Kruiden en planten kun je goed gebruiken om je lichaam te ondersteunen. En natuurlijk manier om een ongemak proberen te verhelpen. Met het gebruik van oliën heb je een deel van dit boek te pakken (ze worden ook gebruikt in een aantal recepten). Behalve dat je niet de planten gebruikt, maar de olie ervan. Hoe gaaf is het om dit te combineren. Daarom leek het me tof dit boek te recenseren voor jullie. Een boek vol informatie, met recepten en fijne weetjes.

De groene apotheek

Het eerste deel in het boek is niet direct het leukste. We kwamen ten slotte voor de recepten. Maar voor we die kunnen maken zullen we toch wat achtergrond informatie nodig hebben. Hoe je een thee trekt van kruiden en planten bijvoorbeeld (yes daar zijn manieren voor). Met een hoop tips, handig! En eerlijk, erg interessant ook wel. Dus sla het zeker niet over. Hoe verleidelijk het ook is.

Groene apotheek geneeskrachtige kruiden en planten

Recepten uit de natuur

Kruiden en planten groeien natuurlijk in de natuur. Nu we weten hoe we dit kunnen gebruiken is het tijd voor de recepten. Maar niet voordat we informatie hebben gekregen voor kinderen. De ‘kabouter’- apotheek zoals het zo leuk heet. Want kinderen hebben wel een iets andere aanpak nodig, net als met het gebruik van essentiële oliën. Er staan ook een aantal favoriete recepten genoemd speciaal voor kinderen. Handig! Daarna gaan we door met favoriete recepten voor grote kinderen. Want ja, ook zij hebben soms ondersteuning nodig van planten en kruiden.

Speciale favorieten uit kruiden en planten

We vervolgen het deel met recepten uit de natuur met verschillende hoofdonderwerpen. Allen bevatten een aantal favoriete recepten. Na de kinderen volgen nog:

 • Hoesten, snotteren, heesheid
 • Stress, verdwijn!
 • Wat een ellende! (Wanneer je in een dip zit)
 • Vrouwenzaken
 • Een baby op komst!
 • Mannenzaken
 • Generatie 50+
 • Voor andere kwaaltjes
inhoudsopgave geneeskrachtige kruiden en planten

De belangrijkste geneeskrachtige planten

Nu denk je misschien ’top al die leuke recepten, maar ik wil meer weten over die planten’. Ook daar is aan gedacht. In het laatste deel van het boek vind je de 71 planten die gebruikt zijn voor de recepten. Je vind er informatie over:

 • de vindplaats
 • het uiterlijk
 • wat er wordt gebruikt van de plant
 • Wat de plant kan
 • Wat je er mee kunt maken (inclusief de paginanummers met het recept)
 • Wat de wetenschap erover zegt.
 • Waar je op moet letten, dus voorzichtig mee moet zijn.

Geneeskrachtige planten en kruiden

Een compleet naslagwerk waarbij ook aandacht is voor grote en kleine kinderen. Een duidelijke inhoudt (al had ik persoonlijk de informatie over planten en de recepten omgedraaid, ik snap wel waarom hier voor gekozen is. First things first) en heel veel informatie. Wanneer je geïnteresseerd bent in natuurlijke geneeskunde erg leuk en interessant. Wanneer je essentiële oliën gebruikt ook leuk om dit ernaast te hebben. Een mooi verlengstuk van elkaar.

Belangrijkste planten geneeskrachtige kruiden en planten

Waarom ik dit als christen gebruik?

Vroeger hadden de mensen weinig anders dan de kruiden en planten. God gaf ons dit om te gebruiken. God heeft alle planten, bomen en bloemen gemaakt met een bepaald doel. Hoe mooi is het om dit zelf weer te kunnen gebruiken in ons leven. Het kan in mijn ogen naast de moderne medische wereld staan. Want God gaf deze mensen de kennis om voor mensen te zorgen. Daar mogen we ook gebruik van maken. Maar voor mijn gezin vind ik het fijn de natuur en Gods schepping te gebruiken ter ondersteuning van ons lichaam en ons leven. Zo ver dat kan en verantwoord is. Wanneer het nodig is gaan we langs de huisarts of specialist.

ISBN: 9789044759808
Prijs: 29.95 euro
uitgeverij: Deltas
Verkrijgbaar via deze link (daarmee help je mij mijn blog onderhouden) en via de plaatselijke boekhandel.

Kruiden en planten om je lichaam te ondersteunen - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: