Welk kind houdt er nu niet van dinosaurussen? Bijna alle kinderen hebben wel een korte of lange fase dat ze dinosaurussen fantastisch vinden. Zo ook onze kinderen. En eerlijk, ik vind het fantastisch. Want zelf leer ik er ook weer nieuwe dingen door. Niet altijd de dingen die je verwacht, want hoe ga je als christen om met dinosaurussen? Maar wel erg interessant. De wereld van de dinosaurussen is een fantastisch boek, met een enorme tijdlijn!

Leestijd: 3 minuten

Dinosaurussen en christen zijn, kan dat samen?

Een klein stukje vooraf over ons geloof en dinosaurussen. Want ik lees vaak dat dit eigenlijk niet samen kan gaan. Omdat dinosaurusussen veel langer geleden leefden dan dat de aarde gemaakt zou zijn volgens de Bijbel. Verschillende christenen denken er verschillend over. En dat is prima. Ik kijk er tegenaan op mijn manier. Dat wanneer de dinosaurussen leefden, de mensen niet konden schrijven. Zij konden dit dus niet doorgeven aan volgende generaties. Daarna waren ze uitgestorven toen Adam en Eva kwamen. Zij konden dit dus ook niet weten en/of doorgeven. De aarde is dus toen ‘gemaakt’ zoals hij nu in meer of mindere mate is (met land, zee, bomen, dieren en mensen) en daarom staat er niets over in de Bijbel. Wat je niet weet kun je niet delen natuurlijk.

Een boeiende ontdekkingsreis naar de oertijd

Het boek ‘De wereld van de dinosaurussen’ neemt je mee van begin tot eind. Het verteld je alles wat je wilde weten. Wat zijn dinosaurussen, wie waren de eerste dino’s, hoe evolueerden de dino’s om te overleven, de verschillende dino soorten,de laatste dino’s, de opgravingen en ontdekkingen en welke dino’s er vandaag nog leven (dat is nog meer voorkomend dan je denkt). Er zijn een aantal vragen en een heuse tijdlijn vol dino’s van 240 miljoen jaar geleden tot nu.

Hoofdstuk uit de De wereld van de dinosaurussen

De tijdlijn is favoriet bij onze kinderen

Hoewel onze oudste direct fan was van de wereldatlas, was de tijdlijn van dit boek ook heel populair hier in huis. Samen lagen ze op de grond te kijken naar alle dinosaurussen die erop stonden. En hoe lang de tijdlijn wel niet was, ze waren toch best even bezig om hem uit te klappen en een plekje te geven. Het is een fantastisch boek geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5. Zeker wanneer ze interesse hebben in dinosaurussen.

Het verhaal verteld door agent Arend

Samen met agent Arend ga je op avontuur. Hij beheert de bibliotheek van de speurdersclub. Het verhaal begint met een leuk stripje. Jammer dat dit in het boek verder niet wordt doorgezet. De informatie is begrijpelijk geschreven en in korte stukjes. Na een bladzijde vol informatie volgt een bladzijde vol ontdekkingen. Een fijne afwisseling, zeker wanneer de kinderen nog jong zijn. Het leukste is het om de tijdlijn op de grond te leggen of op te hangen (hij is bijna 2 meter!) en dan zo ook te speuren naar de dino’s.

kaartje in De wereld van de dinosaurussen

De wereld van de dinosaurussen

Een boek vol ontdekkingen die zeer leuk zijn voor kinderen met interesse in dino’s. Het is om zelf te lezen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar wanneer je samen leest en kijkt ook zeker leuk voor kleuters met deze interesse. Jammer dat het stripgedeelte niet direct door wordt gevoerd in het boek, maar de afwisseling van veel informatie en ontdekkingen is wel heel fijn. Wanneer je christen bent is het goed zelf te kijken hoe je staat in het verhaal van de schepping en de dinosaurussen. Wanneer je denkt dat dit onverenigbaar is zou ik dit boek even laten voor wat het is. Dan is een andere interesse, in voertuigen of over de wereld wellicht beter.

ISBN: 9789044758375
Prijs: 17.95 euro
Uitgeverij: Deltas
Dit boek is online te koop via onder andere deze link (daarmee help je mij deze blog te onderhouden) en via de plaatselijke boekhandel.

pinterest de wereld van de dino's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: