Met de boeken van juf Fiep heeft je zoon of dochter gegarandeerd leesplezier. Bij ons heeft juf Fiep het gered. En wij hebben toch echt een hele kritische lezer. Helaas was er toen geen vervolg aanwezig, maar inmiddels gaat de serie al tot AVI E4, hoe fijn is dat! Want met een kritische lezer is het fijn als favoriete boeken een serie zijn die enorm veel boeken bevat. Zo blijft er wat te lezen. We gaan in het nieuwe boek wel van juf Fiep naar Meester Bil.

Waarom is lezen en leesplezier zo belangrijk?

Lezen heb je altijd nodig. Waar we voor rekenen later al snel een rekenmachine pakken is dat met lezen nog niet zo makkelijk. Denk maar eens aan je dag. Je lees zo vaak, op een etiket, op de post die op de mat valt en op de tv in je favoriete serie. Wanneer je zoon en/of dochter geen leesplezier heeft zal de zin om te lezen snel wegebben. Geen zin om te lezen maakt dat het er snel bij in gaat schieten. Het leesniveau is dan lastiger op niveau te houden. Daarom is het belangrijk om te blijven lezen en ook me plezier. Lezen zonder leesplezier? Dat kan wel natuurlijk, uiteindelijk zal er toch gelezen moeten worden voor school. Maar het fijnst is het wanneer er ook plezier is bij het lezen.

1 april met meester Bil

In het allernieuwste deel van juf Fiep, op AVI E4 niveau, is juf Fiep zwanger. Als zij met verlof gaat kom meester Bil de klas overnemen. Meester Bil is de niet zo heel leuke meester. Eerder zat hij juf Fiep steeds dwars. Je kunt vast wel raden dat de kinderen niet zo blij zijn dat hij de klas komt overnemen. Als dat maar goed gaat! De andere boeken van juf Fiep bezorgden gegarandeerd leesplezier hier thuis. Dat zal met deze niet anders zijn. Je kunt vast een voorstukje lezen via onderstaande link. Zo houden we het plezier van de boeken van juf Fiep ook nog vast in groep vier.

Juf Fiep voor jonge lezers

Waarom de boeken van juf Fiep het zo goed doen, dat weet ik niet precies. Wellicht door de herkenbaarheid Maar het is nu eenmaal zo. En daar kunnen we als ouders maar het beste van profiteren. Wij bewaren deze boeken dan ook voor onze jongste. Aangezien onze oudste er gegarandeerd leesplezier mee had. Zo kan zij wanneer ze in groep 3 zit starten met deze boeken. De eerste boeken die verschenen van juf Fiep zijn van avi start tot avi M4 niveau. Perfect voor de jonge lezers. Nu is daar dus ook een nieuw boek bij voor groep 4.

Juf Fiep laat die beer los

Het leesplezier gered

Bij ons heeft juf Fiep het leesplezier gered. Dus mocht je nu een zoon en/of dochter hebben die lezen niet leuk vind dan is dit wat mij betreft echt een aanrader. Het is herkenbaar, het verhaal gaat over een klas op een basisschool. Herkenbaarheid is voor kinderen heel fijn. Daarnaast leest het makkelijk weg. Er staan leuke illustraties tussendoor en de verhalen zijn niet te lang. Wat ik als ouder fijn vind, de boeken zijn ook niet te duur. Zo kun je nog eens een leuk cadeautje kopen.

Meer lezen over juf Fiep:
Laat die beer los
Juf van het jaar

De boeken kosten tussen de 7 en 16 euro en bestel je makkelijk via deze link. Je krijgt er tijdens de kinderboekenweek een gratis geschenk bij.

Gegarandeerd leesplezier - pinterest

1 thought on “Gegarandeerd leesplezier met de boeken van juf Fiep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: