Gouden lijntjes, oftewel Anne Jorinde Kuiper, is super tof om te volgen op Instagram. En zij heeft een nieuwe boek uitgebracht bij uitgeverij mus: Het gouden lijntjes tekenboek, 12 smoesjes om wel te tekenen. Want die smoesjes kennen we allemaal wel. Geen tijd, ik kan het niet en te druk in je hoofd. In dit boek de twaalf meest gebruikte smoezen om niet creatief bezig te zijn gebundeld. En dan vooral om het om te buigen en wel creatief aan de slag te gaan. Want het is zo leuk om creatief aan de slag te gaan, doe je mee?

Gouden lijntjes tekenboek

Het gouden lijntjes tekenboek

Welke smoes gebruik jij vaak om niet creatief aan de slag te gaan? Dat je de materialen niet hebt? Snap ik, want jeetje wat is er veel moois te koop. Maar het is ook vrij prijzig. Maar al die mooi en luxe producten heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Je kunt zelfs gewoon de stiften van je zoon of dochter pakken en aan de slag te gaan. Wist je dat Anne Jorinde als tip geeft om met kleuren potlood te starten. Dit kun je namelijk niet uit gummen (yes, dat is niet tof!) en maakt dus dat je niet heel perfectionistisch kunt zijn, want een lijntje staat altijd wel net niet helemaal goed. Maar gummen kan dus niet meer (zag ik dus op Instagram voorbij komen, echt het volgen waard).

Het gouden lijntjes tekenboek is echt een doe boek. De smoezen worden behandeld, maar je gaat ook direct aan de slag. Neem dus wel even een potlood, pen of stift mee als je dit boek pakt. Moet het perfect? Nee zeker niet. Dat is ook wat je gaat leren. Een prachtig, een heel dik, boek vol met tips en leuke opdrachten. Zelfs een DTIYS (Draw this in your style), deel die van jou met de #goudenlijntjesdtiys. Dus pak het boek erbij en ga lekker aan de slag. Gewoon tussendoor op de bank of aan je (werk)tafel. Enjoy!

Welke smoesjes zijn in het boek opgenomen?

Jij hebt vast ook wel eens een smoesje gebruikt waarom je niet creatief aan de slag kon gaan. Maar staat jouw smoes dan ook in het gouden lijntjes tekenboek? Het zou bijna moeten, met de 12 meest gebruikte smoesjes die opgenomen zijn. Of dat hij in elk geval op een van de smoesjes lijkt. Vul de beslisboom op pagian 13 in en zie welke smoes jij vandaag kunt aanpakken. Je hoeft dus ook niet van voor naar achter te werken (mag wel) en kunt overal in het boek starten. Vanaf pagina 14 vind je ook informatie over materialen. Maar echt met een (grijs)potlood kun je al starten. Ik zal ze even noemen:

 • Ik heb geen tijd
 • Ik heb niet het juiste materiaal
 • Ik moet me eerst beter voorbereiden
 • Help, die witte pagina!
 • Ik heb geen inspiratie
 • Maar ik kan gewoon echt niet tekenen!
 • Het lukt niet zonder nuttig doel
 • Ik heb nog geen eigen stijl
 • Mijn hoofd is veel te druk
 • Ik ben te perfectionistisch
 • Het wordt nooit zo goed als bij een anders
 • Wie zit er op mijn werk te wachten?

Heb je nieuwe materialen? Vanaf pagina 196 heb je een aantal pagina’s waarop je ze kunt swatchen.

hoofdstuk 3

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het gouden lijntjes tekenboek echt een heerlijk boek. Hele fijne, dikke pagina’s. Ik heb nog geen alcohol markers geprobeerd, maar die gaan door bijna alle pagina’s heen. Wel een brushpen en andere stiften en die drukken niet door. Zelfs niet goesting (dat je het heel licht ziet). Gewoon helemaal niets. Wat ook fijn is zijn alle tips die je krijgt en de ruimte om zelf aan de slag te gaan. In het boek. Je hebt gewoon alleen dit boek en wat stiften/pennen/potloden nodig. Net wat je fijn vind om te werken of wat je vind passen bij de opdracht. Wanneer jij ook gebruik maakt van verschillende smoesjes is dit echt een leuk boek om jezelf cadeau te doen.

Dus rennen om dit boek te kopen, een kop thee pakken en lekker gaan zitten. Ik moet altijd aan mijn schoonzusje denken. Die kan heerlijk zitten en creatief bezig zijn. Ook wanneer ze bij mijn schoonvader is. Het zit er bij mij nog niet zo in, maar wist je dat creatief bezig zijn ook heel veel voordelen voor je heeft. Bijvoorbeeld een groot voordeel voor je mentale welzijn. Nu heb ik zelf al eens een depressie gehad, dus het lijkt me heel fijn om creativiteit samen met de oliën hiervoor in te kunnen zetten. Je leest hier trouwens meer over in hoofdstuk 7 – Het lukt niet zonder nuttig doel, ik kan toch niet mijn tijd zomaar verkwisten? Nou, niet verkwisten dus. Werken aan je gezondheid, me-time en stressvermindering (onder andere). Prachtig doel waarom je dit dus moet gaan doen.

Gouden lijntjes tekenboek - Pinterest

Specificaties het gouden lijntjes tekenboek

Auteur: Anne Jorinde Kuipers | Uitgeverij: MUS creatief | Eerste uitgave: 15 november 2023 | ISBN: 9789045328591  | 196 pagina’s | prijs: 22,99 |Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: