Voor alle dierenvrienden, strip fanaten en natuurliefhebbers is er nu een fantastisch boek. Het geeft je een hilarische blik op het leven van de meest bijzondere dieren op onze planeet. Met leuke illustraties en informatie over hun leefgebieden. Er is ook rekening gehouden met de jonge lezers. Hoe? Lees snel verder dan neem ik je mee. Kijk snel mee naar de waanzinnige wereld van de dieren.

De waanzinnige wereld van de dieren - uitgelichte afbeelding

De waanzinnige wereld van de dieren

Het lijkt op een stripboek, de waanzinnige wereld van de dieren. Het is het niet echt denk ik. Of misschien toch wel. Ach wat maakt het uit. De prachtig geïllustreerde pagina’s nemen de kinderen mee in het leven van de genoemde dieren. De dieren zijn verdeelt op leefgebieden. Dat maakt het overzichtelijk en begrijpelijk. En niet de meest bekende dieren komen langs, maar ook dieren waarvan ik het bestaan niet kende.

inhoudsopgave

Naast de dieren bevat de waanzinnige wereld van de dieren ook nog informatieve pagina’s. Deze vind je onder ‘wild & wauw’ en ‘als ik groot ben’. Ook de informatieve pagina over de leefgebieden is interessant. Helemaal achterin staat een verklarende woordenlijst. Voor het geval je deze woorden niet kent. Een groot pluspunt omdat kinderen op deze manier heel zelfstandig het boek lezen. Ze houden dus echt rekening met de jongere lezers.

narwal

Voor wie is het geschreven?

Een belangrijk punt vind ik zelf altijd dat duidelijk is of een boek geschikt is voor mijn kinderen. Je kunt het niet helemaal weten natuurlijk, soms valt een boek in de smaak en soms niet. Maar de leeftijdsindicatie is vaak wel een goed uitgangspunt. Qua informatie denk ik dat het geschikt is vanaf de kleuters. Die vinden die vaak super tof. Zelf lezen vanaf groep 4/5, dus dat betekend vanaf een jaar of 8. Hoewel onze oudste van 10 dol is op dieren en weetjes, dus hij vind dit boek ongetwijfeld ook erg leuk.

himalayafluithaas

Goed om meer te leren over dieren en hun leefomgeving

Het is in deze tijd heel goed om meer te leren over de dieren en hun leefomgeving. Met klimaatveranderingen en kennis die steeds meer verloren gaat zijn zulke boeken een echte aanwinst. Het staat ook super leuk in de boekenkast trouwens. Niet geheel onbelangrijk misschien. Daarnaast vind ik het als moeder ook mijn taak de kinderen meer te leren over de schepping die God gemaakt heeft. Wij dienen te zorgen voor de aarde en de dieren die erop leven. Nu weet ik er zelf misschien niet zo veel vanaf, maar met boeken zoals de waanzinnige wereld van de dieren kunnen we er samen meer van leren.

Meer informatieve boeken

De waanzinnige wereld van de dieren - achterkant

Specificaties de waanzinnige wereld van de dieren

Auteur: Mike Barfield | Illustraties: Paula Bossio | Uitgeverij: Deltas | Vertaling: Kitty Polderman| Eerste uitgave: 15 september 2023 | Originele titel: The Wild Life of Animals| ISBN: 9789044764017 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com | prijs: 18,95 euro

De waanzinnige wereld van de dieren - Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: