Daar zitten we dan weer. Niet alleen de kinderen een week eerder thuis, maar ook alles wat niet essentieel is moet dicht. Geen rondje krijspaleis of dierentuin. Nu kunnen we gaan stressen en boos worden, maar liever kijk ik naar hoe ik deze week ga indelen. Met wat vaste dingen die gedaan moeten worden. Zo weten de kinderen ook waar ze aan toe zijn. Zo overleef ik deze weken.

Plan je noodzakelijke bezigheden

Plannen is wel het goede woord denk ik. Kijk wat er echt moet gebeuren. Onze zolder wilde ik nog opruimen. Dat hoeft alleen niet perse in de weken dat de kinderen thuis zijn. De boodschappen, stofzuigen, wassen en de wc/badkamer zijn wel van die noodzakelijke klusjes. Misschien moet je wel werken, dat is ook iets dat moet gebeuren. Ik plan ook wel het schrijven voor mijn blog in.

Plan strategisch je taken in

Plan je taken zo in dat het haalbaar is. Als je normaal de tijd dat je kinderen op school zitten werkt, is dat nu niet haalbaar. Probeer dan in de ochtend voordat de kinderen uit bed komen een aantal uur te werken. Van 6 tot 8 bijvoorbeeld. En dan in de middag nog even van 11 tot 1 en in de avond van 6 tot 9. Dan heb je nog 6 uur gewerkt op een dag. De kinderen lunchen terwijl je werkt en in de avond kan hopelijk je partner de kinderen naar bed doen. Of wissel af en werk de ochtend of middag en je partner de andere helft.

Mijn planning voor deze week

Mijn planning, of taken, voor deze week zijn als volgt:

  • Boodschappen doen
  • 2x zwemles
  • Logeren van 1 van de kinderen
  • Stofzuigen
  • Elke dag wassen en opvouwen
  • Laatste boodschappen donderdag/vrijdag
  • Wc schoonmaken
  • In de ochtend iets online op Instagram
  • 2 Artikelen op mijn blog plaatsen

Dat zijn de dingen die echt moeten. Dan heb ik nog geen me-time ingepland. Dat doe ik meestal of in de avond of tussendoor. Dan gaan de kinderen op hun eigen kamer spelen voor een uurtje, ik zet dan een wekker. Als die af gaat gaan we samen weer wat doen.

Denk aan anderen én aan jezelf

Voornamelijk moeders zijn thuis bij de kinderen (enkele uitzondering natuurlijk). Zij denken dan ook vaak in eerste instantie aan de kinderen. Maar denk ook aan jezelf. Plan je sport moment in. Plan je me-time in. Want een leuke moeder is zo veel waard. Ook voor je kinderen is dat heel fijn.

Ik ben nieuwsgierig hoe jij deze week hebt ingedeeld qua noodzakelijke taken en dingen die je wilt doen. Delen je het in de comments?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: