Er komen weer drukke weken aan. Niet omdat we weer als juf aan de slag mogen, wel omdat de kinderen wat eerder thuis zijn dan gedacht. Dan kan dat net even de druppel zijn soms. Het is dan ook belangrijk om goed aan jezelf te denken. Dat kan bijvoorbeeld met het powerbook open je ogen. Er zijn daarin verschillende dossiers vol met informatie en columns met herkenbaarheid. Speciaal voor jou. Inclusief een stille tijd challenge.

Hoe vaak heb jij tijd voor jezelf?

Vroeger was het heel normaal, toen we geen kinderen hadden. Iets doen wat ik leuk vond. Maar toen kwamen de kinderen. Zij namen en nemen toch een groot deel van mijn tijd in beslag. Nee, dat is echt niet erg. Ik doe het met liefde. Alleen als ik een leuke moeder wil zijn en blijven, heb ik ook tijd voor mezelf nodig. Iets doen wat ik leuk vind. Dat geldt niet alleen voor mij. Dat geldt ook voor jou lieve mama.

Maar hoe lang, vaak en waarmee dan?

Je kunt je dan gaan afvragen hoe je dit precies aanpakt. Hoe lang is je me-time? Hoe vaak pak je me-time? En vooral ook, wat ga je doen tijdens die me-time? Dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Maar je kunt gewoon even een half uurtje gaan zitten, pak lekker een boek erbij zoals dit powerbook of het nieuwste boek open je ogen, met een warme kop thee of koffie. Onder een dekentje op de bank. Of trek je letterlijk helemaal terug en ga op je kamer zitten. Je kunt ook een Challenge gaan doen, staat ook in het powerbook. Zodat je bewust een x aantal dagen tijd voor jezelf mag pakken.

powerbook open je ogen

Waar gaat het powerbook open je ogen over?

Er zijn inmiddels een aantal powerboeken verschenen. Er komen er twee per jaar uit, in de zomer (ideaal voor de zomervakantie) en de winter (ideaal voor de kerstvakantie). In het boek open je ogen willen de schrijfsters je eye openers geven. Ze hopen jou de liefde van God voor jou en je gezin te laten zien. Dat ieder huis zijn kruis heeft en dat hulp vragen mag. Hulp vragen is juist heel sterk. Ze willen je een liefdevolle knuffel én een schop onder je billen geven. Om vast te houden wat goed is en te veranderen wat je wilt veranderen. Door voor te leven dat God bij je is, in goede en slechte tijden. Zo leren we dat ook aan de kinderen. Dit doen ze in verschillende dossiers zoals ze dat noemen, met de titels opvoeden, geloof, relatie en balans.

Een powerbook als me-time

Ik gebruik zelf de powerboeken als me-time. Waarom? Omdat ik anders heel erg aan sta voor de kinderen. Dat begint al in de ochtend wanneer de kinderen met papa op bed ligt en ik het ontbijt maak. Daar is echt niets mis mee. Want wanneer de kinderen in de avond nog uit bed komen gaat mijn man altijd. We kozen ervoor om op onze beste momenten er voor de kinderen te zijn. Alleen gaat mijn man werken, zijn werk gaat het hele jaar door (ploegendiensten). Niet standaard de feestdagen vrij. Dus ik sta aan. Standaard. Me-time is dan juist zo nodig. Net als een rondje wandelen, gaan sporten of even alleen boodschappen doen. Creatief bezig zijn met bijbeljournaling of in mijn bullet journal. Momenten, die hoeven geen uren te duren, waarop ik even kan opladen. En deze vakantie dus met het powerbook open je ogen.

Waar laadt jij van op lieve mama? Deel het in de comments en misschien kunnen we zo elkaar helpen. Je kunt het powerbook voor 17,99 euro bestellen via deze link. Dat is een affiliate link, daar merk je niets van maar je helpt mij wel enorm.

powerbook open je ogen - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: