Luca is morgen jarig en daarom waren wij opzoek naar een aantal cadeautjes voor hem. Leuke cadeautjes die andere konden geven, maar ook voor ons als ouders om te geven. Ik deelde al een aantal houten cadeau ideeën en nu heb ik iets leuks gevonden voor de echte voetbalfan in huis. Een boek met allemaal weetjes. Ook leuk voor ouders trouwens, zo leer je ook nog wat over voetbal.

Luca de voetbalfan

Een echte fan kan ik hem wel noemen. Elke dag voetbalt hij wel even in de tuin of op het veldje bij school. Elke dag heeft hij het er wel over en nu met het WK kan hij elke dag wel even kijken naar een voetbalwedstrijd. Kind van zijn vader zullen we maar zeggen. Dat hadden we overigens een half jaar geleden niet echt bedacht hoor. Toen wilde hij nog niets van voetbal weten. Dus voor alle andere ouders, er is nog hoop als je kind nog geen voetbalfan is.

voetbal boe 50 dingen die je moet weten

Lees hier over de houten cadeautips

Wat geef je een voetbalfan voor zijn verjaardag?

Een bal ligt misschien voor de hand, maar een echte voetbalfan heeft dat al in huis natuurlijk. En meestal ook wel meer dan 1 bal. Daar zul je hem of haar (en de ouders) niet zo blij mee maken. Een groot voetbaldoel is wel geweldig, maar ook erg prijzig. Niet voor iedereen weggelegd. Een boek is dan misschien wel een leuk idee. Er is een nieuw boek verschenen, ’50 dingen die je moet weten over voetbal’.

voetbal boe 50 dingen die je moet weten

Een boek vol met weetjes en plaatjes

Luca is dan wel een echte voetbalfan, maar lezen kan hij nog niet. Is dit dan wel een leuk boek voor hem? Sowieso is samen lezen altijd een groot succes. Dus dat zal wel los lopen. Als er genoeg plaatjes in staan is het altijd leuk. En dit boek staat vol met foto’s. Foto’s uit de geschiedenis, van spelers en van stadions. Luca heeft alles bekeken. Er stonden zelfs voetballers in die hij van naam kende o.a. Neymar vond hij op een foto.

Luca wat vind je van dit boek? ‘Cool en leuk mama!’

voetbal boe 50 dingen die je moet weten

Wat kun je met het voetbal boek?

Leuk joh, die weetjes over voetbal. Maar is het nou ook echt wat? Daar kunnen wij wel kort over zijn. Luca vind het leuk om te kijken en dingen te horen. Het is ook een handig boek als je op school een spreekbeurt over voetbal wilt houden. Er staat zoveel informatie in, ook over de geschiedenis. Het is vlot geschreven en in begrijpelijke taal. Er staat zelfs een woordenlijst in met termen uit het voetbal die worden uitgelegd. Kan mama ook nog wat leren over voetbal en later meepraten.

Je kunt het boek hier kopen voor 12,99 euro. Natuurlijk kun je ook naar je plaatselijke boekhandel gaan en hem daar kopen. Dit is een affiliate link. Daar merk je zelf niets van en je helpt mij met het onderhouden van mijn blog. Dit boek heb ik gekregen van de uitgeverij. Dat beïnvloed onze mening niet.

voetbal boe 50 dingen die je moet weten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: