We gaan in huis verbouwen, maar wat had ik graag de tuin meegenomen. Er zijn alleen te veel liefhebbers van onze tuin in huis waardoor een uitbouw gewoon geen goed idee is. Door de verbouwing wordt de ruimte in huis wat kleiner. Wanneer we toch wat extra ruimte willen zouden we ook een veranda of tuinkamer kunnen laten bouwen. Ik kwam er achter dat er verschillende opties voor zijn. Nog heel wat om te overwegen dus.

Buitenmensen in huis

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel voor me zag. Een uitbouw aan de achterkant met een mooie woon/leef keuken. Helaas was ik de enige in ons gezin die dat zo zag. Mijn man en zoon zijn echt buitenmensen. Ze zijn graag buiten, alleen maar ook samen. En dan is de ruimte die we nu hebben wel echt ideaal. We hebben namelijk een grote tuin. Zelf zou ik het fijn vinden wat meer ruimte binnen te hebben. Of een soort ruimte buiten met een overkapping. Dat je de spullen kunt laten staan. Toen kwam ik deze opties voor een veranda/tuinkamer tegen.

Extra ruimte buiten huis met een tuinkamer

Wanneer je extra ruimte wilt is het een logische stap om je woning uit te gaan bouwen. Maar wanneer je een echt buitenmens bent met kinderen is dat toch minder voor de hand liggend. Wij kiezen bewust niet voor een uitbouw, omdat we geen buitenruimte op willen geven. Met een veranda overkapping kun je extra ruimte creëren buiten zonder dat je tuin opgeeft. Het is eigenlijk een soort overkapping buiten waardoor je droog kunt zitten. Zo kun je dus langer gebruik maken van je buiten zitgedeelte én ook al eerder dan wanneer je zo in de wind moet zitten.

Verasol tuinkamer buitenaf

Een tuinkamer voor meer seizoenen

Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan dan kun je er voor kiezen om je tuin overkapping ‘muren’ te geven. Het grote verschil met een serre is dat deze niet geïsoleerd is en je het dus niet kunt gebruiken als een extra deel van je woonkamer. Wel kun je er heerlijk zitten en met gebruik van heaters is het er ook heerlijk warm. Het grote voordeel vind ik zelf dat je ook je tuinspullen kunt laten staan. Scheelt zo veel opruimwerk. Ik zie het helemaal voor me. Een fijne ruimte die je eigenlijk het hele jaar door kunt gebruiken. Met een goed boek onder een dekentje met een heater aan, kopje thee erbij.

Mijn voorkeur voor een veranda overkapping

Natuurlijk zat ik zelf al weer helemaal te fantaseren. Ik zie het gewoon direct voor me, een echte beelddenker. Het liefst iets dat bij onze dakkapel past qua kleur en feeling. Strak en modern, antraciet of donker grijs van kleur. Gelukkig is dat wel te vinden. En dan vooral veel glas, zodat we zo min mogelijk licht kwijtraken in huis. Daar was ik namelijk bang voor. Maar wat ik bij deze tuinoverkapping zag is er zo veel glas dat moet goed komen qua lichtinval.

Verasol tuinkamer van binnenuit

Een overkapping voor iedere woning

Echt, ik vind het fantastisch. Het ontwerp, de kleur en de stijl. En wist je dat je dit niet perse aan je woning of aan een schutting hoeft vast te maken. Het kan ook gewoon als een blok los in je tuin worden geplaatst. De keuze is reuze en echt voor elke tuin en woning is wel een geschikte tuinkamer te vinden. Een beetje binnen naar buiten en een beetje buiten naar binnen. Super gaaf, ik ga even sparen hoor!

Nu ben ik nieuwsgierig, heb jij een tuinkamer of overkapping en hoe bevalt het?

Gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van Verasol. Deze mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: