‘Mama, dit is echt het allerleukste cadeautje!’ riep onze jongste uit toen ze de speelset het betoverende park van Klorofil kreeg. Ik had al zo’n vermoeden dat ze dat leuk zou vinden. Ze vind het heerlijk een beetje te keutelen met poppetjes en dingen te verzinnen. En de set die ze eerder kreeg vond ze ook nog steeds heel leuk.

Wat is de speelwereld van Klorofil?

Klorofil is het land waar vriendelijke dieren samen leven. Elk gezin heeft zijn eigen natuurlijk omgeving. Hoe magisch moet het zijn om in een boom te wonen? Of te werken in een paddenstoel? Ze zijn ook heel actief met het planten en oogsten van groenten en fruit. De kinderen spelen heel veel in de natuur, een bron van verbeelding.

Lucie in betoverende park

Waarom zouden we dit geven aan onze kinderen?

Er is natuurlijk heel veel leuk speelgoed voor kinderen. Waarom zouden we dit geven met de feestdagen of op een verjaardag? De speelsets stimuleren verbeeldingskracht en interactie. Er kunnen talloze verhalen verteld worden. De ‘pop’ effecten zijn ideaal om coördinatie en fijne motoriek te oefenen. Bij het betoverende park kan de boom omhoog ‘poppen’ en is er een trampoline die echt werkt.

Paco vliegt

Wat kun je doen met het betoverende park?

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een miniboom met een wipwap ernaast. Maar niets in minder waar. Als je zachtjes op de boom drukt gaat hij omhoog. Het bekende ‘pop’ van Klorofil. Daar bevindt zich het verstopte snoepwinkeltje. Er is een schommel waar ze in kunnen. En in de bladeren is een heuse zweefmolen. Er is zelfs een boomtrampoline die echt werkt. Ze kunnen heel hoog springen. En natuurlijk de wipwap en verschillende verstopplekken. De uiltjes Paco en Lucie kunnen hier eindeloos spelen.

Wat vind onze jongste van het betoverende park?

Zoals je in de inleiding kon lezen was ze heel enthousiast toen ze het betoverende park kreeg. Dat bleef ze ook. Ze heeft er al heerlijk mee gespeeld, samen met het paddenstoelenhuis die we al hadden. Het leuke is dat we nu meer poppetjes hebben, extra speelplezier. En als het aan haar ligt komt er nog een hele familie bij. Je kunt alle dierenfamilies op de zijkant van de doos zien. Daar staan ook alle namen bij.

Het betoverende park en de Paddenstoel

Kinderen en emoties

Soms is het uiten van emoties voor kinderen niet makkelijk. Dat is helemaal niet erg en hoort er ook bij. Met de speelsets van Klorofil kun je wel situaties naspelen. Als er bijvoorbeeld in het park of de speeltuin iets is gebeurd kun je samen met je kind het betoverende park erbij pakken en het na spelen. Het zal misschien niet helemaal hetzelfde zijn, maar zo kunnen ze het wel een plekje geven. En jij als ouder hebt meer inzicht in de belevingswereld van je kind.

Wij gaan nog even verder spelen. Het speelgoed is voor kinderen van 18 maanden tot 5 jaar ongeveer. Dat is wel een goede indicatie denk ik. Al vind onze oudste van ruim 7 het ook nog leuk om er mee te spelen. Wil je ook graag dit betoverende park cadeau geven? Via deze link kun je hem direct bestellen. Hij kost 36,99 euro.

Het betoverende park - pinterest

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met De kleine giraf.

1 thought on “Het betoverende park van de magische Klorofil wereld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: