Toen ik een persbericht ontving dat er een nieuw boek van Geronimo Stilton uit zou komen was ik direct blij. Een van de weinige boeken die onze oudste wel met plezier leest. Ik vroeg of wij er een recensie over mochten schrijven en zo ontvingen wij dit boek. De eerste indruk was niet bijzonder goed. Als dat nog maar goed komt! We begonnen in het boek op pad met Speurlock. Het is simpel, Stilton!

Dit is niet de echt Stilton mama!

Daar begon het dus al niet helemaal goed. Dit was niet de echte Stilton. Het is net Sinterklaas. Maar deze Stilton heeft geen bril op en de echte Stilton heeft dat wel. We hebben inmiddels meerdere boeken van Geronimo Stilton in huis, dus de oudste zal het wel weten. Goed, ik haalde hem over toch te gaan lezen. Want wellicht was dit gewoon een nieuwe druk, beetje opgefrist. Zo begon hij aan dit nieuwe avontuur.

Op pad met Speurlock

Het boek begint met een soort plattegrond van een huis. Daar staan verschillende nummers op en een uitleg wat je daar kunt vinden. Handig wanneer je dit boek leest. Het boek is verdeeld in verschillende delen, die weer verschillende hoofdstukken bevatten. Zo kom je alles te weten over de zaak, de aanwijzingen, de oplossing en als laatste een korte academie om zelf een speurder te worden.

Op pad met speurlock binennkant

Onze mening over het boek op pad met Speurlock

Zoals je kon lezen was de eerste indruk niet heel goed. Maar het verhaal was wel erg leuk om te lezen. Het verhaal was wel wat spannend, maar niet zo dat we er niet van konden slapen. Het maakte dat je door wilde lezen om te weten hoe het af zou lopen. Het boek was dan ook binnen no time uitgelezen door onze Geronimo fan! Al met al dus een positief resultaat. Geronimo Stilton heeft het weer voor elkaar. Onze niet-lezer bleef ook in dit boek weer graag lezen.

Het is simpel, Stilton!

Tja, voor onze oudste is het ook simpel. Het boek op pad met Speurlock was erg leuk om te lezen. Alleen was dit niet de echt Stilton. Dat kwam door het ontbreken van de bril. Wellicht hebben wij gewoon de ‘pech’ gehad dat we steeds boeken hadden met een Stilton met bril, maar dat is nu dus de echt Stilton. Verder doet dat niets af aan dit nieuwe boek, die met plezier gelezen is. En dat is toch wel het belangrijkste bij lezen. Dat er leesplezier is, vooral bij jonge kinderen.

ISBN: 9789464290486
Prijs: 12,99 euro
Uitgeverij: Baeckensbooks
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Op pad met speurlock - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: