Net als ik zelf zijn de meeste mensen wel nieuwsgierig. Ik vind het dan ook leuk om te lezen over het ritme van kindjes rond de leeftijd van Luca. Niet om te vergelijken wat hij al wel kan en een ander niet, maar gewoon om te kijken hoe een ander kindje het nou doet. Ieder kindje is namelijk uniek en doet het op zijn of haar eigen manier. Daarbij zijn jongens en meisjes ook niet echt te vergelijken volgens mij. Daarom vandaag een artikel over het ritme van Luca.

Het ritme van Luca is eigenlijk niet elke dag hetzelfde. Gelukkig maar, anders zou het zo saai worden. Zeker nu ik veel rust hou vanwege de zwangerschap van onze kleine meid. Ik schrijf het dan ook maar even globaal op met tijden erbij. Dan hebben jullie gewoon een indicatie, als je dat leuk vind.

 • 06:00 – 07:30 uur: Luca wordt wakker. Nu is 6 uur wel een extreem gevalletje. Vaak is het tussen half 7 en 7 uur. Maar ook wel eens extreme gevallen dat hij om 8 uur of zelfs later wakker wordt.
 • We gaan dan vaak samen in het grote bed (ons bed dus haha) liggen. Hij kijkt dan lekker filmpjes op de ipad en ik zit blogjes te lezen op mijn telefoon. M. ligt dan vaak nog een beetje te dutten naast ons. Als M. nachtdienst heeft dan gaan we uiteraard niet in het grote bed liggen. Hij moet wel goed kunnen slapen voor zijn werk. Dan gaan we of nog even bij Luca in bed liggen of direct aankleden en naar beneden. Op het grote bed eten we ons ontbijt en drinkt Luca ook lekker een sapje. 
 • Al Luca naar de peuterspeelzaal gaat eten we eerst even op bed. Tussen half 8 en kwart voor 8 sta ik op en ga ik aankleden. Daarna Luca en we maken zijn tasje klaar. Om 8:27 gaan we weg, de peuterspeelzaal staat aan het eind van de straat, eerder is dus niet nodig. 
 • 09:00 uur: opstaan en aankleden.  Dit duurt vaak wel even omdat Luca niet echt een fan is van aankleden en tandenpoetsen. Maar ook dat moet gebeuren natuurlijk.
 • 9:45 – 11:30 uur: We gaan de was doen, spelen samen en doen wat boodschapjes of huishoudelijke taken. Heel soms ga ik ook even bloggen (zoals wanneer ik dit blogje typ). Ook eten we vaak een stukje fruit tussen door of wat rozijntjes voor Luca en we drinken ook wat. Luca krijgt gewoon sap wanneer hij dorst heeft, geen vast moment dus. Hij drinkt best veel en heeft ook veel dorst dus vind het dan niet  leuk om alleen op 1 moment nog wat drinken te geven. Tussen door ook vaak nog wel een schone luier vanwege het vele drinken.
 • 11:30 uur: ik ga, als ik alleen ben even de afwas doen en brood uit halen voor de lunch. Zo kunnen we na de afwas en het brood smeren direct lekker eten aan tafel. 

12:00 en 12:30 uur: we eten lekker brood aan de grote tafel. Ik eet er zelf vaak 4 en Luca eet er dan meestal 1,5 tot 2 op. Soms maak ik pan tosti of banaanpannekoekjes, maar meestal eten we gewoon brood. Daarna nog even de dingen afwassen, dan is alles weer schoon. Luca krijgt bij de lunch een bekertje melk.  

 

 • 12:45 – 14:30 uur: we gaan even op bed liggen. Eerst krijgt Luca nog een schone luier. Ik ben door de zwangerschap heel moe en heb echt even rust nodig. Luca heeft helaas besloten om zijn slaapje niet meer te doen, dus hij ligt lekker bij mij op bed. Hij kijkt dan filmpjes op de ipad of gaat spelen op zijn kamertje. Zo kan ik toch ook mijn rust pakken. Als M. thuis is, speelt Luca lekker beneden met zijn papa. 
 • 14:30 – 16:30 uur: we drinken en eten nog even wat en spelen wat. Met mooi weer lekker buiten. Soms gaan we naar de dierentuin, als M. thuis is. Of we gaan even langs oude oma, opa of de kinderboerderij. Gewoon wat leuke dingen doen. 
 • 16:30 – 18:00 uur: we gaan het eten klaar maken en opeten. Ook doen we nog even de afwas en ruimen alles mooi op. Alles weer schoon en opgeruimd voor de nieuwe dag. Soms laat ik het speelgoed van Luca wel liggen, maar meestal is het opgeruimd (door M. dat dan weer wel haha).
 • 18:15 uur: als Luca moet douchen gaan we naar boven. Uitkleden en lekker even schoonwassen. Dat doen we om de dag. Luca vind het onder de douche gaan niet zo leuk, als hij er onder staat vind hij het wel erg leuk gelukkig. Na het douchen en aankleden nog even tandenpoetsen en dan in het grote bed nog even tv kijken. We kijken dan vaak samen kabouter plop. Als Luca niet hoeft te douchen dan gaan we rond 19:00 uur naar boven. 
 • 19:30 -19:45 uur: bedtijd voor Luca. We lezen een verhaaltje en zingen een gebed voor hem. Dan gaat hij lekker slapen. Meestal hoeven we niet meer naar hem toe en slaapt hij snel. Tot de volgende morgen. Soms hebben we een dag dat het niet zo goed gaat, dan moeten we een aantal keer kijken (ook wel eens in de nacht). 

Dit was het ritme van Luca. Hij is nu 2 jaar en bijna 2 maanden. Ik ben wel nieuwsgierig hoe jullie ritme eruit ziet. Misschien doe ik nog ideetjes op om te doen met Luca. Ik lees het graag in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: