Als een baby net geboren is slaapt hij heel veel. Dan is hij wakker voor een schone luier en wat eten en gaat dan lekker slapen. In de loop van de tijd veranderd dit. Dan worden het nog 2 slaapjes overdacht, waarna ook dit over gaat naar 1 slaapje. En dan komt er ook een tijd dat je kindje denkt, wakker zijn is veel leuker dan slapen. Dat gaan we mooi niet meer doen.
Luca is op dit punt beland. Een aantal weken geleden stopte ik hem in bed na de lunch. Daar verkondigde hij ‘Luca nie moe’. Toch probeerde ik dat hij nog even ging slapen, want je kunt wel zien dat hij het nog nodig heeft. Helaas, je raad het vast al. Luca ging niet slapen en uiteindelijk kwam hij even rusten met de tablet op ons bed bij mij.

Dit heb ik een aantal dagen geprobeerd, maar ben ik ook mee gestopt. Het is natuurlijk niet leuk om je kind op bed te leggen en je weet al dat hij gaat schreeuwen omdat hij niet moe is. Zoals hij dat zelf vind. Hij wil graag ontdekken, spelen en klieren. Slapen is voor ’s avonds als het donker is. En dan liefst zo laat mogelijk. Nu hanteren wij vaste bedtijden en gaat hij altijd half 8 naar zijn eigen kamer toe. Soms iets later, maar veel scheelt het niet.


Voor mij heel lastig, omdat ik nu tijdens mijn zwangerschap super moe ben. Ik kan echt na een paar uurtjes wakker zijn weer naar bed omdat ik dan gewoon moe ben. Niet dat ik dan veel gedaan heb hoor. Gewoon ontbijten en wat spelen met Luca is voldoende om mij uit te putten. Als M. thuis is gaat hij ’s middags met Luca spelen en ik naar bed. Toch moet er ook gewerkt worden en dan ben ik alleen thuis met Luca. Dan neem ik hem vaak mee naar ons bed om daar op de tablet te spelen. Kan ik zelf nog even rusten.

Nu hij naar de peuterspeelzaal gaat slaapt hij soms wel ’s middags. Dan is hij helemaal moe. Of eigenlijk, dat deed hij de eerste 2 weken. Nu de 3e week heeft hij al 2 dagen niet geslapen, ik ben benieuwd. En anders hebben we altijd nog de auto. Daar valt hij rustig in slaap. Als hij moe is en we rijden tussen 11:00 en 15:00 weg dan kun je de klok erop gelijk zetten dat hij gaat slapen. Dus heeft hij het denk ik wel nodig. Ach, hij doet het gewoon op zijn eigen wijze. Net als zijn ouders. We wachten het maar gewoon af.
Tot hoe lang sliep jullie kindje? Veranderde dit toen hij naar de peuterspeelzaal ging? Ik lees het graag in een reactie!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: