd ‘kijk toch uit juf!’. De boeken in dikke juf fiep 2 zijn op M3 (hier met dat geld, eet juf niet op! en stop die haai!) en E3 (vlieg niet weg, juf!) geschreven. De eerste drie boeken kunnen ze lezen rond de kerst vakantie of iets eerder. Midden groep 3. E3 staat voor eind groep 3 en dan kunnen ze dat boek lezen. Soms geeft een leerkracht aan dat je wanneer een bepaald AVI-niveau is behaald je een niveau hoger kunt lezen, dan lees je bijvoorbeeld midden groep 3 boeken op eind groep 3 niveau.

hier met dat geld!

Waar gaan de verhalen over?

In Hier met dat geld vinden de kinderen een kaart die de weg naar een schat wijst. Groep 3 en groep 4 gaan opzoek naar de schat. Die willen ze natuurlijk wel vinden. Maar ook de boef gaat opzoek. Als dat maar goed komt! In Eet juf niet op! Zit juf fiep in een boom. Onder de boom staat een beer. De kinderen willen dat de beer juf fiep met rust laat en komen haar te hulp. Lukt het ze om de juf te redden? In Stop die haai! heeft Kas, net als de rest van de klas, zijn a-diploma gehaald. Samen met juf fiep gaat de klas een dagje naar het strand. Dat is super leuk natuurlijk, maar dan zien ze ineens iets engs in zee. En daar liggen ook een paar kinderen. Kunnen ze iedereen redden? In Vlieg niet weg, juf! zien juf fiep en de kinderen een luchtballon. Dat vinden ze reuze interessant. Maar dan zit de luchtballon vast in de boom. Juf fiep klimt in de boom om te helpen de luchtballon los te maken. Dan vliegt de luchtballon weg met juf fiep die er onderaan bungelt. Komt juf fiep nog terug?

stop die haai!

Voor alle fans een aanrader

Persoonlijk vind ik niet alle boeken even leuk om te lezen met de kinderen. Maar van juf fiep kan ik ook genieten. Ook ik wil weten of het verhaal goed afloopt (ook al is dat altijd zo). We lezen dus vaak nog even een stukje langer met de kinderen wanneer ze deze boeken lezen (sssst niet verder zeggen dat ze te laat naar bed gaan dan). Ook deze dikke juf fiep vinden we weer een aanrader. De jongste is nu ook fan van juf fiep (en Meester Bil kan inmiddels ook haar goedkeuring krijgen) en we lazen hem dan ook in een ruk uit. Of bijna dan, want er moet toch ook echt geslapen worden. Op naar een dikke juf fiep 3!

vlieg niet weg juf!

Specificaties dikke juf fiep 2

Auteur: Corien Oranje | Illustraties: Marja Meijer | Uitgeverij: Jongbloed Media/columbus | Eerste uitgave:1 juni 2023 | ISBN: 9789085435365 | 168 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Dikke juf Fiep 2 - Pinterest

Meer lezen over juf fiep

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: