We leven in een tijd waarin anders zijn de aandacht heeft. Meestal niet in positieve zin. Demonstraties zijn niet meer weg te denken. Protesten en bewegingen komen op voor de rechten van bepaalde etnische groepen. Het is juist nu een goede tijd om onze kinderen al te leren dat iedereen anders is. Want iedereen ís anders. Er is er namelijk geen één zoals jij of ik.

Iedereen is anders prentenboek

Iedereen is anders heet een prachtig prentenboek. Mooie prenten laten verschillende etnische bevolkingsgroepen zien. En dat maakt dit direct al een sterk prentenboek. Wanneer je dit zou zeggen met enkel gekleurde of enkel blanke kinderen zou je de plank naar mijn mening volledig misslaan. Ongeacht kleur, ongeacht waar je opgroeit, er is gewoon niemand zoals jij.

Overzicht iedereen is anders

Bijzonder en uniek gemaakt door God

Het is een christelijk prentenboek. Dat zie je aan de tekst uit de Bijbel aan het begin (Genesis 1:27a, 31a) en aan het einde (Psalm 139:13-14). Maar ook in het verhaal, aan het einde komt voor dat iedereen uniek gemaakt is door God. Verder komt het geloof niet direct tot uiting en is het boek juist ook heel geschikt voor niet-gelovigen. Veel ouders die ik spreek die niet gelovig zijn vinden dit geen probleem en zouden dit boek dan ook graag lezen. Maar het is wel iets dat ik even wil vermelden.

Iedereen is anders detail

Uitwerking voor ouders

Achter in het boek iedereen is anders staat een pagina voor ouders en leerkrachten. Er wordt wel meer nadruk op het geloof gelegd. Er staan vragen om samen met je kind in gesprek te gaan. Hoe kun je je kinderen leren de kwaliteiten van een ander te zien in plaats van de verschillen. Hoe kunnen we de overeenkomsten zien bij anderen? het staat daar kort en bondig uitgelegd met 9 vragen om met je kind of de klas in gesprek te gaan.

Detail iedereen is anders

Anders zijn is positief

Al met al dus wel een boek die je graag in je boekenkast wilt hebben. Hoe meer kinderen leren dat anders zijn goed en leuk is. Dat anders niet vreemd is, maar uniek en bijzonder. Dat het positief is, in plaats van de negatieve lading die er nu op ligt. Want iedereen is anders. Bijzonder en uniek gemaakt door hem.

ISBN: 9789493 208070
de uitgeverij: De Parel
Prijs: 8.95 euro
Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link kopen.

2 thoughts on “Iedereen is anders en dat is precies zoals het hoort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: