Wauw mama die is mooi! Zo maar een zin die onze oudste zei bij het bekijken van de grote kinderatlas. Ik had al gehoopt dat hij het tof zou vinden. In tijden waarin we toch veel thuis zitten is het leuk om via boeken toch wat meer van de wereld te zien. In het boek zie je mensen, natuur en dieren. Plus de vlaggen van alle landen, iets wat zijn papa vroeger ook erg tof vond. Ben je ook al nieuwsgierig naar deze kinderatlas?

Prachtig gemaakt door God

In de kinderatlas staat veel informatie. Over dieren die in een bepaald werelddeel leven bijvoorbeeld. Prachtig gemaakt door onze schepper. Hij maakte ons ook, met de wil om dingen te leren. Ik vind het dan ook super tof om dit aan onze kinderen te laten zien. Zo komen er bezienswaardigheden op een lijstje te staan die ze willen zien. Leren ze meer over de dieren uit een bepaald gebied op aarde. En over het eten in andere landen, de goliath-kikker uit Afrika bijvoorbeeld.

Nieuwsgierig naar dieren en natuur

Daarnaast is onze oudste nieuwsgierig naar dieren en natuur. En voetbal, zelfs dat komt voor in deze kinderatlas. Zijn interesses worden zo dus aangesproken. Hij leert nieuwe dingen, zoals de vlaggen van landen. Daarbij noemt hij zo een aantal goede voetballers op uit verschillende landen, passend bij de vlag. Enorm leuk om te zien. Hij combineert iets nieuws (de vlaggen) met een interesse die hij heeft (voetbal).

Welkom in de atlas

Wat staat er in de atlas?

De kinderatlas is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken. Na wat inleidende informatie komen de verschillende werelddelen aan bod om af te sluiten met de vlaggen van alle landen. Bij de werelddelen kun je o.a. bijzienswaardigheden, gevaren, dieren en prestaties lezen. Daarbij zie je hoe het werelddeel eruit ziet en wordt aangegeven waar de betreffende dieren, gevaren of bezienswaardigheden zijn in het gebied. Ook de wateren worden genoemd en je ziet waar het werelddeel aan grenst.

Leren over andere landen

Nu zou ik je graag vertellen dat wij enorm reislustig zijn en enorm balen van die hele ‘grenzen dicht en blijf in Nederland’ vakantietijd die er nu is. Maar eerlijk, wij bleven altijd bewust al in Nederland. Er zijn landen waar we heen zouden willen, maar dat ligt meer aan het klimaat dan aan onze reislust. Toch willen we onze kinderen dingen leren over andere landen. Daarbij heb ik nu dus de fijne hulp van de kinderatlas.

West en Zuid Azië

We houden enorm van vakantie en herinneringen maken

Begrijp me niet verkeerd. Herinneringen maken door vakanties en uitjes staat echt enorm hoog op ons lijstje. Ik denk zelfs op nummer 1. Maar het echte reizen, verre oorden bezoeken en rondtrekken in een camper ligt ons niet zo. We hebben het de laatste 7 jaar enorm naar ons zin gehad in Nederland (en een kleine uitstap naar België). We kunnen de mensen verstaan en zij ons ook. Geen lange reistijden (de kinderen zijn geen fan van autorijden). Daarbij hebben we hier ook nog lang niet alles gezien en troffen we het elke keer weer met het weer. Voor ons was en is dat voor nu voldoende. Al is het wel heel tof om een verlanglijstje te maken waar we nog wel heen willen.

Wat er dan nog wel op ons lijstje staat?

Er staan nog verschillende wensen op dat lijstje. Naar Disneyland Parijs bijvoorbeeld, ons huwelijkscadeau. En naar New York (zit nog een leuk verhaal aan vast wat ik eens zal vertellen, een zwangerschap gooide roet in het eten). We willen graag naar Turkije of Spanje naar een all in hotel, gewoon zodat de kinderen dat ook eens mee kunnen maken. Een safari in Afrika lijkt met ook fantastisch. En ik zou de kinderen graag Londen willen laten zien. En door de kinderatlas is de Taj Mahal daar aan toegevoegd.

Pluspunten van de grote kinderatlas

Om het makkelijk te maken geef ik je graag de pluspunten die ik ondervind van deze atlas voor kinderen.

  • Even geen schermtijd maar lezen
  • Nieuw bezienswaardigheden ontdekken
  • Interesses van onze oudste aanspreken (en vast ook van jouw zoon of dochter)
  • Leerzame weetjes
  • Reizen vanuit je luie stoel (is het enige wat nu kan)
Op reis met de grote kinder atlas

De grote kinder kinderatlas voor alle kinderen

Een leuke atlas met veel informatie die je echt wilt weten. Over dieren, prestaties en gevaren. Waar je echt wat van leert. Waardoor je nieuwe ontdekking doet over de hele wereld. Waarbij je bucketlist wordt verlengt met prachtige bezienswaardigheden. Een boek die, bij onze oudste in ieder geval, interesses aanspreekt. Waardoor je meer van Gods schepping kan laten zien dan je nu zou denken. Een tof cadeau voor jouw zoon of dochter.

Informatie over het boek
Titel: De grote kinderatlas
ISBN: 978-90-447-5255-7
Uitgeverij: Deltas
Prijs: 16,95 euro hier steun je mij en mijn blog mee, maar ook te koop via de lokale boekhandel (die jouw steun ook goed kan gebruiken).

2 thoughts on “De grote kinderatlas om samen op reis te gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: