Verbinding. Een woord wat de laatste tijd wel centraal staat. Wat ik eigenlijk wel mis. Verbinding met God. Verbinding met mezelf. Verbinding met anderen. Stiekem zou ik dan wel graag terug willen. Eigenlijk ben ik al een heel eind op weg. En het nieuwste powerbook hoopt je daarin te inspireren.

Waarom het powerbook van power to the mama’s?

Ja, waarom eigenlijk? Er zijn een hoop tijdschriften en boeken die je kunnen helpen. Ook met het thema verbinding. Toch vind ik het powerbook altijd heel fijn. Het is een kruising tussen een book en magazine, een bookazine dus. De inhoudt is net wat dieper dan wanneer je een tijdschrift hebt. Maar het zijn allemaal verschillende korte stukjes die je makkelijk kunt lezen, anders dan een boek bijvoorbeeld. Ideaal voor mee op vakantie.

powerbook in verbindng

Wat vind je in het powerbook?

Er staan stukjes in over opvoeden (hallo herkenning!), over relatie, balans en geloof. Daarnaast is er in elk powerbook een stille tijd challenge. Elke challenge heeft een weekthema, overdenking en gezinsmoment. Fijn want niet alle boeken voor stille tijd houden rekening met je gezin. Ik zelf vind het fijn mijn gezin er bij te betrekken. Zeker nu naar de kerk gaan niet vanzelfsprekend is.

Hoe krijg je verbinding met het boek?

Voor mij is het denk ik de verhalen. De herkenbaarheid én vooral wat hebben zij gedaan. Even tijd voor zichzelf genomen wanneer het water tot aan de lippen stond? Even een datenight met hun partner gepakt als je elkaar weinig zag en sprak? Die kleine dingen doen het hem. En soms kom je daar gewoon zelf niet direct op wanneer je in de drukte en sleur van het moment zit. Daarom is het zo fijn. Ook de challenge, even tijd voor God. Even stille tijd omdat je bewust koos om dit bookazine te lezen.

Lezen uit powerbook

Verbinding in een tijd van thuisblijven

Hoe kun je zelf nog meer verbinding maken in een tijd van thuisblijven? We zijn er nog niet, deze woorden kun je inmiddels vast dromen. Maar we komen er wel, daar mogen we op vertrouwen. Hoe kun je dan toch in verbinding blijven? Naast dat je dit powerbook kunt lezen waarin al inspiratie & bemoediging staat voor jou, heb ik nog wat tips.

  • Ga samen met een vriendin of vriend journalen. Spreek een vast moment in de week/maand af.
  • Lees samen via de app van youversion een leesplan. Je kunt daar ook reacties in plaatsen.
  • Ga naar een openluchtdienst (in Barneveld starten ze daar weer mee zag ik).
  • Ga wandelen en vraag een aantal mensen mee. Kan wellicht niet zo veel zijn als je zou willen, maar buiten samenkomen is nog altijd wel mogelijk.
  • videobellen met een vriend of vriendin. Dit kan ook met een groepje. Of maak er een zoomcall van en speel samen een spel. Samen maar toch op afstand.
  • Stuur een kaartje. Zo weten mensen dat je aan ze denkt. Je kunt ook een cadeau meesturen. Dit powerbook in verbinding bijvoorbeeld.
lezen op het strand

Op deze manieren blijf je toch verbonden met elkaar. Want verbinden blijft belangrijk. Of misschien wel nog belangrijker in deze tijd van verwijdering. Hoe blijf jij in verbinding met jezelf, God en familie/vrienden?

Je kunt het boek kopen voor 14,99 euro exclusief verzendkosten. Bij de plaatselijke boekhandel, via deze link of bij powertothemama’s zelf.
Het is geschreven door o.a. Daniëlle Koudijs.
ISBN: 9789058041838

in verbinding - voorkant boek afbeelding voor pinterest

3 thoughts on “Powerbook in verbinding – juist nu zo belangrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: