Het was begin 2020 toen ik er achter kwam dat er een groep was die de Bijbel in 1 jaar van kaft tot kaft wilden lezen. Ik ben aangehaakt, weliswaar een paar dagen later. En heb jammerlijk gefaald. Nu kan ik verschillende redenen noemen waarom dat gebeurde (corona, thuisblijven, geen energie en tijd) maar het blijven excuses. Hoe houdt ik bijbellezen nu wel vol? Ik kwam de zij lacht guide Bijbellezen tegen en wilde dit wel proberen.

Bijbellezen, zij lacht guide

Een doe boek om mee bezig te gaan. Arceren, opschrijven en herhalen. Een boek dat ‘leeft’. Of eigenlijk een boek dat geleefd moet worden. Door jou. Door mij. Want het is een boek dat je bij de hand neemt. Het stelt je vragen. Laat je nadenken. Waarom? Hoe dan wel? Wat is fijn? Een boek dat je zeker op weg kan helpen om wel de prioriteit aan het lezen van de Bijbel te geven. Want dat is eigenlijk wat het is.

Heeft het bijbellezen dan geen prioriteit

Als christen klinkt dat misschien wel heel erg als falen. Of iets wat we liever niet willen erkennen. Bijbellezen heeft tegenwoordig niet meer zo’n prioriteit. Eerlijk, bij mij ook niet. Of eigenlijk, mijn eigen stille tijd heeft geen prioriteit. Uit de kinderbijbel lezen we elke dag, maar dat is toch anders. Hoe kan ik dit mijn kinderen nu goed leren als ik zelf geen stille tijd pak? Iets om over na te denken.

vragen bijbellezen zij lacht guide

Wat heeft het voor mij nodig om er wel prioriteit aan te geven?

Dat blijft toch lastig. Het juiste moment heb ik denk ik nog niet gevonden voor het Bijbellezen. Terwijl ik dit artikel typ is het al weer 21:00 uur. Ik heb vandaag nog geen stille tijd gehad. Als ik klaar ben met schrijven ga ik slapen. Dus die komt er vandaag ook niet. Was ik dan zo druk vandaag? Eigenlijk niet, het is zondag namelijk. Ik hoefde nergens heen. Wel was ik met de kinderen thuis. Die geef ik meer prioriteit dan de Bijbel. Een vaste gewoonte, dat is wat ik nodig heb. Waar de kinderen bij kunnen zijn. Op een vast moment, een vast ritueel. Zodat zij weten dat ik even bijbellees, als is het maar afgebakende tijd.

Deze zij lacht guide kan voor dat ritueel zorgen

Nou, niet helemaal natuurlijk. Ik zelf zal voor dat ritueel moeten zorgen om het Bijbellezen meer toegankelijk te maken. Maar de Guide van zij lacht zorgt er wel voor dat ik daar aandacht aan geef. Dat ik inzichten krijg en leer waarom, hoe en wat. En wanneer ik voor mezelf heb ontdekt hoe ik dat het beste vorm kan geven, zal ik het volhouden. Zeker een maand of 2. Want daarna is iets een gewoonte geworden. Dan blijf je dat doen, omdat het gewoon ‘zo hoort’.

Quote Zij lacht guide

Perfect schoencadeautje voor mama/papa

Nu de feestdagen voor de deur staan ben ik al weer bezig met wie welk cadeautje krijgt. Samen met de kinderen zetten wij ook wel eens de schoen. Toch leuk als wij er dan ook een cadeau in krijgen. Deze Bijbellezen guide van zij lacht heeft een fijne prijs en is daarom heel geschikt als (schoen)cadeautje. Even een kleine tip van mij voor jou. Persoonlijk vind ik deze ‘voedsel voor je geest en geloofsleven’ cadeautjes altijd heel fijn.

Hoe ziet jouw ritueel qua Bijbellezen eruit?
De Guide van zij lacht kost 14,95 euro en shop je snel en makkelijk via deze link.

Bijbellezen zij lacht guide pinterest

2 thoughts on “Bijbellezen, zij lacht guide; een boek dat je meeneemt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: