Het is al weer een tijdje geleden, maar ik ben nog steeds bezig met journaling bible. Vandaag laat ik een tekst zien uit 1 Samuel 1. Het gaat om vers 27: ‘Om deze zoon heb ik gebeden, en de Heer heeft mij gegeven waar ik om heb gevraagd.’ Vond hem zelf erg toepasselijk nu ik zwanger ben. Ik lees zelf bij zoon ook gewoon dochter. Wij hebben om een kindje gevraagd, niet om een geslacht. Helaas vind ik zelf de Nederlandse tekst wat minder subtiel daarin.


In mijn uitwerking heb ik dan ook de Engelse tekst gebruikt, The child we prayed for. Het gaat bij ons namelijk helemaal niet om geslacht. Beide waren zeer welkom geweest. Een meisje vind ik zelf wel erg leuk en ben blij dat het ons gegeven is. Toch had ik een jongen ook erg leuk gevonden. Alleen nu we eenmaal weten dat we een meisje krijgen kijk ik wel uit naar het winkelen, haren doen en knutselen samen. Dat laatste kan ook met een jongen, maar die van mij vind het iets minder leuk (nog).

Ik heb hier gebruik gemaakt van stempels, inkt en een stabilo pen om te schrijven. Daarnaast heb ik ook voorgetekend met potlood, wat je nog een beetje kunt zien. Vind het zelf altijd fijn om even te kijken hoe iets uitpakt voor ik het ‘echt’ maak. Ook heb ik een tab gemaakt, omdat ik dit een tekst vind om te onthouden. We mogen nog een kindje ontvangen, dit is niet vanzelf sprekend en mijn gebeden zijn verhoord. 


Spreekt jullie deze tekst aan? Wat vind je van de Nederlandse vertaling? Ik lees het graag in een reactie!

English translation:
I’ve made this because I’m pregnant with a girl. In the Dutch translation they speak of a son, but I read there child. It doesn’t matter if it’s a boy or girl. We recieved this child from God and are very happy and thankfull for it. 
(Sorry for my bad English, I hope you understand.)

1 thought on “Creatief met je bijbel; 1 Samuel 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: