Het begon als wat geklets in de whatsapp groep, maar werd uiteindelijk een echte tag. Een tag over borsten wel te verstaan. Deze maand vraagt Pink Ribbon weer extra aandacht voor borstkanker. Een vreselijke ziekte die ik hoop nooit mee te maken. Maar dat kan dus net zo goed wel, want waarom ik niet? Daarom wil ik, samen met Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Angela, Jess, Lieke & Geertje, aandacht vragen middels deze tag. Lezen jullie mee? En als je hem over wilt nemen op jou blog, graag! Vermeld je wel even mijn link en die van de andere meiden? Bedankt!

Zou je ooit iets aan je borsten willen laten veranderen? Plastische chirurgie?
Nee, ik vind het prima zoals het is (zeg ik nu natuurlijk) en heb eigenlijk geen zin in een operatie die niet om medische redenen plaatsvind. 


Wat is jouw favoriete kleur bh?
Liefst gewoon huidskleur, past mooi overal onderweg is niet zichtbaar onder lichte kleding.


Controleer jij je borsten weleens?
Eigenlijk niet, heel slecht. Beter dus gewoon even zelf checken. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn dan laat. 

Komt er borstkanker voor in jouw familie?
Mijn moeder heeft wel een knobbeltje in haar borst gehad, dit was goed aardig. Nog altijd staat ze wel onder controle van het ziekenhuis. Beter het zekere voor het onzekere. 

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens of door de zwangerschap(pen)?
Ja, nu met de zwangerschap zijn ze wel wat gegroeid. Niet heel veel, maar genoeg voor een grotere maat BH. 

Heb jij en of je man een naam voor je borsten?
Nee! Ook geen behoefte aan eigenlijk.

Ken je de stichting Pink Ribbon?
Ja, die ken ik. Natuurlijk van de maand oktober, maar ook van de armbandjes en hangertjes. Op de kamer van ons dochtertje hangt ook zo’n hangertje aan een hartje. Nu begrijpt ze er straks natuurlijk nog niets van, maar er komt een moment dat we het kunnen uitleggen, beter vroeg dan laat in dit geval vind ik. 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?
Een slopende en verdrietige ziekte die ik nooit hoop mee te maken. Ook een ziekte waar vrouwen misschien toch niet heel bewust van zijn. Daarom ook deze tag. Beter kunnen we zelf vroeg beginnen met controleren, gewoon preventief. Dan heb je de beste kansen mocht het je overkomen. Wij moeders moeten das dan ook doorgeven aan onze dochters vind ik. 

We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen de tag overnemen om op deze manier aandacht te vragen voor borstkanker. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw antwoorden! Dus neem de tag over op je blog en vermeld dan onze namen (zie de intro). Op social media kan je deze tag vermelden met de hashtag #mybreastfriendstag

Zelf tag ik hierbij:
Monique van monoloog en Shirley van mommytobeWaar denk jij aan als je aan borstkanker denkt? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: