Klorofil heeft twee nieuwe speelsets uitgebracht. Een van deze speelsets is de klorofil Dennenappel. Of zoals onze dochter zou zeggen: ‘de ijssalon’. Zo ziet zij het en ik snap dat wel. Waan je op wintersport en speel samen met het poppetje (de Pinguin) de leukste avonturen. De sets kunnen ook super leuk gecombineerd worden. Wij hebben alles bij elkaar staan om heerlijk te kunnen spelen. Van school naar huis en van de ‘ijssalon’ naar de speeltuin. Kijk je mee naar deze nieuwste aanwinst van Klorofil?

Klorofil Dennenappel - uitgelichte afbeelding

De klorofil Dennenappel

Klorofil maakt er met de Dennenappel weer een super toffe speelset bij. Er is vanalles te zien en te bewegen. Super intereressant voor de kinderen om te ontdekken. Wat je allemaal kunt bewegenL

 • De popcorn machine
 • het ijsje
 • de tafeltjes
 • een wafel,
 • en een bak met popcorn.

De Dennenappel is net als veel andere sets inklapbaar en geschikt om mee te nemen. Let op; druk hem niet heel zachtjes dicht. Dan blijft hij niet dicht zitten. Klorofil staat bekend om zijn onverwoestbaarheid (bij ons in elk geval) dus de Dennenappel kan wel iets hebben. Ideaal omdat je ze de losse voorwerpen in de Dennenappel bewaard en op een andere locatie verder kunt spelen. Leuk voor mee naar die ene vriendin zonder kinderen, bij oude oma of wanneer je naar een restaurant gaat en geen scherm mee wilt nemen.

Tafeltje draaien

Speelsets met elkaar combineren

Het leuke is dat je alle speelsets kunt combineren. Na een dag op school gaan ze gezamenlijk naar huis (de speelboom) om daar in te pakken. Ze gaan namelijk op reis met de camper. Ze komen allemaal leuke dingen tegen onderweg zoals de speeltuin/park en de Dennenappel voor wat lekkers. Je kunt er hele verhalen mee naspelen, wat het super leuk maakt voor kinderen. De poppetjes kun je zo ook heel goed combineren. De ene dag zitten ze op school en de andere dag zijn ze bij de Dennenappel aan het eten.

verstopt

Kwaliteit en service klorofil

Wij zijn zelf erg tevreden over de kwaliteit van Klorofil. We hebben meerdere sets en deze blijven goed, ook na meerdere jaren. Ze kunnen tegen een stootje, heel fijn met jonge kinderen (of kinderen die gewoon een beetje lomp zijn), en het blijft leuk om mee te spelen. Ook wanneer de kinderen ouder worden. Wij hebben het hier weer in de woonkamer gezet omdat we de Dennenappel kregen. Nu speelt onze oudste van 10 er ook weer mee. Anders dan zijn jongere zusje natuurlijk, maar ze spelen wel. Mocht er wel iets zijn dan is de kleine giraf goed bereikbaar en denkt mee in oplossingen. Dat maakt het ook een fijne shop om jouw inkopen te doen voor de feestdagen.

Rotatie van speelgoed dankzij de klorofil Dennenappel

Wat ik zelf merk met onze kinderen is dat het heel goed werkt om speelgoed te roteren. We willen niet meer te veel beneden hebben staan in de woonkamer. Ze spelen steeds vaker boven op hun eigen kamer dus dat kan ook. Wat we wel benden hebben:

 • lego
 • barbies
 • speelrijst en speelzand
 • knutselspullen (in een kast)
 • spelletjes (in een kast)
 • boeken (op de boekenplank)

Wat ik doe is het speelgoed roteren. Merk ik dat ze er veel mee spelen dan gaat het ene speelgoed uit een bak (de barbies en lego zitten in bakken) en naar zolder en zet ik in dit geval de klorofil neer. Niet alles ruimt heel handig op in bakken omdat het gewoon niet past. Wat ook kan is de vakken van de kallaxkast leeg halen en daar het speelgoed in zetten. De spelletjes wissel ik ook eens in de zoveel tijd om. In de winter iets vaker dan in de zomer omdat we in de winter nu eenmaal iets vaker binnen spelen.

De pinguin

Meer lezen over Klorofil

Ik snap helemaal dat je enthousiast bent geworden en meer wilt zien van de verschillende speelsets. Wij hebben zelf de volgende speelsets:

Er zijn ook nog heel veel leuke andere sets te koop en ook sets met poppetjes. Dan koop je een hele familie. Ook dat is super gaaf om erbij te hebben en een fantastisch cadeau voor Sinterklaas.

Klorofil Dennenappel - Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: