Vriendenboekjes, je wordt er als ouders mee om de oren gegooid zou je kunnen zeggen. Het neemt ook best een verantwoordelijkheid met zicht mee. Dat boekje, dat van een ander is, wil je natuurlijk niet kwijtraken. Dus extra voorzichtig, zo snel mogelijk invullen en weer terug geven. ‘Aan de moeder geven hoor!’ hoor ik mezelf weer roepen. Want de kinderen geven het zo weer door aan de volgende en dan raak je het dus kwijt. En alle boekjes bevatten ongeveer dezelfde vragen. Behalve mijn creatieve vriendenboekje. Dat is net even anders dan je gewend bent.

Mijn creatieve vriendenboekje

Mijn creatieve vriendenboekje

” Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?”. Een vraag die ieder kind wel vaker heeft gehoord. Zeker in de lagere groepen op de basisschool komt een vriendenboekje vaak langs. Het is natuurlijk ook super leuk om alle vriendjes en vriendinnetjes in het boekje te laten schrijven. Of gebruik zo’n boekje in groep 8 om alle klasgenootjes nog eens in te laten schrijven. Een soort jaarboek 2.0 van een vriendenboekje. Alleen die vragen, dat moet toch anders kunnen. En dat kan, dat laten ze met mijn creatieve vriendenboekje zien!

Onze dochter is zelf ook erg creatief, ze vind het heerlijk om bezig te zijn en te knutselen. Dit creatieve vriendenboekje past dus heel goed bij haar. Het boekje is niet alleen om te schrijven, het is meer dan dat. Haar vrienden worden uitgedaagd creatief aan de slag te gaan in het vriendenboekje. Het eindresultaat: een prachtig hart als kunstwerk. Het wordt een verzameling van herinneringen aan je beste vrienden; een boek van hart naar hart.

overzicht van in te vullen pagina

Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?

Deze vraag dekt dus niet helemaal de lading van mijn creatieve vriendenboekje. Welke vraag je dan moet stellen weten de makers van dit leuke boekje ook niet. Maar de creatieveling bedenkt daar vast zelf iets op. Denk aan ‘Hoi, wil jij een mooi hart voor mij maken?’ waarin wordt gerefereerd naar het hart wat gevuld mag worden. Het is een uniek vriendenboekje, omdat het anders is dan andere vriendenboekjes. Heel passend vind ik, want iedereen is anders. Dat maakt het ook allemaal zo leuk.

detail van de pagina

Is het dan wel duidelijk wat de vriendjes moeten doen?

Dat was eigenlijk wel een vraag die ik had, is het dan wel duidelijk wat er verwacht wordt? Een ‘gewoon’ vriendenboekje is duidelijk, maar is dat bij mijn creatieve vriendenboekje ook zo? Voor in het boek staat een uitleg. Het vriendje of vriendinnetje mag aan de gang op 2 bladzijden, op de linker pagina vind je 6 onderwerpen met daaronder een aantal woorden om je op ideeën te brengen. Op de rechterpagina staat een hart dat is opgedeeld in vakjes. Elk onderwerp hoort bij één of twee vakjes van het hart, check de nummers maar!

Op het stippellijntje kun je het woord zetten waar je aan denkt. Het vakje kun je vullen met een sticker, kleuren of een kleine tekening die bij het woord past. Je mag hierin helemaal vrij en los gaan hoe jij dat wilt. Dat maakt het zo leuk om dit boekje in te vullen. En natuurlijk ook te geven. Want elk hart zal anders zijn gevuld. Er is namelijk geen één kindje hetzelfde. Het wordt een uniek boekje met een prachtige hart dat je terug kunt geven.

informatie pagina

Welke onderwerpen staan er in het boek

De onderwerpen in mijn creatieve vriendenboekje zijn:

  • Ik ben…. (lief, vrolijk, zorgzaam, dapper, enz.)
  • Ik hou van…. (zingen, sporten, puzzelen, bouwen, enz.)
  • Mijn lekkerste eten…. (snoepje, ijs, avondeten, bestellen, enz.)
  • Mijn favoriete activiteit…. (uitje, spel, game, enz.)
  • Lievelings…. (dier, bloem, film, boek, lied, enz.)
  • Bijzonderheden…. (mijn favoriete kledingstuk, de leukste dag van het jaar, je kunt mij ’s nachts wakker maken voor, ik ben dankbaar voor, enz.)

Een aantal zijn te herleiden naar vragen uit de ‘gewone’ vriendenboekjes, maar er zijn ook veel nieuwe. Ik hou van, lievelings en bijzonderheden hebben allemaal 2 vakjes. De andere hebben er 1 om in te vullen.

Zou jij graag dit vriendenboekje krijgen?

Specificaties mijn creatieve vriendenboekje

Mijn creatieve vriendenboekje | ISBN: 9789033833533 | Datum: 30 oktober 2023 | Uitgeverij: Ark Media / Jongbloed media | Prijs: 12,99 euro | tekst: Marieke de Vries | Illustraties: Willianne Treurniet | te koop bij de plaatselijke boekhandel of via deze link bij bol.com

Mijn creatieve vriendenboekje - Pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: