Terwijl ik deze blog wil schrijven voor jullie weet ik niet goed waar te beginnen. De basisschooljaren. Een mooie, enerverende en drukke periode. Ze zijn nog niet groot genoeg om alles zelf te doen, maar niet meer klein genoeg dat je alles voor ze doet. Een omschakeling die iets van je vraagt als ouder zijnde. Hoe ga je daar mee om? Welke weg kies je? Dit boek helpt je met deze én andere vragen.

De basisschooljaren, iets waar ik naar uit keek en toch ook niet

Klinkt raar eigenlijk. Ergens naar uit kunnen kijken en tegelijk ook niet. Toch was het zo. Ik merkte aan de kinderen steeds dat ze er aan toe waren naar de basisschool te gaan. Beide gingen ook al vier dagdelen naar de peuterspeelzaal. Maar de vrijheid die we hadden als gezin werd daarmee ook beperkt. Of ingekort eigenlijk. Hoewel het natuurlijk heel belangrijk is voor je kind om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

Moeten wij niet iets nieuws leren dan?

Daarbij kwam ook dat mijn kijk op mij als moeder veranderde. Langzaam maar zeker kwamen we erachter dat onze oudste hooggevoelig is. En hij niet alleen, ook ik ben hooggevoelig. Dat vraagt iets van je als ouder. Dat maakt dat ik dingen, situaties en keuzes opnieuw bekijk. Voor mijn man niet altijd even makkelijk, we deden dit altijd al zo waarom moet het nu anders? Nou, omdat ik dingen nu beter snap en anders zie.

Basisschooljaren verhaal

Die basisschooljaren, hoe gaan we dat dan doen?

Kinderen ontwikkelen enorm in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Van kleuters worden ze echte tieners. Van meer afhankelijke kleine mensen worden het semi volwassenen die een eigen mening hebben. Daar moeten wij als ouders ook ons op aanpassen. Anders kan de band met je kinderen (onherroepbaar)beschadigen. Maar hoe gaan we daar mee om? Het boek de basisschooljaren van Hedvig Montgomery neemt je mee en geeft je tips.

Wat kun je verwachten in het boek de basisschooljaren?

Het boek geeft je verhalen die herkenning oproepen, informatie over verschillende situaties die voor (kunnen)komen en input om met deze situaties om te gaan. Vooral voor wanneer je kinderen richting tieners gaan wordt het een andere manier van opvoeden. Ouders wil is niet meer wet, je bent een team zoals het er zo mooi staat. Als kinderen zich betrokken voelen bij het gezin zijn ze bereid veel meer te doen voor je dan wanneer je ze behandeld al een klein kind.

Wat neem ik mee uit dit boek?

De basisschooljaren is een boek wat je leest en blijft lezen. Pak een pen of stift en arceer wat je belangrijk vindt. Bekijk het nog eens, lees het samen met je partner. Er staat zoveel moois in. Wat mij aanspreekt is het vormen van een team, een groep ipv ouders met kinderen. En dat kinderen ongehoorzaam zullen zijn, allemaal. Niet omdat ze niet willen luisteren, maar omdat ze ook wel eens een fout maken. En precies hoe je dan kunt reageren. Een eye-opener, want ze geven je precies het voorbeeld waar we allemaal wel een intuinen.

Basisschooljaren inhoudt 1

Kortom, dit boek wil jij echt in de kast hebben staan. Er zijn veel mooie boeken over opvoeden geschreven. Maar de combinatie die dit boek maakt van informatie en verhalen, de lay-out en de tips maken het een top aankoop.

ISBN: 9789400 510883
de uitgeverij: Lev.
Prijs: 17,99 euro
Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: